spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπαίνει ο Πανσερραϊκός! Σημαντικές αλλαγές στον θεσμό

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Στην 3η φάση μπαίνει ο Πανσερραϊκός!

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα μπει ο Πανσερραϊκός στην διαδικασία των πρώτων αγώνων κυπέλλου Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ με βάση το φετινό καλεντάρι της διοργάνωσης. Απο την τρίτη φάση κι έπειτα θα συμμετάσχουν ομάδες απο την SL2, ενώ απο την 5η φάση και σταδιακά θα μπουν και οι ομάδες της Sl1, στις πρώτες δυο φάσεις θα συμμετέχουν ομάδες που κατέκτησαν τα κύπελλα των κατά τόπους ΕΠΣ. Ο Πανσερραϊκός και πέρυσι, κατάφερε να ξεπεράσει δυο γύρους, επικρατώντας του Θησέα Αγριάς και του Ηρακλή, ενώ αποκλείστηκε στην 5η φάση απο τον Βόλο. Όλα τα παιχνίδια στις 5 πρώτες φάσεις είναι νοκ αουτ.

Το φορματ παραμένει ίδιο…κάτι που μας κάνει να απορούμε, διότι δυο χρόνια τώρα, η ΕΠΟ αδυνατεί να προβάλει σωστά και να το τονώσει το ενδιαφέρον της σημαντικής διοργάνωσης, μέχρι να μπουν οι «μεγάλοι» απο τα διπλά ματς κι έπειτα.

Καταργείται το «εκτός έδρας» γκολ στο Κύπελλο

Χωρίς να υπερισχύει το εκτός έδρας γκολ θα πραγματοποιηθεί φέτος ο θεσμός του Κυπέλλου. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην οποία και λήφθηκαν οι αποφάσεις για την πραγματοποίηση του θεσμού στην νέα σεζόν.

Έτσι από την 6η φάση του θεσμού, όταν και θα αρχίσουν οι διπλοί αγώνες, για τις επόμενες φάσεις, δεν θα «υπερισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον δεύτερο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι», αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη.

Να θυμίσουμε ότι στη σεζόν που πέρασε, ήταν σε ισχύ το “εκτός έδρας” γκολ.

Στον Βόλο ο τελικός Κυπέλλου αν περάσουν ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην προκήρυξή του αναφέρει ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας εάν σε αυτόν προκριθούν ομάδες από την πρωτεύουσα. Εάν περάσει μια ομάδα από την Αθήνα και μια από τη Θεσσαλονίκη τότε το μεγάλο παιχνίδι της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.
Εάν περάσουν δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης τότε θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό και το γήπεδο.

Επισημαίνεται ότι ημερομηνία θα αποφασισθεί από την ΕΠΟ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τα γήπεδα είναι να πληρούν τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα.

«Ανοικτό» το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στο εξωτερικό

«Η ΕΠΟ, επίσης, δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία», αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτή.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει τη σκέψη του για διεξαγωγή του Τελικού στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας για τις περιόδους 2022-2023 και 2023-2024, με τις παρατηρήσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν. Οι ημερομηνίες και οι φάσεις διεξαγωγής του κυπέλλου της περιόδου 2022-2023 έχουν ως εξής:

1η ΦΑΣΗ (31.08.2022) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ.

2η ΦΑΣΗ (11.09.2022) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ.

3η ΦΑΣΗ (21.09.2022) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ & ομάδες Super League 2.

4η ΦΑΣΗ (5.10.2022) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ & ομάδες Super League 2.

5η ΦΑΣΗ: (18 – 20.10.2022) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ, ομάδες Super League 2 & 10 ομάδες της Super League 1 (εκτός των Αρη-Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού).

6η ΦΑΣΗ 1η Αγωνιστική (15 – 16.12.2022) 2η Αγωνιστική (10 – 12.01.2023) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ , ομάδες Super League2 & Super League και συμμετοχή των Αρη-Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.

7η ΦΑΣΗ 1η Αγωνιστική (17 – 19.01.2023) 2η Αγωνιστική (24 – 26.01.2023).

8η ΦΑΣΗ 1η Αγωνιστική (7 – 9.02.2023) 2η Αγωνιστική (28.02.2023 – 2.03.2023).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img