SSN & Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. #3 Για την κατανομή ωρών στα ”κλειστά” με απορίες, ερωτηματικά & δεσμεύσεις!

SSN & Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. #3 Για την κατανομή ωρών στα ''κλειστά'' με απορίες, ερωτηματικά & δεσμεύσεις!

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη σχεδόν όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια, το ‘SSN’ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του δήμου Σερρών, κ. Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη και έκανε μια αθλητική κουβέντα, αναδεικνύοντας τα θετικά και σχολιάζοντας τα αρνητικά, που σχετίζονται με του αθλητικούς χώρους της πόλης μας.

Το μόνο σίγουρο που αποκομίσαμε από την κουβέντα μας με τον κ. Χατζημαργαρίτη, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τον Σερραϊκό αθλητισμό και προσπαθεί να έχει άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να εξυπηρετεί τα σωματεία της πόλης, άσχετα εάν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αυτό είναι υπέρ του. Επειδή όμως, ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του και της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, που όντως ο δήμαρχος Σερραίων, Πέτρος Αγγελίδης, κάνει επαφές συχνά-πυκνά με τους κατάλληλους ανθρώπους από τα αρμόδια υπουργία και τις κρατικές υπηρεσίες. Θεωρούμε ότι αμφότεροι με μερικές… πινελιές μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα καλυτέρα.

Θα περιμένουμε σε λίγες μέρες την λογοδοσία του δήμαρχου προς τους δημότες και μετά θα καταθέσουμε ως SSN τις προτάσεις μας στους αθλητικούς φορείς προς βελτίωση των όποιων προβλημάτων. Η καλή πρόθεση υπάρχει από το Ν.Π. του δήμου (πρόεδρος, ΔΣ, αθλητική επιτροπή) και δεν διαφωνούμε, αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει, είναι οι εξειδικευμένες θέσεις συμβούλων, που να ασχολούνται με ζητήματα διοίκησης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, πάνω στον αθλητισμό. Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου δεν είναι πλήρης απασχόλησης και ο αθλητισμός είναι ένας από τους τρεις τομείς που δραστηριοποιείται ο ΟΠΑΚΠΑ, επομένως το ΔΣ και οι επιτροπές έχουν μεγάλη ευθύνη για τις αποφάσεις τους. Καλή η εμπειρία των αιρετών αλλά πλέον έχουμε 2017…

  • Το να επιλέγεται η κατασκευή γηπέδου τένις κόστους 75.000€ (με όλο το σεβασμό προς το άθλημα και τα σωματεία της πόλης μας) είναι παράλογο, όταν έχουμε μόλις δυο κλειστά γυμναστήρια και αυτά υπολειτουργούν, λόγω πολλών χρόνιων προβλημάτων, που έκτος από θέληση χρειάζονται και χρήματα για την βελτίωση τους.

 

  • Το να γίνεται έρευνα (τι είδους ομολογώ δεν κατάλαβα και από ποιους), για το αν ένα παιδικό τμήμα (ΑΕΣ) είναι εν δυνάμει καλύτερο από ένα άλλο που κατέχει τίτλο πρωταθλητή (Ίκαροι) και αναλόγως να παραχωρούνται οι ώρες προπόνησης στο μπάσκετ, χωρίς όμως εξηγήσεις και λεπτομέρειες στις ομάδες, δημιουργεί κακοπροαίρετες απορίες.

 

  • Το να μην υπάρχει βοήθεια σε ένα νέο τμήμα κορασίδων (Ίκαροι), με την αιτιολογία ότι πέρυσι δεν υπήρχε, ενώ δεν ισχύει το ίδιο στη «νέα» και ιστορική φυσικά ΑΕΣ, μας παραξενεύει αρνητικά.

 

  • Όταν η παραγωγή μπάσκετ και ταλέντων προκύπτει από μια ομάδα αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα από την στήριξη της κοινωνίας (Ίκαροι) την δεδομένη χρονική στιγμή, τότε την εκτοξεύεις, δεν την κρατάς χαμηλά, με το σκεπτικό να εξισορροπήσουν οι υπόλοιποι. Η ισότητα είναι πολιτική και δεν μεταφράζεται απαραίτητα ως δικαιοσύνη.

 

  • Το να θεωρούνται τα γήπεδα σπίτια των συλλογών που φιλοξενούνται (εφόσον δεν είναι δικά τους) και να μην υπάρχουν τα ίδια προνόμια χρήσης, χωρίς επίσημες αντιδράσεις από τις ομάδες, είναι κάτι που δημιουργεί μίζερη αντιπαράθεση.

 

  • Το να μην ιεραρχούνται σωστά οι ανάγκες των υπαρχουσών εγκαταστάσεων ή να μην επενδύονται ορθολογιστικά τα χρήματα για νέες εγκαταστάσεις, πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να μην μείνει το θέμα από τους αρμόδιους στην επιφάνεια.

Αντί επιλόγου, κρατάμε την αυτοκριτική του κ. Χατζημαργαρίτη, στα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος και το συμβούλιο του, καθώς και τις δεσμεύσεις του, ότι θα επιμεληθεί όλα τα παραπάνω και όσα προκύπτουν και θα πράξει ανάλογα. Εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε ξανά… θα επανέλθουμε.

Φάκελος: Κατανομή ωρών στα κλειστά γυμναστήρια.

Στο κεφάλαιο της κατανομής ωρών, στις ομάδες που προπονούνται στα κλειστά γυμναστήρια της πόλης και σε κάποια ανοιχτά με ευθύνη του Ν.Π. δεν ικανοποιηθήκαμε από τις απαντήσεις του προέδρου και το εκφράσαμε ανοιχτά. Ο κ. Χατζημαργαρίτης τόνισε ότι έγινε έρευνα, πριν δοθούν οι ώρες, χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες, αξιολογώντας έτσι, μαζί με την συμβουλευτική επιτροπή (που απαρτίζεται από τους: Παναγιώτη Καρακολίδη, Βαγγέλη Σαμαρά και Βασίλη Χρυσανθίδη) το ποια ομάδα είναι καλύτερη από μια άλλη και ποια δικαιούται περισσότερες ή λιγότερες ώρες. Πράγματι οι κύριοι Χρυσανθίδης και Σαμαράς, είναι πάρα πολλά χρόνια προπονητές μπάσκετ στην πόλη με αποδεδειγμένες ικανότητες, όμως δεν καταλάβαμε τι είδους έρευνα έγινε και αν αξιολογηθήκαν από την υπηρεσία ένα-ένα τα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων κάθε ομάδας ή οι προπονητές τους, ποσοτικά και ποιοτικά. Το ‘SSN’ έχει ήδη ξεκινήσει την δική του έρευνα σχετικά με το κομμάτι αξιολόγησης των ομάδων και θα την παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr