H Φωτεινή Αραμπατζή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Αγροτικό

H Φωτεινή Αραμπατζή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Αγροτικό

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά στα πολιτικά στελέχη, που αξιοποιεί, είναι η όρεξη για δουλειά. Η δυνατότητα να συνδυάζουν τη συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες παράλληλα με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά βρήκε προφανώς και στη Φωτεινή Αραμπατζή γι’ αυτό και της ανάθεσε διαδοχικά δυο τομείς, αρχικά τον Τουρισμό και στη συνέχεια τον Τομέα Αγροτικού της ΝΔ, στον οποίο θήτευσε τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα είναι υπερβολή να πει κανείς ότι μαζί «όργωσαν» όλη την Ελλάδα.

Περιόδευσαν 3 φορές σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας, στην «καρδιά» της αγροτικής παραγωγής της χώρας και συζήτησαν διεξοδικά όλα τα θέματα, που αφορούν στα αγροτικά προβλήματα με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Ειδικά στο Νομό Καρδίτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στο πλάι του τη Σερραία Τομεάρχη, ανακοίνωσαν το «Σχέδιο Σωτηρίας» 7 σημείων του κόμματος για την κρίση στην αιγοπροβατοτροφία. Ένα θέμα εξόχως σοβαρό, που απασχολεί  τους κτηνοτρόφους από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και η Φωτεινή Αραμπατζή έκανε «σημαία» τόσο αντιπολιτευτικά όσο και σε επίπεδο προτάσεων, προκαλώντας «πονοκέφαλο» τόσο στον πρώην Βαγγέλη Αποστόλου όσο και στον νυν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Η Φωτεινή Αραμπατζή ήταν η πρώτη βουλευτής, που ανέδειξε και «σήκωσε» κοινοβουλευτικά και τα προβλήματα, που προκαλεί στα μακεδονικά προϊόντα η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία ισχυρού κοινοβουλευτικού ελέγχου με την πρώτη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Νίκο Κοτζιά, που συνυπέγραψαν 32 βουλευτές της ΝΔ.

Γι αυτό συμμετείχε υπό την προεδρεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ημερίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας για το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που κατέθεσαν οι φορείς και οι παραγωγοί.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η Φωτεινή Αραμπατζή και στις περιοδείες του στην Ιχθυόσκαλα της Καβάλας προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των αλιέων αλλά και στη Δράμα. Μαζί περπάτησαν όλες τις περιοχές στο υπόλοιπο της Αττικής συζητώντας με οινοποιούς, αγρότες και οστρακοκαλλιεργητές.

Η Φωτεινή Αραμπατζή συνόδευσε τον Πρόεδρο τη ΝΔ στην συνάντησή του με τους πληγέντες από την τεράστια μόλυνση του Σαρωνικού, το καλοκαίρι του 2017, με ευθύνη να αναδείξει το  θέμα στη Βουλή αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή με τον Επίτροπο Αλιείας Karmenou Vella.

Η Φωτεινή Αραμπατζή «έγραψε» σίγουρα χιλιάδες χιλιόμετρα περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την τελευταία γωνιά αγροτικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, καταγράφοντας, συνομιλώντας, ακούγοντας, χωρίς να αφήσει απάτητο κάθε κομμάτι του Νομού Σερρών, που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Άλλωστε ενδεικτική ήταν και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες σε εταιρία παραγωγής φυτοπολλαπλασιαστικού υλικού, για την προτεραιότητα της ΝΔ στον Τομέα.

Με αυτές τις «αποσκευές» η Σερραία Τομεάρχης συνέβαλε στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ, που υποστήριξε σε κάθε σχετική ημερίδα και συνέδριο σε όλη τη χώρα εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr