spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-ΑΕΛ 2-1: Φτιάχνει DNA νικητή, «πάτησε» ΑΕΛ και έπιασε κορυφή!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός πάτησε το… τούρμπο, στο τελευταίο ματς της χρονιάς και νίκησε την ΑΕΛ 2-1, με ανατροπή, στο ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής για την Betsson Super League 2! Τα «λιοντάρια» ολοκλήρωσαν με ένα απίθανο 5Χ5 σε πρωτάθλημα και κύπελλο τις επίσημες υποχρεώσεις τους, για το 2022, που τους βρίσκει στην κορυφή του πρωταθλήματος και με το ενάμιση πόδι στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας!

 

Χωρίς 12 ποδοσφαιριστές και με αποστολή ανάγκης, αφού επιστρατεύτηκαν και αγωνίστηκαν οι ανέτοιμοι Παπαβασιλείου και Δεληγιαννίδης, ο Πανσερραϊκός νίκησε και την ΑΕΛ, με ανατροπή μάλιστα, ολοκληρώνοντας έναν θρίαμβο 18 ημερών! Ποιος μπορεί να πει τι; Με νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό Β΄και την Βέροια εκτός έδρας και εντός, απέναντι στον σκληροτράχηλο Μακεδονικό και την δεύτερη ΑΕΛ, για το πρωτάθλημα, ενώ στο μεσοδιάστημα, ο Πανσερραϊκός, διέλυσε με σκορ-πρόκρισης -απο το πρώτο ματς- και την Καλαμαριά, για το κύπελλο! Οι «κόκκινοι» κόντρα στην ΑΕΛ, νίκησαν…κόπωση, απουσίες και μια ιστορική ομάδα, που θέλει φέτος να πρωταγωνιστήσει αλλά ο Πανσερραϊκός αποδεικνύεται αυτή την στιγμή, ο αληθινός πρωταγωνιστής της SL2, που με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του μετρά μόνο νίκες!

Έτσι ξεκίνησε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα με σχήμα 4-2-3-1, με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Καρασαλίδη και Παντεκίδη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν, ο Σιόντης με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Στίνα. Στις δυο πτέρυγες έπαιξαν, ο Μούργος δεξιά και ο Κανίς αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κατσαντώνης.

«Πέτρο Σαψάλωσε τους στην κερκίδα του ουρανού»

Πριν την σέντρα, όλο το γήπεδο χειροκρότησε και σύσσωμη η ομάδα του Πανσερραϊκού, άφησε λουλούδια, στην θύρα 5Α, εις  μνήμην, του φανατικού φιλάθλου της Σερραϊκής ομάδας, Πέτρου Ασάζη, που έφυγε αιφνίδια, απο την ζωή στα 28 του χρόνια και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του. Θερμά συλλυπητήρια και απο τους συντάκτες του ”SSN”.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ που βρέθηκαν στις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου, ανάρτησαν με σεβασμό πανό στην μνήμη του Πέτρου Ασάζη, και χειροκρότησαν μαζί με τους Σερραίους οπαδούς. Στο φινάλε του ματς, φώναξαν μαζί με τους οργανωμένους φίλους του Πανσερραϊκού συνθήματα, υπέρ της μετακίνησης εκδρομέων στα Ελληνικά γήπεδα.

Έλλειψη φρεσκάδας, καθαρού μυαλού και 0-1…

Ο Πανσερραϊκός μετά απο 4 παιχνίδια σε 17 μέρες, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έχοντας καταφέρει σημαντικές νίκες σε δύσκολες έδρες, απέναντι σε ικανούς αντιπάλους, δεν κατάφερε να ξεκινήσει με την ίδια φρεσκάδα, στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Τα «λιοντάρια», έχοντας 12 παίκτες εκτός με τραυματισμούς και τον Σαϊντ νοκ αουτ την τελευταία στιγμή, δεν είχαν τον έλεγχο του κέντρου, όπως στα υπόλοιπα ματς και αναγκάστηκαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΛ χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο, απο λάθος συγκέντρωσης, βρήκε το γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αντράντα.

Στο 18′ ο Στίνα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 24′, πάλι ο Μολδαβός μέσος του Πανσερραϊκού, δέχθηκα εντυπωσιακή κάθετη στον άξονα και έφτασε τετ-α-τετ απο τον Θεοδωρόπουλο, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, να απομακρύνει το πλασέ του Στίνα, ενστικτωδώς, με το πόδι σε κόρνερ.

Στο 34′, ο Νικολιάς κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι στην μικρή περιοχή του Γιαννίκογλου, συνέχισε την φάση και σημείωσε τέρμα, που σωστά όμως ακύρωσε, ο Δραμινός διαιτητής κ. Πουλικίδης, αφού υπήρχε παράβαση.
Στο 38′ ο Μαξιμένκο, επιχείρησε ένα μακρινό σούτ, που δεν ανησύχησε τον Γιαννίκογλου, που μπλόκαρε σταθερά.
Στο 45′ ο Αντράντα ξέφυγε απο την επιτήρηση των παικτών του Πανσερραϊκού και σε μια ξαφνική αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι απο τον πορτιέρο των «κόκκινων» και με ψύχραιμο πλάσε άνοιξε το σκορ, μουδιάζοντας τους φιλάθλους στο δημοτικό γήπεδο.
Κόντρα στην ροή του αγώνα, που ήταν ισορροπημένος, χωρίς πολλές ευκαιρίες για τις δυο ομάδες και με μια ελαφρά υπεροχή των «βυσσινοί» στην μεσαία γραμμή, λόγω λαθών απο την πλευρά του Πανσερραϊκού, η ΑΕΛ πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια του ημιχρόνου, πανηγυρίζοντας… με ένταση, που δεν δικαιολογούσε την εικόνα του αγώνα συνολικά, που μέχρι εκείνη την ώρα, ήταν εξαιρετικός, χωρίς αντεγκλήσεις και με σεβασμό απο όλους, στις δυο ομάδες. Ανωριμότητα απο τον Ηλιάδη της ΑΕΛ, που απρόκλητα…προκάλεσε όλο τον Πανσερραϊκό με ασέβεια, όπως και τον κόσμο του στις κερκίδες και δικαία αποβλήθηκε στο ημίχρονο, όντας πάγκο για την αποστολή της ΑΕΛ.

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός –  ΑΕΛ 0-1

Βράβευση για Κελεσίδη!

Τα “λιοντάρια” στο ημίχρονο του αγώνα, βράβευσαν την παλιά τους δόξα και παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα Παναγιώτη Κελεσίδη, εν μέσω ενθουσιασμού, απο τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Καζία. Μάλιστα σε ένα παιχνίδι σαν και το σημερινό, Πανσερραϊκός-ΑΕΛ, ο θρύλος των «λιονταριών» και του Ολυμπιακού, είχε κρεμάσει τα γάντια του!

Ανατροπή…κορυφής με 2-1 για τον ψυχωμένο Πανσερραϊκό!

Τα «λιοντάρια» στο β΄ημίχρονο, μπήκαν αποφασισμένα να κερδίσουν την ΑΕΛ και να κάνουν την ανατροπή που θα τους έφερνε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα! Οι κουβέντες του Παύλου Δερμιτζάκη στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο, με τον Πανσερραϊκό σταδιακά να ανεβαίνει και να παρασύρει την ΑΕΛ στον δικό του ρυθμό, στο μισό γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι, οτι οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν, ούτε ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τους Καρασαλίδη και Κανίς, να σφραγίζουν την μεγάλη νίκη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα απο όλους στις Σέρρες!

Μέχρι και το γκολ της ισοφάρισης απο τον Πανσερραϊκό, είναι χαρακτηριστικό, οτι δεν είχε σημειωθεί καμία κλασσική ευκαιρία, παρά την πίεση των γηπεδούχων.

Στο 70′, ο Σοφιανός με τσαμπουκά, διεκδίκησε απο τον αντίπαλο του μια μπάλα κοντά στο κόρνερ απο δεξιά, έκανε την ιδανική σέντρα στην μικρή περιοχή και ο Κατσαντώνης, με μια παράλληλη σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, όπου ο προωθημένος Καρασαλίδης την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1, μέσα σε πανζουρλισμό!

Στο 89′ ο Θυμιάνης, υποδέχτηκε άψογα την μπάλα στην μικρή περιοχή του Θεοδωρόπουλου αλλά ανατράπηκε καθαρά, απο τον Μαξιμένκο, που τον πατάει και τον ρίχνει κάτω, με τον Πουλικίδη να είναι κοντά στην φάση και να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα του πέναλτι!

Ο Κανίς δεν αστόχησε, σημειώνοντας το 2-1, πετυχαίνοντας 4ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Όταν στις 19 Νοεμβρίου ο Πανσερραϊκός έχανε 2-0 εντός έδρας απο τον Ηρακλή και σε 3 ματς, είχε 4 βαθμούς, έλεγε κάποιος στους φίλους των «κόκκινων», οτι έναν μήνα μετά η ομάδα τους, θα είχε 5Χ5 σε όλες τις διοργανώσεις και θα ήταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 16 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ Β΄και έναν πόντο παραπάνω απο την ΑΕΛ…τότε μάλλον θα τον κοιτούσε περίεργα! Κι όμως! Ένα μήνα μετά, έχει συμβεί ακριβώς αυτό. Τα «λιοντάρια» αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, υποδέχτηκαν τον Παύλο Δερμιτζάκη και γύρισαν τον διακόπτη! Ο πρωταθλητισμός είναι για τα καλά πλέον γυρισμένος στο «Οn» και μετά απο μια δεκαετία και βάλε, ο Πανσερραϊκός προχωρά ακάθεκτος για την επιστροφή του στην Super League 1! Αγώνες, όπως τον σημερινό, ο Πανσερραϊκός, είχε ξεχάσει, πώς να τους κερδίζει και να φτιάχνει κλίμα στις Σέρρες και ταυτόχρονα, ουσία για τον οργανισμό…στο πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή τα κάνει και τα δυο… ατενίζοντας με αισιοδοξία την ζόρικη συνέχεια. Το group είναι ισχυρό και οι δηλώσεις στήριξης της διοίκησης μετά την ήττα απο τον «γηραιό», επαληθεύτηκαν, όπως κάθε φορά μετά απο κρίσιμες στιγμές! Η ομάδα παίρνει τον σεβασμό που της αξίζει εντός κι εκτός γηπέδου, οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται με βάση τις δυνατότητες τους και ο κόσμος βρίσκει ξανά την χαμένη του γηπεδική, ψυχολογία. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τι συνέβη σήμερα, αφού η μια ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο κι ας μην ήταν καλή για ένα ημίχρονο και δικαιώθηκε για την επιμονή της σε όλο το ματς, σε σχέση με μια ομάδα, που δείχνει φυσιολογική κόπωση και έχασε δίκαια με ανατροπή, που προσπάθησε με ένταση και εντυπώσεις να διαφυλάξει το υπερ της 1-0 που τελικά δεν ήταν αρκετό.

Τι ακολουθεί;
Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανσερραϊκός, ταξιδεύει στο Πολύκαστρο Κιλκίς, για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πόντου, με το νέο έτος, την Τρίτη 3/1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (58′ Σοφιανός), Θυμιάνης, Στίνα, Μούργος (81′ Μασκανάκης), Κανίς (90′ Δεληγιαννίδης), Κατσαντώνης (90′ Παπαβασιλείου).

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (84′ λ.τρ Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Πλέγας, Νικολιάς (60′ λ.τρ Μαυριάς), Κούστα (66′ Τσουμάνης), Αντράντα (66′ Μιλτιάδης), Πεντρόσο.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img