spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου πανηγυρίζει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική μετά από 13 χρόνια!!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Θύελλα Φερών 57-58 Ρούπελ Σιδηροκάστρου

Τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Ρούπελ και το μπάσκετ του Σιδηροκάστρου, αφού η ομάδα του Νίκου Κηρύκου κατάφερε σε ένα μεγάλο ντέρμπι απέναντι στις Φέρες να κερδίσει στον πόντο (57-58) και να πανηγυρίσει την άνοδο της στην Γ’Εθνική κατηγορία.

Ταξιδεύοντας στις Φέρες το πρωί της Κυριακής όλοι γνώριζαν ότι μόνο η νίκη αρκεί για να μην “γκρεμιστούν” όσα έχτισαν οι “μπλε” όλη την χρονιά και ιδίως μια εβδομάδα πριν με το +13 επί της Αγίας Βαρβάρας στο Σιδηρόκαστρο. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή νίκη της Θύελλας, τότε το πρωτάθλημα θα πήγαινε στα χέρια της Αγίας Βαρβάρας, αφού κέρδισε το Σάββατο τον Αστέρα (59-70).

Το παιχνίδι…

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν δυνατοί στην έδρα τους όπως αναμενόταν, ενώ οι φιλοξενούμενοι νωχελικοί, αγχωμένοι και ίσως επηρεασμένοι και καταπονημένοι πνευματικά και σωματικά από το παιχνίδι με την Σάντα. Η μεγάλη αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ και η αστοχία σε φαινομενικά εύκολα καλάθια οδήγησαν στο 21-16 του α’ δεκαλέπτου με τον Παπαδόπουλο να “παλεύει” μόνος του. Στην 2η περίοδο, Δαλαγκόζης – Κάτος και οι βολές του Λουλούδη έφεραν το παιχνίδι στον πόντο, αλλά οι γηπεδούχοι έχοντας ψυχολογία έφτασαν στο 32-29 του ημιχρόνου με τον Παπαδόπουλο να έχει 14 πόντους.

Ένα δύσκολο τρίποντο του Δαλαγκόζη και ένα ακόμη από τον Φραγκούλη από την γωνία θα μπορούσαν να είναι το ιδανικό ξεκίνημα δεκαλέπτου αν στην συνέχεια οι “μπλε” έβρισκαν καλύτερες επιλογές. Η άμυνα ήταν καλύτερη, το ριμπάουντ τέθηκε σε έλεγχο αλλά η επιθετική δυστοκία μαζί με την σκληρή άμυνα των γηπεδούχων δεν άφησε το Ρούπελ να ξεφύγει πάνω από 4 πόντους (35-39). Ένα μεγάλο buzzer τρίποντο του Κάτου στην λήξη του 3ου δεκαλέπτου έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του Σιδηροκάστρου (40-45). Με τον Δαλαγκόζη να βρίσκει ρυθμό και να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο για το 48-54 στο 37′ το παιχνίδι έμοιαζε να γέρνει στην πλευρά των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ωστόσο είχαν άμεση απάντηση με τον Μπερμπέρη (51-54) και μάλιστα μείωσαν και στον πόντο με τον Ντινούδη (53-54). Ο Δαλαγκόζης με 4/4 κρίσιμες βολές δεν άφηνε το προβάδισμα να αλλάξει χέρια με αποτέλεσμα το Ρούπελ να προηγείται με 55-58 15” πριν το φινάλε. Η άμυνα βγήκε με τάπα του Φραγκούλη και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με λέι απ, κάτι που οδήγησε σε έξαλλους πανηγυρισμούς παιχτών – προπονητικού τιμ – φιλάθλων.

Πρώτος σκόρερ για τους  “μπλε” ο Δαλαγκόζης (17π), που πέτυχε 9 από τους 13 πόντους της ομάδας στην τελευταία περίοδο, με τον Παπαδόπουλο να κρατάει την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο (16π.). Μπερμπέρης – Ράλλης και Ντινούδης ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους. 

Πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι για το Ρούπελ, που πανηγυρίζει άνοδο στην Γ’ Εθνική για 3η φορά στην ιστορία του. Η ομάδα του Νίκου Κηρύκου έφτασε στο τρόπαιο ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες μέσα σε μια πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη χρονιά μετρώντας συνολικά 20 νίκες και 2 ήττες. Μάλιστα, στο μίνι πρωτάθλημα υπερίσχυσε στην ισοβαθμία με την Αγία Βαρβάρα αφού και οι δυο ομάδες ηττήθηκαν μόνο στο μεταξύ τους παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-29, 40-45, 57-58.

Θύελλα Φερών (Κεκές): Θεοφάνουδης 4, Ράλλης 12, Κεσανλής 3(1), Μέτα, Δαβουδάνης 3, Ντινούδης 11(1), Κεσεσίδης 5(1), Μπερμπέρης 13(2), Καραπαναγιώτης 6.

Ρούπελ (Κηρύκος): Κάτος 8(2), Φραγκούλης 6(1), Κεμανετζής 2, Δαλαγκόζης 17(3), Γιαννάτος 6, Λουλούδης 3, Παπαδόπουλος 16(1), Τοπολίγκας, Μποζουτσίδης.

 

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Καβάλας  59-70  Αγία Βαρβάρα

Θύελλα Φερών  57-58  Ρούπελ

 

Η τελική βαθμολογία

1. Ρούπελ Σιδηροκάστρου  11  (5-1)

2. Αγία Βαρβάρα  11  (5-1)

3. Αστέρας Καβάλας  8  (2-4)

4. Θύελλα Φερών  6  (0-6)

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img