spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 0-2: Κακή ήττα! Κακή εικόνα! Κακή διαιτησία!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός αντί να επενδύσει στη νίκη επι του Αλμωπού Αριδαίας, τα έκανε…μαντάρα, στο ματς με τον Ηρακλή και ηττήθηκε 2-ο, πικραίνοντας τον κόσμο του και αδικώντας με την εικόνα του, οτι καλό έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Σερραϊκή ομάδα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Η διαιτησία ήταν σαφώς επηρεασμένη απο τις ανακοινώσεις των φιλοξενούμενων, με αποκορύφωμα, το κραυγαλέο λάθος του βοηθού Ζήρδα απο την Δράμα, που ακύρωσε ως οφσάιντ, καθαρό γκολ του Κατσαντώνη στο 54΄.

Αυτός δεν είναι σίγουρα ο Πανσερραϊκός, που ονειρεύεται ο Πρόεδρος του Τάσος Καζίας, όπως και ο κόσμος της ομάδας, που παρά την δύσκολη…ώρα μετάδοσης (13:45) με την αγορά ανοιχτή, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου για να υποστηρίξει τα «λιοντάρια»…που μόνο τέτοια, δεν αποδείχτηκαν!

Ο Ηρακλής, χωρίς να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο, πέρα απο πάθος και συνοχή, εκμεταλλεύτηκε, την παθητικότητα των παικτών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και με συνεχόμενη πίεση, ανάγκασε τους γηπεδούχους να κάνουν λάθη, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γιουμπιτάνα, που πέτυχε 2 γκολ και έτσι απέδρασαν με το μεγάλο διπλό απο τις Σέρρες. Σημαντική συμβολή σε αυτό, έχει και ο βοηθός Ζήρδας, που εκτέθηκε στο γκολ του Κατσαντώνη, ενώ και ο κ. Μελτζανίδης, μπορούσε να υποδείξει την άσπρη βούλα, σε παράβαση πέναλτι υπέρ του Σαϊντ, στην ίδια φάση. Η πίεση του Ηρακλή με ανακοινώσεις φάνηκε να πιάνει τόπο…αφού δεν επέτρεψε η διαιτήσια, στον Πανσερραϊκό να επιστρέψει το μάτς στο 54′, με ένα ημίχρονο μπροστά του.

Συνολικά όμως, η εικόνα του Πανσερραϊκού ήταν απογοητευτική, όπου δεν λειτούργησε σωστά, ούτε η ανάπτυξη του παιχνιδιού -χωρίς στην ουσία- να δημιουργηθεί καμία μεγάλη φάση, πέρα απο το ακυρωθέν γκολ, ενώ έγιναν πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η άμυνα να δεχτείς φάσεις και να έρθουν τα δυο γκολ, της ήττας.

Είναι το τρίτο ματς πρωταθλήματος, που ο Πανσερραϊκός δυσκολεύεται να φτιάξει ευκαιρίες και κυρίως να εκμεταλλευτεί την έδρα του, έχοντας μόλις έναν βαθμό σε δυο παιχνίδια. Το να αγοράσεις χρόνο με νίκες, ώστε να βελτιώσεις την εικόνα σου, είναι θεμιτό αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να νικήσεις. Το group δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται στο χορτάρι, όμως με την ποιότητα του ρόστερ και την εμπειρία του προπονητικού επιτελείου, έπρεπε στα δυο ματς εντός έδρας να βρεθεί ο τροπος…και να τα καθαρίσει, προκειμένου να δουλέψει με άνεση στο ρεπό, για τα δύσκολα ματς που έρχονται τον Δεκέμβρη.

Η κατηγορία αυτή δεν μπορεί να περιμένει κανέναν…ούτε για την άνοδο, όταν ανεβαίνει ένας, ούτε για τον υποβιβασμό, κάτι που το βιώσαμε πέρυσι. Όταν ο Πανσερραϊκός, έχει το ακριβότερο και πιο ποιοτικό ρόστερ και ένα προπονητικό επιτελείο με μεγάλες παραστάσεις, όλοι έχουν απαιτήσεις. Αμέσως. Τα «λιοντάρια» δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν βαθμούς και ειδικά με τέτοια εικόνα, για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να μην κάνει μισή ευκαιρία για γκολ, στην έδρα της. Η αλλαγή στο τακτικό πλάνο, ακόμη και στην 11αδα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά  μετά απο ένα συγκεκριμένο μοτίβο παιχνιδιού, πέντε επίσημων αγώνων, με χτυπητές αδυναμίες, κάτι έπρεπε να αλλάξει. Τουλάχιστον στη νοοτροπία. 

Υπάρχει δυσαρέσκεια απο πλευράς διοίκησης για το σημερινό αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο, που ήρθε αυτή η ήττα. Στο μίνι συμβούλιο μετά το τέλος του αγώνα, συζητήθηκαν πολλά για το πως μπορεί να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα, με τις αποφάσεις να μην παίρνονται «εν βρασμώ» αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, που θα έχουν επιπτώσεις, στο αγωνιστικό τμήμα.

Χωρίς νεύρο και συγκέντρωση ο Πανσερραϊκός στο πρώτο ημίχρονο

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα, με σχήμα 4-2-3-1, με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Δεληγιαννίδη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας, τους Καρασαλίδη και Παντεκίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Θυμιάνης με προωθημένο τον Κανίς και στις δυο πτέρυγες αγωνίστηκαν, ο Μούργος δεξιά και ο Σοφιανός αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κατσαντώνης.

Ο Πανσερραϊκός δεν μπήκε καλά στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αν και δεν απειλήθηκαν πριν την φάση του γκολ, δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Επέτρεψαν στον Ηρακλή να κυκλοφορεί την μπάλα και να φτάνει μέχρι και την περιοχή του Γιαννίκογλου. Ακόμη και μετά το 1-0 απο τον Γιουμπιτάνα, δεν χάθηκε η μεγάλη φάση, με κάποια γεμίσματα να μην αποδίδουν.

Στο 12′ ο Μούργος εκτέλεσε ένα φάουλ έξω απο την μεγάλη περιοχή με τον Βελλίδη να απομακρύνει σε κόρνερ με μεγάλη δυσκολία.

Στο 21΄ο Γιαννίκογλου γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στους συμπαίκτες του με τον Γιουμπιτάνα να παραμονεύει και να σουτάρει, όμως η προσπάθεια του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Λίγα λεπτά μετά το προειδοποιητικό σουτ του Βέλγου μεσοεπιθετικού, ο Γιουμπιτάνα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Πανσερραϊκού και με ένα αδύναμο πλάσε άνοιξε απο το πουθενά το σκορ για την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού, δεν αντέδρασαν μετά το 1-0, απο τον Ηρακλή, με τις μοναδικές απειλητικές φάσεις, απέναντι στον Βελλίδη, να είναι κάποιες σέντρες απο τον Σοφιανό και τον Μούργο και κάποιες ατομικές εξάρσεις του Κανίς.

Ημίχρονο Πανσερραϊκός-Ηρακλής 0-1

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός μπήκε με δυο αλλαγές στο ματς, αυτή του Ζέρη στην θέση του Δεληγιαννίδη και του Σαϊντ στην θέση του Σοφιανού . Όμως τα πράγματα αντί να βελτιωθούν χειροτέρεψαν, με τον Ηρακλή να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και πάλι σε ολιγωρία της μεσοαμυντικής γραμμής, με τον Γιουμπιτάνα στο 53′, να περνά ανάμεσα απο Καρασαλίδη και Παντεκίδη και να πλασάρει τον Γιαννίκογλου, που είπε «όχι» αρχικά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο παίκτης των «κυανόλευκων» σκόραρε ξανά για το 0-2.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σε μεγάλο βαθμό ήταν αυτή στο 54΄, όπου μόλις ένα λεπτό αργότερα απο το 0-2, ο Σαΐντ, δέχτηκε μαρκάρισμα για πέναλτι, με τον διαιτητή Μελτζανίδη να αφήνει την φάση να εξελιχθεί και στην συνέχεια της, ο Κατσαντώνης σκόραρε, με τον βοηθό να Ζήρδα, να ακυρώνει λανθασμένα, το γκολ που θα έβαζε τον Πανσερραϊκό ξανά στο παιχνίδι.

Απο εκείνη την στιγμή και μετά, εκτός απο μια κεφαλιά του Σαϊντ στο φινάλε ο Πανσερραϊκός, δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε με τον Ηρακλή να κερδίζει του τρεις βαθμούς της νίκης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Πανσερραϊκός έχει ρεπό και αγωνίζεται ξανά, το Σαββατοκύριακο 3/4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με τον Παναθηναϊκο Β΄.

Πανσερραϊκός (Ελευθερόπουλος): Γιαννίκογλου, Δεληγιάννης (46′ Ζέρης), Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (51′ Ανάκογλου), Σιοφανός (46′ Σαΐντ), Θυμιάνης (67′ λ.τ Δημητρίου), Μούργος, Κανίς, Κατσαντώνης (60′ Λιούμης).

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Α.Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Σίλβα (90+1′ Κωστούλας), Πατράλης, Τότσκα (80′ Μελούνοβιτς), Άλεξιτς (80′ Μανουσάκης), Τόμας (71′ Δόρης), Γιουμπιτάνα (90+1′ Κουντουριώτης).

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img