7 χρόνια χωρίς τον Π.Θεοδωρίδη! Η διοίκηση του Πανσερραϊκού θέλει να συνεχίσει το έργο του!

7 χρόνια χωρίς τον Π.Θεοδωρίδη! Η διοίκηση του Πανσερραϊκού θέλει να συνεχίσει το έργο του!

Σαν σήμερα πριν από εφτά χρόνια, στις 4 Απριλίου του 2013, ο Πανσερραϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασαν έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που έχουν περάσει ποτέ, τον Πέτρο Θεοδωρίδη. Ο ισχυρός άνδρας των “λιονταριών” είχε εισαχθεί στην Εντατική Μονάδα του Διαβαλκανικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και για 1.5 μήνα έδινε την δική του «μάχη»…ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Στις 4 Απριλίου 2013, γράφτηκε μια από τις πιο «μαύρες» στιγμές στην ιστορία του Πανσερραϊκού, καθώς ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας, Πέτρος Θεοδωρίδης, έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια των «Λιονταριών», αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Από το 2004 που ανέλαβε την προεδρία των «κόκκινων», έφερε αρκετές επιτυχίες και μεγάλες στιγμές, καθώς «ανέβασε» τον Πανσερραϊκό δύο φορές στην Super League, ενώ το 2009, η ομάδα των Σερρών κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η προσωπικότητα και η δυναμική του σπουδαίου, Πέτρου Θεοδωρίδη δεν εισέπραττε όμως, μόνο χειροκρότημα, τόσο στον Ηρακλή που έφυγε άδικα κυνηγημένος, όσο και στον Πανσερραϊκό, που άκουσε βαριά λόγια απο μέρος της εξέδρας. Αργότερα βέβαια, όσοι τα ξεστόμισαν, σίγουρα, θα το μετάνιωσαν πικρά, διαπιστώνοντας -δυστυχώς- μετά τον θάνατο του και την άσχημη πορεία της ομάδας (άγγιξε 2 φορές την διάλυση), την δικαίωση του εκλιπόντος.

Ήταν ο πρόεδρος που συγκρούστηκε με όλους και με όλα για να αποκτήσει ο Πανσερραϊκός δικό του γήπεδο με προδιαγραφές Super League, προπονητικό κέντρο ακαδημίες και όλες τις ανέσεις μια σύγχρονης ποδοσφαιρικής ΠΑΕ.

Ο «ρομαντισμός» του για το ποδόσφαιρο ήταν εμφανής, όπως και οι γνώσεις του για το άθλημα, η αγάπη του για τον Πανσερραϊκό αλλά και οι γνωριμίες του, με άλλους παράγοντες μεγάλων ομάδων, που τον επηρέαζαν θετικά συμβάλλοντας στο δικό του όραμα για τα «λιοντάρια», ενώ δεν είναι τυχαίο ότι όσο ζούσε και διοικούσε, το όνομα του Πανσερραϊκού δεν ακούστηκε ποτέ σε ύποπτα και σκοτεινά μονοπάτια…

 

Η τελευταία του ομάδα, δεν θα μπορούσε να τον ξεχάσει, κάνοντας άρθρο «εις μνήμην», τονίζοντας πως η τωρινή διοίκηση επιθυμεί την συνέχεια των κόπων του!

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Πανσερραϊκός:

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απο την επικοινωνία των «κόκκινων media», είναι η τιμητική αναφορά μας, στον σπουδαιότερο -ίσως- πρόεδρο του Πανσερραϊκού, που ήταν ο Πέτρος Θεοδωρίδης και απεβίωσε σαν σήμερα τον Απρίλιο του 2013. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας, ανέλαβε τον σύλλογο το 2004 και κατάφερε να τον οδηγήσει δυο φορές στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά απο 16 χρόνια, όπου ο Πανσερραϊκός, δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Επίσης, έβαλε την ομάδα να δουλεύει στα επαγγελματικά πρότυπα, της εποχής, με ακαδημίες και εξαγωγή δικών της ποδοσφαιρικών ταλέντων, έχοντας την θέληση να μεγαλώσει σημαντικά τους «κόκκινους» αλλά…

Τα μέλη και η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Πανσερραϊκού, δεν ξεχνούν τον σπουδαίο άνθρωπο και παράγοντα Πέτρο Θεοδωρίδη, όπως και το έργο του, στον σύλλογο που οι ίδιοι διοικούν σήμερα. Αποτελεί κοινή επιθυμία, άλλωστε όσων βρίσκονται στα «λιοντάρια», να αναγεννήσουν και πάλι τον Πανσερραϊκό, πατώντας στα δικά του χνάρια και οδηγώντας τον, στην Super League. Αυτή την φορά όμως, έχοντας περισσότερα εφόδια, όπως είναι οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των ακαδημιών, η έκταση για την δημιουργία προπονητικού αθλητικού κέντρου και η ανακατασκευή του γηπέδου…όπως ακριβώς οραματιζόταν και ο αείμνηστος, τον μεγάλο Πανσερραϊκό!

Πέτρο Θεοδωρίδη θα σε θυμόμαστε πάντα!»

Share