spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με… τακουνάκια “καθάρισε” τον Απόλλωνα Πόντου με 3-0 και “πέταξε” για τους “8”

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Στον πρώτο αγώνα της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ο Πανσερραϊκός έκανε ότι ήθελε τον Απόλλωνα Πόντου και παρότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα, με… τακουνάκια “καθάρισε” το ματς, κέρδισε εύκολα με 3-0 και μπορούσε να βάλει και παραπάνω, βάζοντας τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά, εκεί όπου τον περιμένει η ΑΕΚ. 

Πλέον η ομάδα κοιτάει το πρωτάθλημα και τα δύσκολα ματς με Βέροια(Δευτέρα 19/12, 14:45) και ΑΕΛ(Πέμπτη 22/12, 14:45) θέλοντας να κλείσει τη χρονιά μόνο με νίκες.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την ομάδα μας με έξι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στο διαθέσιμο ρόστερ και ταυτόχρονα ανάσες σε παίκτες που έχουν πολλά ματς στα πόδια τους Με σχήμα 4-2-3-1, παρέταξε τον Κατσίκα άτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Καρασαλίδη και Γιανναράκης ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν, ο Ανάκογλου με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Σοφιανό. Στις δυο πτέρυγες έπαιξαν, ο Κανίς δεξιά και ο Μασκανάκης αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κατσαντώνης.

Η ομάδα μας ξεκίνησε καλά από τα πρώτα λεπτά δείχνοντας τις διαθέσεις της απέναντι στον Απόλλωνα και αφού αρχικά προειδοποίησε στο 3΄ και στο 6΄ με δύο προσπάθειες των Κανίς και Σοφιανού που δεν βρήκαν στόχο, στο 11΄ ο Μαροκινός που φαίνεται να βρίσκει ρυθμό, εκμεταλλευόμενος μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Μασκανάκη πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.
Ο Απόλλων προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ωστόσο η άμυνα του Πανσερραϊκού και ο τερματοφύλακας Κατσίκας όποτε χρειάστηκε δήλωσαν παρών, κρατώντας για ακόμη ένα ματς το μηδέν.  Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι “κόκκινοι” πίεσαν, στο 41΄ μετά από κάθετη πάσα του Ανάκογλου ο Κανίς σούταρε αλλά ο Πίτκας απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ η κεφαλιά του Γιανναράκη κατέληξε άουτ. Τέλος στο 45΄ ο Μασκανάκης έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε με τον Πίτκα να λέει εκ νέου “όχι”.
Ημίχρονο: Πανσερραϊκός –  Απόλλων Πόντου 1-0

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό ήθελε να “τελειώσει” την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα και τα κατάφερε, καθώς βρήκε περισσότερους χώρους και πέτυχε δύο ακόμη γκολ, ενώ σίγουρα το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Στο 52΄ ο Κανίς με εξαιρετική ατομική προσπάθεια γύρισε την μπάλα στον Κατσαντώνη και αυτός σε κενή εστία με τακουνάκι πέτυχε το 2-0. Στο 56΄ ο Κανίς έκανε και πάλι ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Απόλλων απείλησε στο 62΄ όταν έπειτα από αδράνεια στην άμυνα ο Κωστίκας έκανε το πλασέ, αλλά ο Κατσίκας ενστικτωδώς απέκρουσε σωτήρια. Η ομάδα μας παρά τις αλλαγές συνέχισε σε υψηλό ρυθμό, ήταν πραγματικά σαρωτική, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο 75΄ με τον Σοφιανό και στο 77΄ με τον Στίνα να μην βρίσκουν στόχο και στο 79΄ από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μολδαβού, ο Σοφιανός με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Πανσερραϊκός(Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης (67′ Δημητρίου, 73′ Παντεκίδης), Γιανναράκης, Θυμιάνης (67′ Σιόντης), Ανάκογλου, Σοφιανός, Μασκανάκης (73′ Στίνα), Κανίς (58′ Μούργος), Κατσαντώνης.

Απόλλων Πόντου(Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μαλουμαντσόκο, Καλογέρης, Νάσερ, Μουμίν, Καλαϊτζίδης (54΄Μπελεβώνης), Λαμπίρης, Αραβίδης (70΄Εσαλό), Αμαραντίδης, Κωστίκα (85΄Σαμπανίδης).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img