spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Μούργος: «Παλέψαμε σκληρά για να είναι ο Πανσερραϊκός στην κορυφή και θέλουμε να παραμείνει ως το τέλος»

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img
Ο μεσοεπιθετικός του Πανσερραϊκού, Σάββας Μούργος μίλησε στο Gazzetta για την εξαιρετική πορεία των «λιονταριών» επισημαίνοντας πως πάλεψαν πολύ για να φτάσουν στην κορυφή με τόσους πόντους διαφορά και θέλουν να μείνουν ως το τέλος πανηγυρίζοντας την άνοδο.

Ένας από τους παίκτες που έχουν συμβάλει τα μέγιστα προκειμένη η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να κάνει αυτή την πορεία, είναι ο Σάββας Μούργος. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε 15 ΄παιχνίδια, ξεκινώντας στην βασική ενδεκάδα στα 14 από αυτά, έχοντας σκοράρει 2 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από Αγγλία παίζοντας στους μικρούς της Άρσεναλ, αλλά και της Νόριτς μιλάει στο Gazzetta για την φετινή πορεία του Πανσερραϊκού τονίζοντας πως όλοι στην ομάδα θέλουν να τερματίσουν στη θέση αυτή και στο τέλος να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανεβαίνοντας στην Super League.

Μούργος

Σάββα ας αρχίσουμε με την πορεία του Πανσερραϊκού. Πως την ζεις ως παίκτης της ομάδας;

«Σίγουρα ήταν δύσκολοι οι αγώνες ειδικά στην αρχή, αλλά σαν ομάδα δουλέψαμε αρκετά. Δεν είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα αλλά μετά το γυρίσαμε και καταφέραμε να είμαστε στην κορυφή και με διαφορά. Ακόμα όμως έχει δρόμο το πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να το επιτρέψουμε να γυρίσει και πάλι, αυτή την φορά εναντίον μας».

Αναφέρθηκες στο κακό ξεκίνημα. Ποιοι θεωρείς πως ήταν οι λόγοι που υπήρχε;

«Η αλήθεια είναι πως ήταν καινούργια ομάδα με νέους παίκτες. Χρειαζόταν χρόνος προσαρμογής και ίσως γι’ αυτό ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Στην πορεία το βρήκαμε και όλα πήραν το δρόμο τους».

Και που πιστεύεις πως οφείλεται αυτή η αλλαγή στην εικόνα μετά τις πρώτες αγωνιστικές;

«Αρχικά παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι, ενώ και από τις προπονήσεις δουλεύαμε περισσότερο σε τακτικές και να είμαστε πιο κοντά σε γραμμές και όλο αυτό έφερε αποτέλεσμα. Μετά βλέπαμε πως βρίσκαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Η χημεία που υπήρξε μεταξύ μας θεωρώ πως έκανε την διαφορά».

Μούργος

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπήρχε πίεση: Γιατί ο Πανσερραϊκός είχε ως στόχο την άνοδο.

«Υπήρξε και υπάρχει φυσιολογική πίεση, αν και ο καθένας το λαμβάνει διαφορετικά. Όταν μια ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει και να πάει για άνοδο φυσικά και υπάρχει πίεση. Όλο αυτό το άγχος όμως και η πίεση μας βγήκε σε καλό. Είχαμε αυτό που λένε το καλό άγχος το δημιουργικό και αυτό φάνηκε στο γήπεδο».

Πάμε λίγο και σε εσένα. Πόσο ικανοποιημένος είσαι από την δική σου χρονιά;

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το ότι η ομάδα είναι πρώτη και έχω συμβάλλει και εγώ σε αυτό. Προσωπικά θα μπορούσα να είχα καλύτερους αριθμούς αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα, ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και 10 παιχνίδια ακόμα και μπορεί να καταφέρω να τους ανεβάσω, με το σημαντικό να παραμένει η άνοδος της ομάδας στην Super League».

Μούργος

Πόσο σε έχει βοηθήσει η εμπειρία που είχες στην Αγγλία:;

«Η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι πολύ γρήγορο και χρειάζεται γρήγορη σκέψη. Με βοήθησε αρκετά στο παιχνίδι μου. Η Αγγλία μου άλλαξε την νοοτροπία, το να μην τα παρατάς, αλλά και τη φυσική κατάσταση. Εκεί ο ρυθμός είναι πολύ ψηλός, υπάρχει πολλή ένταση και άλλες ταχύτητες και αυτό ξεκινάει από τις προπονήσεις. Οπότε αναγκαστικά κοιτάς και εσύ να ανεβάσεις ταχύτητα και αυτό σίγουρα με έχει βοηθήσει».

Τι θα ήθελες για την φετινή χρονιά τόσο για την ομάδα σου, όσο και για εσένα;

«Θα ήθελα να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε ως τώρα μετά το κακό αποτέλεσμα που φέραμε με τον Ηρακλή. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παραμείνουμε στην κορυφή και να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Εγώ να καταφέρω να ανεβάσω τους αριθμούς και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Τα όνειρά σου για την συνέχεια ποια είναι;

«Σίγουρα θα ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα. Εννοείται και με την ομάδα μου να παίξω στην Super League και να μπορέσω να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Ποτέ δεν το άφησα και θα ήθελα να ξαναπάω».

Μιας και μίλησες για την ήττα από τον Ηρακλή, υπήρξε ανησυχία μετά το αποτέλεσμα αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα κακό παιχνίδι, δεν ήμασταν καλοί, αλλά από την άλλη σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα εννοείται πως θα χάσουμε κιόλας. Όλα είναι στο ποδόσφαιρο. Αλλά πιστεύω πως μετά τον Ηρακλή είδαμε τι έφταιξε, είδαμε τα λάθη μας και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’. Δεν υπήρχε ανησυχία».

Υπάρχει κάποια ομάδα που να υπολογίζεις περισσότερο στην μάχη της πρωτιάς;

«Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάποια ομάδα, όλες έχουν την δυσκολία τους και σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα δίνουμε όλα. Αν ήταν να πω μία, ο Ηρακλής φάνηκε πολύ δυνατός ειδικά στα μεταξύ μας παιχνίδια όπου έχουμε χάσει δύο φορές».

Η Super League 2 αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, πως είναι όμως ο Πανσερραϊκός;

«Είναι ένα πολύ υγιές κλαμπ, μας παρέχουν τα πάντα, είναι πολύ καλό το προπονητικό και το γήπεδο. Όλοι γύρω από τον Πανσερραϊκό μας βοηθάνε και ο πρόεδρος είναι κοντά μας είτε στα εντός είτε στα εκτός παιχνίδια και πραγματικά και μπορώ να πω τα καλύτερα για τον Πανσερραϊκό».

Πανσερραϊκός

Ο κόσμος πόσο βοηθάει την ομάδα;

«Σίγουρα μια ομάδα χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου και εμείς την έχουμε. Ειδικά όταν βλέπεις ένα γήπεδο να γεμίζει εμάς ως ποδοσφαιριστές μας ικανοποιεί και μακάρι να έρθει ακόμα περισσότερος και να δει την ομάδα που κάνει μια πολύ καλή πορεία και να είναι γεμάτο το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο».

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε από νωρίς να είναι στην κορυφή. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό; Το να μένει δηλαδή στην κορυφή;

« Σίγουρο η ομάδα που είναι πρώτη την κυνηγάνε, θέλουν να την νικήσουν, ενώ υπάρχουν και άλλες που θέλουν να ανέβουν κατηγορία, Εμείς πάντως το διαχειριζόμαστε πολύ καλά, κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ως τελικό γιατί τα τρίποντα είναι πολύτιμα και όπως φαίνεται και από την θέση μας αυτή η λογική αποδίδει καρπούς».

Κλείνοντας, θεωρείς πως είσαστε κοντά στο όνειρο της ανόδου;

«Ναι είμαστε κοντά στο όνειρο. Κάναμε όλη αυτή την χρονιά για να βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε και πρέπει όλο αυτό να το διατηρήσουμε και να μην το χάσουμε, γιατί σχεδόν από την αρχή της χρονιάς είμαστε εδώ που είμαστε. Αξίζει ο Πανσερραϊκός να ανέβει στην Super League».

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img