Ευχαριστήρια επιστολή του ”Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός” για την πρόταση ολοκλήρωσης του ημιτελούς κολυμβητηρίου!

Ευχαριστήρια επιστολή του ''Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός'' για την πρόταση ολοκλήρωσης του ημιτελούς κολυμβητηρίου!

                                 

Ευχαριστήρια επιστολή για την προώθηση του θέματος, ολοκλήρωσης του κλειστού κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας, συνέταξε η διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός. Αφορμή στάθηκε η υποβολή πρότασης,  φακέλου από το Δήμο Σερρών για το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας προκειμένου να κατατεθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”, παρά το γεγονός οτι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, υποβάλλονται προτάσεις και μπορούν να χρηματοδοτηθούν κολυμβητήρια ενεργά και όχι ανενεργά. Το ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, ενδεχομένως να ξεπεράσει την παραπάνω παράμετρο και ο φάκελος που πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο μέχρι τέλος Μαϊου 2019, να πάρει έγκριση και να ολοκληρωθεί το ημιτελές έργο.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε, από τα ΜΜΕ, ότι «….η δημοτική αρχή εισήγαγε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 22-04-2019, για να ληφθεί απόφαση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I».

«Πρόκειται για το ημιτελές κολυμβητήριο, από το πρόγραμμα «Αθήνα 2004», του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας. Ένα έργο πνοής και συγχρόνως αναπτυξιακό για ολόκληρο τον νομό. Μια αθλητική εγκατάσταση, που θα λύσει ένα από τα χρόνια αθλητικά προβλήματα του Σερραϊκού λαού, προσφέροντας λύσεις τόσο στον Μαζικό λαϊκό αθλητισμό, όσο και στον Σωματειακό αθλητισμό του υγρού στίβου».

«Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, εκτός των πολλών άλλων αθλητικών τμημάτων, διατηρεί Τμήμα Κλασσικής Κολύμβησης το οποίο είναι μέσα στα δέκα (10) καλύτερα της Ελλάδας, Τμήμα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης πρωτοπόρο στην Ελλάδα με συμμετοχή αθλητριών μας στις Εθνικές ομάδες και διεθνής διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες, Τμήμα Πόλο Ανδρών και Γυναικών που συμμετέχουν σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα της Ελλάδος και Τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης μέσα στα πέντε (5) καλύτερα της Ελλάδος, με αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν με την Εθνική Ομάδα σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα».

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση του θέματος, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο για την παρότρυνσή του στην υποβολή φακέλου από τον Δήμο Σερρών, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του και την πολιτική του βούληση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, επίσης την Βουλευτή Σερρών κ. Σταμπουλή Αφροδίτη για την ουσιαστική συμβολή της σε όλα τα παραπάνω».

 

Μέχρι τότε…

Εγκρίθηκε από το Υπ.Οικονομίας και Ανάπτυξης, κονδύλι ύψους 1.979.515,70 ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο υπάρχον κολυμβητήριο της Κοιλάδας. Αν το καλοσκεφτούμε… συνολικά θα δοθούν στο κολυμβητήριο Σερρών για αναβαθμίσεις και…μερεμέτια, περίπου 4.000.000 €, ενώ η αποπεράτωση του καινούριου θα κοστίσει περίπου τόσα!! Μακάρι να γίνει και το ημιτελές, για να έχουμε δυο κολυμβητήρια, αλλιώς αλί στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη και τον Σερραΐο Δημότη!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr