spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

“Σβηστά” στα προημιτελικά ο Πανσερραϊκός… και τώρα ΑΕΚ!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα ρυθμό, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του και με το μυαλό στο πρωτάθλημα αλλά και στην ΑΕΚ… που έρχεται, ο Πανσερραϊκός κέρδισε με 1-0 στο Πολύκαστρο τον Απόλλωνα Πόντου, στον δεύτερο αγώνα της 6ης φάσης του θεσμού και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά για τέταρτη φορά στην ιστορία του.  Εκεί θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε διπλούς αγώνες(18-19/01 στην “Αγιά Σοφιά” και 25-26/01 στις Σέρρες), με το Δημοτικό γήπεδο να αναμένεται να ζήσει στιγμές από τα παλιά.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα με δέκα αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στο διαθέσιμο ρόστερ. Ο Κατσίκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Γιανναράκης, Πεταυράκης, στην μεσαία γραμμή οι Κολομπίνο και Ανάκογλου, με τον Μασκανάκη να αγωνίζεται δεξιά, τον Αλί Μπαμπά αριστερά, τον Κατσαντώνη σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

“Καθάρισε” από το πρώτο ημίχρονο

Με τον δυνατό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι “κόκκινοι” μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο έχοντας την εύνοια του και κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη ευκολία τη μπάλα, με αποτέλεσμα να πατήσουν αρκετές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 19΄ ο Μπαϊροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάϊντ, ενώ στο 26΄ ο ίδιος από ευνοϊκή θέση σούταρε πάνω στον Πίτκα. Στο 37΄ ο Κατσαντώνης με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολομπίνο πέτυχε το 0-1, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Πίεση ο Απόλλων, κράτησε το μηδέν ο Κατσίκας

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας, με το μυαλό στο πρωτάθλημα και στους αγώνες με την ΑΕΚ, κατέβασε ρυθμό, οι αλλαγές και το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα συνεχίστηκαν από τον προπονητή και οι γηπεδούχοι έχοντας πλέον και ευνοϊκό άνεμο απείλησαν, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις ο Κατσίκας με καθοριστικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Στο 50΄ ο Κατσίκας απέκρουσε το μακρινό σουτ του Καλαϊτζίδη, ενώ στο 58΄ ο Μπελεβώνης σε κενή εστία από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Η ομάδα μας προσπαθούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτεθεί με αξιώσεις, όμως ήταν χαρακτηριστικό πως με κόντρα τον αέρα, δεν μπορούσε να τρέξει στην αντεπίθεση, αφού η μπάλα… επέστρεφε πίσω. Ο Απόλλων δημιούργησε ακόμη μία καλή στιγμή με ένα σουτ του Κωστίκα στο 78΄, αλλά και πάλι ο Κατσίκας δήλωσε παρών.

Απόλλων Πόντου (Δ.Καλαϊτζίδης): Πίτκας (80′ Τρίγκατζης), Αμπούντου, Αμαραντίδης, Ντιαλόσι, Μουμίν, Δαλιανόπουλος, Καλογέρης, Καλαϊτζίδης, Μπελεβώνης (86′ Αραβίδης), Λαμπίρης, Κωστίκας.

Πανσερραϊκός(Π.Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (46′ Ζέρης), Παπάζογλου (67′ Παντεκίδης), Γιανναράκης, Κολομπίνο (67′ Θυμιάνης), Ανάκογλου, Κατσαντώνης, Μασκανάκης, Αλί Μπαμπά (78′ Μούργος), Μπαΐροβιτς (67′ Σαΐντ).

 

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img