spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-Ηρακλής Λάρισας 4-0: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την 4αρα στους Λαρισαίους!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός, δεν χαρίστηκε ούτε στον Ηρακλή Λάρισας και τον φιλοδώρησε με 4 γκολ, σε ένα ημίχρονο, ενώ έχασε άλλα τόσα, για να γράψει ρεκόρ τερμάτων, στην 12η αγωνιστική της Betsson Super League 2! Τα «λιοντάρια» μετά το ρεπο της ΑΕΛ και την γκέλα της Αναγέννησης, αποσπάστηκαν κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και περιμένουν με ηρεμία το ματς-γιορτή με την ΑΕΚ την Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Δεν χαρίστηκε ούτε στον Ηρακλή Λάρισας ο Πανσερραϊκός! Και πως να το κάνει άλλωστε, αγωνιζόμενος με τους προτελευταίους, στην βαθμολογία Λαρισαίους… οι οποίοι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο για να τιμήσουν τα… χρώματα της Λάρισας αλλά δεν το κατάφεραν και έφυγαν τελικά με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό, απο τις Σέρρες! Ο Ηρακλής Λάρισας, ήταν η πρώτη ομάδα εδώ και πέντε χρόνια, που ήρθε στις Σέρρες να παίξει αντιποδόσφαιρο, κάνοντας πολλές καθυστερήσεις, χωρίς λόγο και έβαλε…«λεωφορείο» πίσω για να μην χάσει. Η μοίρα όμως δεν έπαιξε παιχνίδια στον Πανσερραϊκό, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και η ευρεία νίκη ήρθε στο ρελαντί. Τα «λιοντάρια» στο δεύτερο ημίχρονο δεν χαρίστηκαν και με συγκέντρωση μπροστά απο την εστία του Φαρμάκη, τον φιλοδώρησαν με τέσσερα μόνο γκολ, επειδή στο β’ μέρος δεν έκανε τελικά καθυστερήσεις, όπως έκανε στο πρώτο…


Έτσι ξεκίνησε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα με σχήμα 4-3-3 με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Παπάζογλου και Παντεκίδη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν, ο Κολομπίνο με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Στίνα. Στις δυο πτέρυγες έπαιξαν, ο Κανίς αριστερά και ο Μούργος δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σαΐντ.

Το αντιποδόσφαιρο των Λαρισαίων και ο «μοιραίος» Σαΐντ…

Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, εξαιτίας του αντιποδόσφαιρου, που έπαιξε ο Ηρακλής Λάρισας, ο Πανσερραϊκός είχε την μπάλα στην κατοχή του και να ανεβάσε στροφές μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Οι γνωστοί-άγνωστοι απο τις πτέρυγες, Μούργος και Κανίς, έφτιαξαν το παιχνίδι των «λιονταριών» με τον Στίνα να πατά δυο φορές περιοχή, χωρίς όμως να τελειώνει ιδανικά τις προσπάθειες του. Μοιραίος για το πρώτο μέρος ο Σαΐντ, που δεν εκμεταλλεύτηκε την φάση του 33΄ και του 45+, για να βάλει τον Πανσερραϊκό, μπροστά στο σκορ.

Στο 17’, ο Γκουκούδης, βρήκε τον χώρο έξω απο την περιοχή σε πλάγια θέση και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με τον Γιαννίκογλου, να βρίσκει την μπάλα, όσο χρειαζόταν και να την στέλνει κόρνερ.

Στο 19’, ο Κανίς, υποδέχτηκε με το κεφάλι ένα γέμισμα στην μεγάλη περιοχή του Φαρμάκη, προσπάθησε να γυρίσει με σέντρα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά, άουτ.

Στο 21’, ο Μούργος άλλαξε παιχνίδι απο τα αριστερά, με τον Κανίς να κάνει δυο ωραίες ντρίμπλες και να ξεμαρκάρεται, μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, μοιράζοντας ιδανικά στον Σαΐντ, όμως το σουτ του Γκανέζου κόντραρε πάνω στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στο 26’, οι παίκτες του Πανσερραϊκού συνεργάστηκαν άψογα μέχρι την τελική προσπάθεια του Στίνα, με τον Μολδαβό, να σουτάρει αδύναμα, απέναντι απο τον Φαρμάκη.

Στο 33’, ο Πανσερραϊκός ξεδιπλώθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση και με τρεις πάσες -Παπάζογλου κεφαλιά, Θυμιάνης κάθετη στον Κανίς και σέντρα ο τελευταίος στον Σαΐντ που εξ επαφής, απο το μισό μέτρο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ και έστειλε το πλασέ του άουτ.

Στο 45+3’, ο Μούργος με αριστοτεχνική προσπάθεια, έβγαλε μόνο του, τον Σαΐντ στην μικρή περιοχή, απέναντι στον Φαρμάκη, αλλά το γυριστό που επιχείρησε βρήκε αέρα…


Ημίχρονο: Πανσερραϊκός – Ηρακλής Λάρισας 0-0

Καρέ τερμάτων…με ποδοσφαιρική πανδαισία!

Στο β΄ημίχρονο, τα «λιοντάρια» μπήκαν αποφασισμένα για τη νίκη και με αντεπίθεση διαρκείας, σημείωσαν τέσσερα εντυπωσιακά τέρματα, μέσα απο καλές συνεργασίες και ομαδική δουλειά, απο τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη.

Στο 49’, Σαΐντ ελευθερώθηκε ωραία, έξω απο την μεγάλη περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ λίγα μέτρα απο το οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκη.

Στο 51’, ο Μούργος εκτέλεσε ιδανικά ένα κόρνερ απο τα αριστέρα, στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή Λάρισας και αυτή την φορά ο Σαΐντ με δυνατό πλασέ στην κίνηση, δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 για τα «λιοντάρια».

Στο 54′ ο Στίνα σούταρε δυνατά έξω απο την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 73′ ο Μούργος διπλασίασε τα γκολ για τον Πανσερραϊκό, αφού πλάσαρε ιδανικά τον Φαρμάκη, απο πλάγια θέση, σε ξαφνική αντεπίθεση των «κόκκινων» με τον Κανίς να πιστώνεται την ασίστ, στον Έλληνα άσσο.

Στο 80′, ο Σοφιανός που είχε περάσει αλλαγή, πέτυχε ακόμα ένα προσωπικό γκολ την φετινή σεζόν και το τρίτο προσωπικό του Πανσερραϊκού, στον αγώνα. Ο Μούργος μοίρασε στην μικρή περιοχή και με συρτό πλασέ στην κίνηση, ο ταλαντούχος μικρός, έγραψε το 3-0.

Στο 87′, ο Μούργος πέτυχε και δεύτερο γκολ, αφού δέχτηκε υπέροχα την ασίστ απο τον Σοφιανό, που σέντραρε απο τα δεξιά και ο εξτρέμ του Πανσερραϊκού, στόπαρε την μπάλα ανενόχλητος και με το μυτάκι νίκησε ξανά τον Φαρμάκη.

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Ο Πανσερραϊκός καθάρισε σχετικά εύκολα με τους Λαρισαίους…που ήρθαν σε αποστολή, στο δημοτικό γήπεδο, με σκοπό να κόψουν βαθμούς, όμως δεν τους έγινε το κέφι. Αυτά τα ματς η Σερραϊκή ομάδα, πρέπει να τα καθαρίζει νωρίς, για να μην υπάρχει άγχος μετά. Αν ο Σαΐντ ήταν πιο προσεκτικός στο πρώτο ημίχρονο, το κοντέρ… θα έγραφε 7-8 γκολ σίγουρα. Απο τύχη οι Λαρισαίοι, δέχτηκαν μόνο 4 στο δεύτερο ημίχρονο και είπαν και ευχαριστώ, φεύγοντας!

Τα ματς με την ΑΕΚ είναι γιορτή, όμως αποπροσανατολίζουν τους ποδοσφαιριστές, άθελα τους, μέσα έναν δύσκολο Γενάρη, με βαρύ πρόγραμμα, συνεχόμενων αγώνων. Ο Παυλός Δερμιτζάκης κάνει καλή διαχείριση των παικτών κι αυτό δεν φαίνεται μόνο απο την φρεσκάδα τους αλλά κι απο το κέφι που μπαίνουν στους αγώνες. Σε ένα ματς, που πολλοί μπορούσαν να το δουν αγγαρεία, αφού ο Ηρακλής Λάρισας είναι πρώτελευταίος, οι αλλαγές, που έγιναν ωφέλησαν το γκρουπ. Σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει σχετικά με τις μεταγραφικές επιλογές της διοίκησης, σε συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή Απόστολο Λιβανό και το τεχνικό επιτελείο, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, αποτελούν έτοιμες λύσης, ενδεκάδας και όλες…έχουν μεταπωλητική αξία!

Ο Πανσερραϊκός πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου και να μην φρενάρει πουθενά. Η απόσταση των 6 βαθμών απο την ΑΕΛ, και οι 8+ απο τους υπόλοιπους, δεν χωρούν εφησυχασμό αλλά κίνητρο, ώστε η Σερραϊκή ομάδα να παραμείνει πρώτη και μακρυά απο τους διώκτες της μέχρι τέλους. Η πραγματική εικόνα του πρωταθλήματος αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα αυτή την στιγμή και χαροποιεί άπαντες!

Τι ακολουθεί;

Την Τετάρτη 25/1, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών στις 17:30, στον αγώνα ρεβάνς για την φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Π. Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Παπάζογλου, Παντεκίδης, Πεταυράκης (86′ Λυμπεράκης), Στίνα (74′ Σοφιανός), Κολομπίνο (74′ Σιόντης), Θυμιάνης (59′ Στάικος), Στίνα, Μούργος, Κανίς, Σαΐντ (74′ Κατσαντώνης)

Ηρακλής Λάρισας (Χρ. Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γκουκούδης, Γκαλίτσιος, Καψάλης (84′ Λαγωνίδης), Καμπέρης, Χρηστίδης (74′ Τασιούλης), Μπόσιο, Μπάμης (58′ Τσουμάνης), Τσιμίκας, Λεσαϊ (74′ Συρεγγέλας), Κάσας (84′ Ζαφειρίου)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img