spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός 2-2: Στο ίδιο έργο θεατές…άφαντοι οι «κόκκινοι» στο β΄ ημίχρονο!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Το πρώτο ματς του 2022, ξεκινά… για τον Πανσερραϊκό, δυστυχώς, όπως έκλεισε το 2021! Με μια ισοπαλία σαν… ήττα, απο τον ψυχωμένο Θεσπρωτό και την Σερραϊκή ομάδα, να κάνει πλάκα στο α΄ ημίχρονο (2-0) και στο β’ μέρος, να μας κάνει πλάκα (2-2). Ζορίζει η συνέχεια του πρωταθλήματος!

Ο Θεσπρωτός που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία με 17 βαθμούς και είχε την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επι του Ολυμπιακού Β’…έχασε τα «αυγά και τα καλάθια» στο πρώτο ημίχρονο, απο τον Πανσερραϊκό, που έφτιαξε δυο όμορφα γκολ, με τον πρώτο σκόρερ Κανίς και έχασε άλλα τόσα. Όμως τα…πρόκοψε στην συνέχεια, αφού το σύνδρομο του δευτέρου ημιχρόνου ξαναχτύπησε, με την αδράνεια στην μεσαία γραμμή να είναι αισθητή απο το 45′ μέχρι το 65′, όπου η ομάδα της Ηγουμενίτσας έμοιαζε με…Μπαρτσελόνα, επειδή της το επέτρεψε ο Πανσερραϊκός. Οι ευκαιρίες του Ντιαζ και του Παπαβασιλείου στο φινάλε ήταν άχαστες κι όμως χάθηκαν, με τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει να μοιάζει χαμένος και μπερδεμένος, σε μια δύσκολη έτσι όπως εξελίσσεται χρονιά.

 

Έτσι ξεκίνησε ο Διγκόζης:

Ο Άγγελος Διγκόζης έκανε ντεμπούτο σήμερα με τον Πανσερραϊκό και προετοίμασε την ομάδα τακτικά, με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κατσίκας, ήταν κάτω απο τα δοκάρια, με τον Ζέρη δεξιά και τον Φουάση αριστερά ως ακραία μπακ-χαφ. Αμυντική δυάδα ήταν ο Δημητρίου με τον Κασμερίδη και τους Κρητικό Έππα, στον άξονα ως «εξάρια». Πιο μπροστά τους, ως επιτελικός μέσος, έπαιξε ο Ανάκογλου, με την επιθετική τριάδα μπροστά τους, να είναι οι Μέσσι, Κόντσι στα άκρα και προωθημένο τον Κανίς.

Ορεξάτος Πανσερραϊκός και εύκολα 2-0, με Κανίς!

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, βγήκε μπροστά και διεκδίκησε τη νίκη. Επιβλήθηκε του Θεσπρωτού στο κέντρο και με δύναμη στις μονομαχίες, κατάφερε να κλέψει πολλές μπάλες, βγαίνοντας συχνά απέναντι, απο την περιοχή του Κίναλη, με καλές προϋποθέσεις. Η τελική προσπάθεια όμως δεν είχε ψυχραιμία με τον Έππα και τον Φουάση να δοκιμάζουν σουτ, χωρίς όμως στόχο.

 

Αγνοείται ο Θεσπρωτός…απο νωρίς σε θέση οδηγού ο Πανσερραϊκός.

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 17′ βρήκαν το πρώτο γκολ με τον Κανίς, ύστερα απο μακρινή κάθετη πάσα του Μέσσι, που ξεκίνησε βασικός μετά απο καιρό. Ο Μαροκινός δεν χαρίζεται όταν βρεθεί σε θέση βολής και δείχνει να είναι άνετος, παίζοντας και ως σέντερ φορ!

2-0 στο 45’ με την ψυχολογία στα ύψη!

Στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου, ο Πανσερραϊκός εκμεταλεύτηκε την ολιγωρία των φιλοξενούμενων και με μια υποδειγματική αντεπίθεση, κατάφερε με δυο πάσες και ασιστ του Κόντσι «πάρε-βάλε» στον Κανίς, ο τελευταίος να βάλει, ένα ωραίο γκολ αδειάζοντας τον Κίναλη!

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πανσερραϊκος – Θεσπρωτός 2-0

Απών στο β´ μέρος…

Υπο ΚΣ (Κανονικές Συνθήκες) ο Πανσερραϊκός έπρεπε να μπει με το πόδι στο γκάζι…μετά το εύκολο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου και να ξεκινήσει εντυπωσιακά τη νέα χρονιά, δικαιώνοντας επιτέλους, τις επιλογές της Διοίκησης, που όλη την χρονιά φροντίζει, ώστε άπαντες να είναι ικανοποιημενοί, εκτός απο τους παράγοντες, που εισπράττουν…αυτή την μπερδεμένη εικόνα!

Αντί για 4-0… ο Θεσπρωτός είδε την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των παικτών του Πανσερραϊκού, που έδωσε την μπάλα στα πόδια των φιλοξενούμενων και οι μέσοι του, όπως ο Ζιώγας που κάποτε δεν έκανε στους Σερραίους, ήταν ο κινητήριος μοχλός της αντεπίθεσης των Ηπειρωτών.

Μέχρι και το 56’ οι «κίτρινοι», δεν είχαν απειλήσει ποτέ τον Κατσίκα και ξαφνικά με ένα καλο εκτελεσμένο φάουλ του Κωνσταντίνου, που προήλθε απο ανόητο μαρκάρισμα του Ζέρη, μπήκαν ξανά στο παιχνίδι…

Και σαν να μην έφτανε η απουσία κατοχής μπάλας και η μείωση του σκορ…ήρθε και η ισοφάριση στο 76´ απο τον Σαραντίδη που εκμεταλεύτηκε την λάθος τοποθέτηση της άμυνας του Πανσερραϊκού και την αδυναμία να διώξει την μπάλα εκτός ο Κατσίκας και εξ επαφής έγραψε το 2-2.

Τίποτα απο τις αλλαγές του Διγκόζη

Οι αλλαγές που έγιναν, δεν βοήθησαν καθόλου τον Διγκόζη και τον Πανσερραϊκό. Ντίαζ και Στίνα έκαναν ντεμπούτο, με τον Περουβιανό, να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά στο φινάλε του αγώνα, ενώ ο Μολδαβός έδειξε οτι μπορεί να βοηθήσει, μόλις γνωρίσει καλύτερα την Σερραϊκή ομάδα.

Ο Κασμερίδης αντικαταστάθηκε απο τον Γιανναράκη αναγκαστικά και ο Χαϊνταρά, ήταν αλλού…& έγινε αλλαγή στην αλλαγή. Ο Παπαβασιλείου γέμισε την περιοχή αλλά στο φινάλε, θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ…δίνοντας πάσα στον Ντίαζ, έχασε την ευκαιρία να γίνει ξανά χρυσός σκόρερ!

«Δεν άρεσε»: Ο Πανσερραϊκός του β´ ημιχρόνου.

Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να ξεχώρισε αρνητικά ή κάποιος που να εντυπωσίασε. Σε αντίθεση με όσα γράψαμε στο ματς με την Καλαμαριά, σήμερα ο Πανσερραϊκός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και καλός μετά το 2-2. Δεν απειλήθηκε ποτέ, εκτός απο τα γκολ, ενώ η αντίδραση του ή η πίεση του ήταν σωστή…αλλά η νοοτροπία του στο ξεκινήμα ξανά του δευτέρου μέρους λάθος.

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Αυτό που φαντάζει στον κόσμο (που απέχει απο το γήπεδο) ανεξήγητο…για την καθίζηση μεταξύ των δυο ημιχρόνων, στην δική μας ποδοσφαιρική ματιά έχει εξήγηση. Ο Πανσερραϊκός δεν μπορεί να διαχειριστεί, το συναίσθημα του, τον ενθουσιασμό του, την απογοήτευση του, την κόπωση του ή τα σκορ μέσα στα παιχνίδια. Ίσως και η έλλειψη καθαρού στόχου σε ένα περίεργο πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες, να έχει επιδράσει αρνητικά σε αυτό το θέμα της διαχείρισης. Στο σημερινό ματς αλλα και σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας φέτος ο Πανσερραϊκός ήταν ανώτερος κατα πολύ απο τους αντιπάλους…αλλά αυτό δεν μετουσιώθηκε σε βαθμούς! Η σημερινή ψυχρολουσία δε, ήρθε μετά απο ένα εντυπωσιακό ημίχρονο…Η κατάληξη συνολικά; Αρχαία τραγωδία!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Α.Διγκόζης): Κατσίκας, Κασμερίδης(60΄ Γιανναράκης), Δημητρίου, Ζέρης, Φουάσης, Κρητικός, Έππας, Ανάκογλου(66΄ Ντίαζ), Κόντσι(60΄ Χαϊνταρά)(80΄ Παπαβασιλείου), Μέσσι(80΄ Στίνα), Κανίς.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ράμον Ρότσα): Κίναλης(79΄ Παππάς Δ.), Γώγος, Ζιώγας, Ντ Αλέσσιο(46΄ Λύγκας), Στεργίου(46΄ Βασιλάκης), Γεωργούσης(79΄ Παππάς Ε.), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης, Σαραντίδης(85΄ Μπονίγια), Διγκόζης, Ρομέρο

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img