spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Παλικαρίσια νίκη για τον Γυμναστικό, που ισοφάρισε σε 1-1…Επαγγελματική νίκη-πρόκριση για το Ρούπελ !

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Γ.Σ ΣΕΡΡΕΣ  64-63  ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Τεράστια νίκη για τον Γυμναστικό, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική και ψυχωμένη εμφάνιση και ισοφάρισε την σειρά με την δυνατή Αγία Βαρβάρα. Με τον Σιδερίδη να μην ενισχύει την τελευταία στιγμή τους “πράσινους” το έργο των παιχτών του Γιάννη Μπουτάκογλου έγινε ακόμη πιο δύσκολο, αλλά αυτό έδωσε και έξτρα κίνητρο στους γηπεδούχους που έδειξαν εξ αρχής πόσο αποφασισμένοι ήταν να στείλουν την σειρά σε τρίτο παιχνίδι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τον πίνακα να δείχνει 20-18 στο 10′. Στην 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι ήταν φανταστικοί και με τον Χατζή να δίνει το “έναυσμα”, τον Χατζηανδρέου και τον Μυλωνόπουλο να κάνουν πολλή δουλειά το 35-20 ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να πάρουν τάιμ άουτ. Οι Καβαλιώτες άλλαξαν την εικόνα τους και μείωσαν από το πουθενά σε 35-32, με το ημίχρονο να κλείνει στο 42-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Γιάννη Μπουτάκογλου μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές, κάτι που οδήγησε και στο 57-46 στο τέλος της 3ης περιόδου. Η Αγία Βαρβάρα δεν παρέδωσε τα “όπλα” και με σερί 1-12 ισοφάρισε σε 58-58 3′ πριν το φινάλε με τον Γυμναστικό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι με μεγάλες μονομαχίες, ο Παλιαχάνης με μια βολή έδωσε το προβάδισμα στους “ταύρους” (64-63 στα 12”) με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν στην τελευταία τους επίθεση και τον Γιάννη Μπουτάκογλου με τους παίχτες του να πανηγυρίζουν έξαλλα την νίκη.

  Μεγάλη εμφάνιση από την τριάδα Χατζής, Μυλωνόπουλος, Χατζηανδρέου που πέτυχαν μαζί 47 πόντους (!). Μαρκόπουλος και Στεφανίδης ξεχώρισαν από τους Καβαλιώτες. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Καβάλα το επόμενο Σάββατο με τους “πράσινους” να ψάχνουν την υπέρβαση.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 42-36 (ημ.), 57-45, 64-63.

Γ.Σ. Σερρών 2017 (Μπουτάκογλου): Λαδιάς, Παλιαχάνης 11 (1), Δούκας, Χατζής 19 (2), Δάγκουλας, Μυλωνόπουλος 15 (1), Χατζηανδρέου 13, Σιδηρόπουλος 6 (2), Χασάπης.

Αγία Βαρβάρα (Μυτικόπουλος): Στεφανίδης 16 (1), Αναγνώστου, Μαρκόπουλος 17 (2), Ζωτίδης 1, Μπαλαμπουγιούκης Π. 11 (1), Σουλίδης 2, Βασιλόπουλος 12 (1), Πέπα 4, Φιλινκαρίδης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ  59-71  ΡΟΥΠΕΛ

Την πρόκριση στην τελική φάση πανηγυρίζουν οι παίχτες του Ρούπελ, οι οποίοι σε ένα εξ αρχής δύσκολο παιχνίδι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και έκαμψαν την αντίσταση της Ολυμπιάδας και έκαναν το 0-2 κερδίζοντας μια εβδομάδα ξεκούρασης και προετοιμασίας για το τελευταίο και πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, απαντήσεις σε ξεσπάσματα της Ολυμπιάδας και ανοχή σε διάφορες καταστάσεις του παιχνιδιού, οι “μπλε” πέτυχαν μια ακόμη νίκη κόντρα στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Με τον Γιαννάτο να βάζει από νωρίς το Ρούπελ πάνω στο σκορ και τον Λουλούδη να είναι σε μεγάλη ημέρα, το Ρούπελ προηγήθηκε ακόμη και με 8 πόντους (12-20) ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα σε 18-22 στο τέλος του δεκαλέπτου. Η καλή άμυνα στον Δαλαγκόζη (1-4), έδωσε πολλούς χώρους στους “μπλε”, που εκμεταλλεύτηκαν το high post και τα κενά της ζώνης και πέτυχαν εύκολα καλάθια με την ομάδα του Σιδηροκάστρου να ξεφεύγει στο σκορ και το ημίχρονο να κλείνει στο 30-39.

Με Κάτο και Παπαδόπουλο να βρίσκουν εύκολα σουτ και την άμυνα να δίνει την απαραίτητη ώθηση, το Ρούπελ προηγήθηκε και με 17 πόντους (32-49) στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ολυμπιάδα με τον Δαβουδάνη να ηγείται, μείωσε την διαφορά αλλά το σκορ παρέμεινε σε διψήφια νούμερα (45-57 στο 30′). Στην απέλπιδα προσπάθεια, οι γηπεδούχοι μείωσαν μέχρι και στους 5 (54-59), αλλά η εύκολη διάσπαση του press οδήγησε σε μεγάλα καλάθια χωρίς κόπο που ουσιαστικά τελείωσαν την νίκη-πρόκριση.

 Με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή διαχείριση σε κρίσιμες φάσεις, το Ρούπελ πέτυχε έναν ακόμη μικρό στόχο και πλέον κοιτάζει αυτό για το οποίο παίζει από την αρχή της χρονιάς και δεν είναι άλλο από την άνοδο στην Γ’ Εθνική. 

Τα δεκάλεπτα: 18-22,30-39,45-57,59-71.

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (Κανδύλης): Καζάκος,Δρούμπαλης,Βλουντάρτσικ 10(3),Δαβουδάνης 19(3),Ξαφένιας 9(2),Κελεπεκίδης 7(1),Ζιούτης 6,Σονωβίδης 8,Κατσίκας, Γερακόπουλος.

Ρούπελ (Κηρύκος): Κάτος 13(1),Φραγκούλης 7(1),Μποσουτσίδης,Κεμανετζής 8,Δαλαγκόζης 7(1), Γιαννάτος 12,Παπαδόπουλος 12,Τοπολίγκας,Γεωργιανός,Λουλούδης 12(3).

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης  59-71  Ρούπελ (0-2)

Γ.Σ Σέρρες  64-63  Αγία Βαρβάρα  (1-1)

Θύελλα Φερών – Α.Ε. Σερρών  (ΑΥΡΙΟ)

Εθνικός Αλεξ/πολης – Αστέρας Καβάλας  (0-1)  (ΑΥΡΙΟ)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img