O ΜΓΣ Πανσερραϊκός και οι δρομείς υγείας…ξέρουν το μονοπάτι της ζωής!

O ΜΓΣ Πανσερραϊκός και οι δρομείς υγείας...ξέρουν το μονοπάτι της ζωής!

Υγεία, ψυχολογία, ανακάλυψη ενός νέου εαυτού, βελτίωση ποιότητας ζωής. Αυτές είναι μερικές λέξεις και εκφράσεις που χαρακτηρίζουν τους δρομείς Υγείας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων τους ΜΓΣ Πανσερραϊκού οι οποίοι συστήνονται στο κοινό των Σερρών μέσω του SSN.

“Ο αθλητισμός είναι υγεία και η υγεία σου προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής” επισημαίνει ο Γιώργος Θεοχάρης, ο οποίος καλεί όλους τους Σερραίους να βάλουν το τρέξιμο-περπάτημα στη ζωή τους. Ο εκ των υπευθύνων του τμήματος δρομέων Υγείας, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του ΜΓΣ Πανσερραϊκού μιλάει στο SerresSportNews και τον Γιώργο Μπαϊράμη για όλο αυτό το εγχείρημα, τους στόχους που έχουν θέσει και τις σημαντικές δράσεις που πραγματοποιούν.

Παράλληλα τονίζει ότι όλοι χωρούν στην “αγκαλιά” του τμήματος και πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαγγελματίας για να εγγραφεί στο team τους παρά μόνο να θέλει να ανακαλύψει μέσα από τον υγιεινό τρόπο ζωής έναν καινούριο εαυτό. Το τρέξιμο-περπάτημα στη φύση είναι κάτι το διαφορετικό και όπως αναφέρει ο Γιώργος Θεοχάρης τα οφέλη είναι πολλά, από την βελτίωση της ζωής σου και του σώματός σου μέχρι την ανύψωση του ηθικού και της ψυχολογίας σου.

Αρχικά, λίγα λόγια για τη δημιουργία του τμήματος, τους στόχους που έχει θέσει αλλά και τα μέλη που βρίσκονται υπό την σκέπη του.

“Το τμήμα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ δημιουργήθηκε για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. Σκοπός του είναι να διαδώσει το ελεύθερο τρέξιμο (χαλαρό βάδην,τροχάδην,jogging) σε άτομα κάθε ηλικίας άνδρες, γυναίκες, παιδιά αλλά και να τους μυήσει στη μαγεία των αγώνων των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων σε χωμάτινες ή ασφάλτινες διαδρομές.

Το τμήμα αποτελεί μέρος του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019. Αυτή τη στιγμή είμαστε 50 περίπου μέλη και αν θέλει κάποιος να έρθει στην παρέα μας απλά μπορεί να καλέσει έναν από τους υπεύθυνους του τμήματος και εμείς θα τον εντάξουμε στην οικογένεια του Πανσερραϊκού.”

Υπεύθυνοι τμήματος

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6973440049

ΑΓΕΙΟΠΛΑΣΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6936180901

ΣΑΠΑΡΔΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 6944164472

Η εμπειρία ενός αθλητή μπορεί να συμβαδίσει με την αθλητική ζωή ενός πρωτάρη. Αυτό το “πάντρεμα” γίνεται με τη βοήθεια των “αρχαιότερων” γι’αυτό και στο τμήμα των δρομέων δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να εγγραφείς.

“Αν θέλεις να γίνεις φίλος ή αθλητής του νέου τμήματος του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αθλητής ή να έχεις διανύσει εκατοντάδες χλμ ως ερασιτέχνης αθλητής ούτε καν να αγαπάς το τρέξιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλεις να ανακαλύψεις μέσα από τον υγιεινό τρόπο ζωής ένα καινούριο για εσένα εαυτό. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο τμήμα οι οποίοι έχουν τις γνώσεις και την κατάρτιση ώστε να τον βοηθήσουν να κάνει τα πρώτα του δρομικά βήματα.”

Σε τέτοια εγχειρήματα όπως αυτό των δρομέων υγείας, οι δράσεις που πραγματοποιούνται είναι πολύ σημαντικές και λειτουργούν ευεργετικά όχι μόνο στην αθλητική ζωή αλλά και συνολικά στην κοινωνία.

“Όπως είπαμε και παραπάνω κύριος σκοπός του τμήματος είναι να αναδείξουμε τον υγιή αθλητισμό αλλά και να προσφέρουμε κάνοντας εθελοντικές δράσεις. Τον προσεχή Απρίλιο και πιο συγκεκριμένα στις 24-25-26 σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και τον ΕΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ διοργανώνουμε ένα 3ημερο δρομικό event στην πόλη μας.

Θα περιλαμβάνει 3 αγώνες: 1)Voreia Beer Serres Trail 17km,

Ένας αγώνας ημιορεινός που έχει εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της πόλης αλλά το μεγαλύτερο μέρος του θα είναι μέσα από τα μονοπάτια της κοιλάδας με κατεύθυνση τον χωριό Ελαιώνας και επιστροφή. Σε αυτό τον αγώνα χρειάζεται να έχει ο αθλητής μια σχετική εμπειρία και φυσική κατάσταση μιας και είναι μέτριας δυσκολίας.

2)Serres Run 5km….Your Juice life,

Ένας αγώνας για μικρούς και μεγάλους. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης μας με κατεύθυνση την καταπράσινη κοιλάδα μας και μόλις φτάσουν οι αθλητές στο ύψος του θερινού Cinema επιστρέφουν πίσω για να τερματίσουν πάλι στο Δημαρχείο.

3)Περίπατος για παιδιά στους πεζόδρομους της πόλης 500,

Ένας “αγώνας” για μικρά παιδιά έως 10 ετών που θα κινηθούν στους πεζόδρομους της πόλης παρέα με αθλητές του Πανσερραικού. Επίσης το 3ημερο αυτό θα γίνουν σε συνεργασία με το τμήμα ποδηλασίας του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ στη πλατεία Ελευθερίας επιδείξεις mountain bike. Όσα παιδιά θέλουνε θα μπορούν υπό την επίβλεψη των προπονητών της Ποδηλασίας Πανσερραικός να μάθουν για τα μυστικά του mountain bike.”

Είχε προηγηθεί μια όμορφη δράση την περίοδο των Χριστουγέννων που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία ενώ όπως σημειώνει ο κ.Θεοχάρης το τμήμα προσφέρει εθελοντικά την τεχνογνωσία της σε πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα.

Το τμήμα ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου το 1ο Santa Claus Run, το αγκάλιασαν οι Σερραίοι αν σκεφτεί κάνει ότι συμμετείχαν πάνω από 700 Αγιο-Βασίληδες.

Επίσης συμμετέχουμε εθελοντικά προσφέροντας την τεχνογνωσία μας σε πολλούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας την ερώτηση αυτή θέλω να πω ότι τα περισσότερα μέλη του τμήματος του Πανσερραικού συμμετέχουν σε αγώνες μεσαίων-μεγάλων αλλά και υπεραποστάσεων σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.”

Οι δρομείς υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκού είναι μια όμορφη παρέα που δεν περιορίζεται μόνο στα αθλητικά δρώμενα. Έχουν το δικό τους σημείο συνάντησης είτε αφορά θέματα προς συζήτηση του τμήματος είτε για να περάσουν καλά και να ψυχαγωγηθούν.

“Πολύ συχνά βρισκόμαστε στα γραφεία του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ για διάφορα θέματα που αφορούν το τμήμα. Επίσης με φίλους του τμήματος πολλές φορές τα λέμε πίνοντας το καφεδάκι σε κάποιο καφέ της πόλης ή για σουβλάκια που στις Σέρρες έχουμε τα καλύτερα!”

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και κατ’ επέκταση απάντηση μπορεί να προκύψει από το θέμα της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας που σου προσφέρει η άθληση στη φύση σε σχέση με την προπόνηση στον στίβο ενός γηπέδου.

“Στον Πανσερραϊκό όπως αναφέραμε και νωρίτερα μπορεί να έρθει όποιος θέλει, κάθε ηλικίας, χωρίς περιορισμούς, αρκεί να αγαπάει τον υγιή αθλητισμό. Από την στιγμή που θα υπάρχει θέληση όλα θα μοιάζουν εύκολα.

Το γεγονός ότι είσαι εκτός σταδίου και ότι οι εικόνες αλλά και η μορφολογία του εδάφους αλλάζουν συχνά κάνει το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα πιο απολαυστικό. Το όφελος είναι πολλαπλό, βελτιώνεις την υγεία σου,το σώμα σου αλλά και την ψυχολογία.

Καλούμε όλους τους Σερραίους να έρθουν κοντά μας και να βάλουνε το τρέξιμο-περπάτημα στην καθημερινότητα τους, θα δουν την ζωή τους να καλυτερεύει γιατί ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι ΥΓΕΙΑ και η υγεία σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.”

Share