Oι Σερραίοι υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή φλόγα! Δείτε τι έγινε σε όλες τις στάσεις της…

Oι Σερραίοι υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή φλόγα! Δείτε τι έγινε σε όλες τις στάσεις της...

Η Ολυμπιακή φλόγα των ΧΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν το 2018 στην πόλη Pyeong Chang της Νότιας Κορέας βρέθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Ν.Σερρών ερχόμενη από το Κιλκίς και έκανε τρεις στάσεις.
Ο πρώτος σταθμός ήταν στην Ροδόπολη, εκεί όπου έγινε η αφή της φλόγας από την πρώτη λαμπαδηδρόμο Αραμπατζή Μαρία, η οποία και την απέθεσε σε βωμό που υπήρχε στο κέντρο του χωριού. Μάλιστα στο site της Ολυμπιακής Επιτροπής σημειώνεται πως “Η πιο εντυπωσιακή εικόνα της ημέρας ήρθε από τη Ροδόπολη, όπου δεκάδες παιδιά περίμεναν το Φως του Ολυμπισμού στην αρχή της πόλης τους και την ακολούθησαν ντυμένα με μπλούζες της PyeongChang”.

Στο κέντρο λοιπόν της Ροδόπολης και παρά τη συνεχή βροχόπτωση και το πολύ κρύο, πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση την τελετή κάτω από το χιονισμένο όρος Μπέλλες. Κατά την τελετή ακούστηκαν οι Εθνικοί ύμνοι της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας καθώς και ο ύμνος των Ολυμπιακών αγώνων. Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιο Βασιλειάδη και από τον ο Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κερκίνης κ.Νικηφόρου Κων/νο. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Ν.Κορέας Γιού Τσούνκ Χό , ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδόπολης Μπελελής Νικόλαος ,μέλη των χορευτικών τμημάτων (με παραδοσιακές ενδυμασίες) και η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ροδόπολης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», η οποία έπαιξε τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Ακολούθως έγινε αφή της φλόγας από τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο Αραμπατζίδη Ζαχαρία και λαμπαδηδρομία έως την περιοχή του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης.

Ακολούθως η φλόγα πήρε τον δρόμο για το Σιδηρόκαστρο. Στην τελετή στην πόλη του Σιδηροκάστρου τον βωμό άναψε ο παρολυμπιονίκης Στέλιος Λιούλος από το Γόνιμο, ενώ στην ομιλία του ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Σιδηρόκαστρο είναι αντάξιο αυτής της τιμής, αφού – όπως είπε – είναι μια κοινότητα πού γεννάει αθλητές και οι κάτοικοί της ξέρουν να σέβονται το αθλητικό πνεύμα. Ευχήθηκε, δε, από όποιον τόπο περνά η Φλόγα να φέρνει ευημερία. Οι αντιπροσωπείες αντάλλαξαν δώρα, ο δήμαρχος πρόσφερε στο Νοτιοκορεάτη αντιπρόσωπο ένα βιβλίο του Ρούπελ και μια τιμητική πλακέτα και έλαβε έναν στυλό στο σχήμα της ολυμπιακής δάδας. Ο κ. Δομουχτσίδης πρόσφερε στον κ. Βασιλειάδη, πρόεδρο της επιτροπής, ένα βιβλίο του Ρούπελ του κ. Ηλία Κοτρίδη και έλαβε μια κεφαλή της κόρης απο το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Την δάδα από τον βωμό για την αποχώρηση της φλόγας άναψε η πρωταθλήτρια της αντιπτέρισης Πολύβια Τζήκα.

Τέλος το μεσημέρι έφτασε στην πόλη των Σερρών. Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Το βωμό άναψε η πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Φανή Μαρμαρέλη η οποία την μετέφερε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας στις Σέρρες έγινε από τον Λαμπαδηδρόμο, πρωταθλητή Ελλάδος το 2015 στη χιονοδρομία Αλέξη Καφεστίδη και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα (διαδρομή: Βενιζέλου – Ερμού – Πλατεία Ελευθερίας).

Πριν την τελετή προηγήθηκε ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας από τον Ολυμπιονίκη της Πάλης Απόστολο Τασκούδη, ανάκρουση του ύμνου της Νότιας Κορέας και έπαρση της σημαία της χώρας που θα διοργανώσει τους αγώνες από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και Νέας Γενιάς Βασίλη Τερζή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Σερρών και προπονητή βόλεϊ Κώστα Ριζόπουλο.
Στην μικρή τελετή που ακολούθησε, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» Γιούνγκ Χον και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και από την μπάντα του Δήμου ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή».

Στη συνέχεια η αφή της Φλόγας έγινε από τον Λαμπαδηδρόμο πρωταθλητή Χιονοδρομίας Χρήστο Μαρμαρέλη και την παρέδωσε μετά από λίγο στην Λαμπαδηδρόμο κι επίσης πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Κρυσταλλένια Σαραϊδάρη.
Στο έξοδο της πόλης η φλόγα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και συνέχισε το ταξίδι της για Δράμα ενώ θα διανυκτέρευε στη Νάουσα. Η επιλογή των τριών πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ως σταθμού φιλοξενίας της Φλόγας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την προβολή του Νομού και του Σερραϊκού αθλητισμού.

πηγή πληροφορίες και φωτογραφίες: ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ, serrespost.gr, kastrosintikis.blogspot.gr, rodopolis.net

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr