spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός…ορθολογιστής πήρε «Χ» στην Ξάνθη, μπορούσε και νίκη!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ξανά οργανωμένος Πανσερραϊκός και πιστός στο αμυντικό του πλάνο, τσίμπησε τον βαθμό της ισοπαλίας απο την Ξάνθη ενώ είχε τις ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω! Πρέπει να επενδύσει στην σημερινή εικόνα ο Διγκόζης.

Θα έρθουν και οι νίκες! Με εμφανίσεις όπως η σημερινή, ο Πανσερραϊκός μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες και φυσικά δεν εννοουμε μόνο την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ρόστερ του Πανσερραϊκού είναι αντικειμενικά απο τα ποιοτικότερα της κατηγορίας και συγχρόνως απο τα πιο υποτιμημένα, με την ευθύνη να βαρυνεί άπαντες και κυρίως τους πρωταγωνιστές. Τρίτο στην σειρά παιχνίδι, που η ομάδα αποφεύγει τα παιδαριώδη λάθη, είναι συγκεντρωμένη στο πλάνο της και σήμερα άγγιξε κι ενα μεγάλο διπλό, εάν υπήρχε αυτοπεποίθηση στις αντεπιθέσεις. Ο Πανσερραϊκός στο τέλος θα τα καταφέρει.

Έτσι ξεκίνησε ο Διγκόζης:

Ο Άγγελος Διγκόζης ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό σε διάταξη 4-4-2, με τον Καβουσάκη, κάτω απο τα δοκάρια, τους Ζέρη δεξιά και Πίντο αριστερά ως ακραία μπακ. Τους Δημητρίου και Κεφαλά στα στόπερ, με τους Μαρκιόνι και Κρητικό, στην μεσαία γραμμή. Οι Μέσι και Κόντσι τοποθετήθηκαν στα δυό άκρα ως εξτρέμ και τον Κανίς με τον Παπαβασιλείου επιθετικό δίδυμο.

0-0 ρελαντί στο ημίχρονο!

Στο πρώτο μέρος ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κρατήσει μακριά την Ξάνθη απο τα καρέ του, κρατώντας μπάλα, έχοντας πάθος στις μονομαχίες και παγώνοντας τον ρυθμό την στιγμή που έπρεπε. Έδωσε στην Ξάνθη την εντύπωση οτι ελέγχει το ματς με φλύαρη υπεροχή και λίγο έλλειψε να σκοράρει πριν την ανάπαυλα.

Ανάκογλου και Διαμαντόπουλος τις ευκαιρίες!

Στο 36’ έγινε η φάση του ημιχρονού με τον Μέσσι να σεντράρει γλυκά απο τα αριστερά και τον Ανάκογλου να τρυπώνει στην καρδιά της άμυνας του ΑΟΞ πιάνοντας ένα ωραίο μονοκόμματο πλασέ που κατέληξε ομως αουτ διπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι.

Για την Ξάνθη ο Διαμαντόπουλος είχε μια καλη στιγμή με σουτ έξω απο την περιοχή που μπλόκαρε ψύχραιμα ο Καβουσάκης, ενω ο Ιμπραϊμι είχε ένα άστοχο ψηλα-αουτ σουτ πριν την λήξη του ημιχρόνου.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Α.Ο. Ξάνθη-Πανσερραϊκος 0-0

Έδειξε χαρακτήρα στην πίεση!

Ο Πανσερραϊκός δεν άλλαξε κάτι στην τακτική του στο β´ μέρος, έφτιαξε όμως την ψυχολογία του, αφού στάθηκε καλά απέναντι σε μια ομάδα που είχε το άγχος της νίκης για να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή.

Οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη μπήκαν και πάλι με πάθος, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσουν σημαντικά κλεψίματα στον χώρο του κέντρου και με αυτόν τον τρόπο έφυγαν δυο φορές ιδανικά στην αντεπίθεση χωρίς ομως να έρθει το γκολ.

Στο 57’ ο Φάμπρι έφυγε μόνος του απο απο τα δεξιά είχε επιλογή τον Μέσι που ήταν όμως κλεισμένος, με το τελείωμα του Αργεντίνου να είναι απογοητευτικό, λόγω κούρασης απο την κούρσα και του κακού αγωνιστικού χώρου.

Μετά τις αλλαγές του Διγκόζη με Μαρκιόνι και Ντιαζ στο 60’, ο Πανσερραϊκός έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Μέσσι να κάνει ένα σλάλομ απο τα αριστερά να πατάει περιοχή και να μοιράζει στον Ντίαζ αλλα η επιλογή με τακουνάκι για τον τελευταίο δεν ηταν ιδανική!

Οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στην διπλή άμυνα ζώνης και περιορίστηκαν σε άκαρπες σέντρες και ανούσια σουτ έξω απο την περιοχή, απόρροια της καλής άμυνας των «κόκκινων». Ένα δοκάρι απο τον Τζανακάκη σε σέντρα σουτ και μια κεφαλιά του Μονροουζ στο 95’ που εξουδετέρωσε ο Καβουσάκη ήταν η απάντηση της άλλης πλευράς.

Στο 91’ ο κατα τ´άλλα δίκαιος Τσιμεντερίδης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κεφαλά για επικίνδυνο παίξιμο, που απο το ριπλεϊ δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν δικαιώνεται.

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Ως ψύχραιμη ματιά, το γράφουμε όλο το τελευταίο διάστημα, οτι η ομάδα είναι βελτιωμένη και της λείπουν μόνο τα αποτελέσματα. Σήμερα κόντρα ισως στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, διότι η Βέροια έχει τον τρόπο αλλά όχι την χάρη…ο Πανσερραϊκός εγκλώβισε την Ξάνθη, έδειξε τις αμυντικές του αρετές και στην κόντρα ζήτησε το γκολ αλλά δεν το πήρε. Η Ξάνθη την Κυριακή έστειλε την 4η Καρδίτσα αδιάβαστη…και την φιλοδώρησε με 5 γκολ αντι για 7. Την Καρδίτσα που ο Πανσερραϊκός της έβγαλε το λάδι και απο ατομικό λάθος ηττήθηκε φθηνά. Ο βαθμός αυτός θα έχει ουσιαστικό νόημα με νίκη επι του Ολυμπιακού, στον Βόλο αλλά και πάλι, πόσοι θα αποδράσουν με βαθμούς απο τα Πηγάδια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ζ. Βούλιτς): Ίτσο, Τζανακάκης(80′ Ουνγιαλίδης), Δεληγιαννίδης, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Βιθέντε Γκόμες, Δόρης, Τσέλιος(80′ Κρητικός), Ιμπραίμι(62′ Μονρόουζ), Γκουνσάρι(46′ Γκάβριτς) Διαμαντόπουλος(62′ Αλί Μπαμπά)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Αγγ. Διγκόζης): Καβουσάκης, Ζέρης, Καράμπερης(60′ Μαρκιόνι), Καρασαλίδης, Κρητικός, Κόντσι(60′ Ντίας), Ανάκογλου(67′ Παπαβασιλείου),Κανίς, Κεφαλάς, Μάρκο Πίντο, Μέσσι(81′ Φουάσης)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img