200 αθλητές στις Σέρρες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

200 αθλητές στις Σέρρες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

Πάνω από 200 αθλητές και 49 Σωματεία από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Σερρών προκειμένου να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνεται για πρώτη φορά στις Σέρρες στις 20-22 Ιουλίου 2018.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 18-07-2018, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, o Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ Παύλος Παπαδόπουλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Βασίλης Τερζής, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Κώστας Τσορτουκτσίδης και η υπεύθυνη του γραφείου οργάνωσης ΔΙΟΤΙΜΑ Έλενα Φαρδέλα.

Ο Δήμαρχος Σερρών, στο καλωσόρισμά του είπε:

“Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Μακεδονίας- Θράκης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Σερρών  τον Μάρτιο 2018, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε στις Σέρρες και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας εμπιστεύτηκε την διεξαγωγή των αγώνων στις Σέρρες και σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλασίας Βόρειας Ελλάδας (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ) , το γραφείο οργάνωσης ΔΙΟΤΙΜΑ και την συνδρομή του Δήμου Σερρών είμαστε βέβαιοι ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνεται πρώτη φορά στις Σέρρες θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο Δήμος Σερρών εξάλλου διαθέτει τις υποδομές και την τεχνογνωσία ώστε να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες πανελληνίου και διεθνούς ενδιαφέροντος. Εύχομαι καλή διαμονή στους αθλητές και στις αποστολές τους και καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ένωση Ποδηλασίας Μακεδονίας -Θράκης, το γραφείο οργάνωσης ΔΙΟΤΙΜΑ και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό Βασίλη Τερζή για την άψογη προετοιμασία της όλης εκδήλωσης”,

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Τερζής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων λέγοντας ότι οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες θα αποζημιωθούν με το παραπάνω αφού στις τρεις ημέρες των αγώνων διοργανώνονται πολλοί διαφορετικοί αγώνες σε πολλές εντυπωσιακές διαδρομές.

O Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τσορτουκτσίδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η θετική συμβολή του Δήμου Σερρών και η προσφορά του Ξενοδοχείου Σίρις για την διαμονή των αθλητών ήταν αυτή η οποία οδήγησε την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας να επιλέξει την πόλη των Σερρών για την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Σκοπός όλων είναι να πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, μέσα από το οποίο όλοι μαζί να αναδείξουμε τα αθλητικά ιδεώδη της Ελλάδας έως τα πέρατα της γης, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας».

Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή, 20/7/2018:

 • 15:00 Τεχνικό Συνέδριο – ξενοδοχείο SIRRIS
 • 18:00 Σκυταλοδρομία (XCR), (εκτίμηση 60-70′) Απονομές: 19:30

Σάββατο Πρωί:

 • 9:00 Τεχνική σύσκεψη αγώνων XCO – ξενοδοχείο SIRRIS
 • 10:00 (1η εκκίνηση) Αγώνας XCO Παίδων–Κορασίδων (διάρκεια 1 ώρα)
 • 11:45 (2η εκκίνηση) Αγώνας XCO Εφήβων – Γυναικών – Νεανίδων (διάρκεια 1:15 – 1:30)
 • Απονομές (όλες): 14:00

Σάββατο Απόγευμα:

 • 16:00 (1η εκκίνηση): XCO Masters (1:15-1:30)
 • 18:00 (2η εκκίνηση) Αγώνας XCO Ανδρών (διάρκεια 1:30-1:45)
 • Απονομές (όλες): 20:00

Κυριακή Πρωί:

 • 9:00 Τεχνική σύσκεψη αγώνων XCΕ – ξενοδοχείο SIRRIS
 • 10:00 – 15:00: XCE προκριματικά – τελικοί Ανδρες/Εφηβοι, Γυναίκες/Νεάνιδες, (Παίδες – Κορασίδες)*.
 • Απονομές (όλες): 15:00

Πηγή: anexartitos.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr