spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Κλώτσησε την ευκαιρία…ένας μέτριος Πανσερραϊκός που ξύπνησε αργά!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Μέτριος ξανά ο Πανσερραϊκός, χωρίς έμπνευση και δημιουργία, δέχτηκε ένα απίθανο γκολ απο την «κλειδαρότρυπα»… με την συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας, να μοιάζει και πάλι αδιάβαστη! Όαση ο Στίνα, που αγωνίστηκε επιτέλους και έκανε άνω κάτω την ΑΕΛ, ενώ άξιζε το γκολ στο φινάλε! Ο φοβισμένος Γιουματζίδης και η διαιτητική του παρέα έπαιξαν με ζήλο…μετά τις απειλές και κράτησαν τον Πανσερραϊκό, με πονηρά σφυρίγματα μακριά απο τις φάσεις, σε ένα βαρύ γήπεδο.

Ο Πανσερραϊκός με μαγικό ραβδάκι δεν πρόκειται να σωθεί. Αυτή την στιγμή η ομάδα, δεν μπορεί να δώσει εκτός απο ψυχή κάτι άλλο τακτικά και οργανωτικά στο γήπεδο. Η κατηγορία είναι απλή και θέλει πάθος και σκληράδα στις μονομαχίες, προκειμένου να επιβληθείς στο φινάλε, παίζοντας το στοιχειώδες ποδόσφαιρο ανάπτυξης. Ο Πανσερραϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο το 2021 αλλά ήταν soft για τις απαιτήσεις της κατηγορίας και το πλήρωσε με αδράνειες, γκάφες και χαμένους βαθμούς. Το 2022, είναι μια συνειδητοποιημένη ομάδα και τίποτα παραπάνω. Δεν δημιουργεί οργανωμένα, δεν σκοράρει με ευκολία και δεν άλλαξε την φιλοσοφία της στα χαφ με τους ίδιους παίκτες, αντίθετα κάνει τις ίδιες γκάφες στην άμυνα, η προσήλωση στις στημένες φάσεις έχει βελτιωθεί ελάχιστα και οι μάχες στο κέντρο απουσιάζουν, με νέους και καλύτερους παίκτες απο πριν. Ο χρόνος τελειώνει και οι αντίπαλοι κερδίζουν κάθε μέρα κι απο κάτι. Το γκρουπ των αποδυτηρίων, πρέπει σύντομα να βρει χημεία και να σώσει την ομάδα. Το ξεσκαρτάρισμα στο τέλος, τώρα όμως η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να σωθεί και όποιος δεν αντέχει το βάρος ας βρει τον δρόμο του.

Έτσι ξεκίνησε ο Διγκόζης:

Ο Άγγελος Διγκόζης ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Καβουσάκη, κάτω απο τα δοκάρια, τους Πίντο δεξιά και Βάντερσον αριστερά ως ακραία μπακ. Τους Καρασαλίδη και Κεφαλά, στα στόπερ, με τους Μαρκιόνι και Κρητικό δυο εξάρια, και τους Ανάκογλου, Κανίς και Κόντσι στην μεσαία γραμμή. Ο Ντίαζ ήταν ο μοναδικός προωθημένος στην κορυφή.

Χαμένος στις μονομαχίες, έδωσε στην ΑΕΛ τον έλεγχο!

Στο πρώτο μέρος ο Πανσερραϊκός υστέρησε στις μονομαχίες του κέντρου, με τους φιλοξενούμενους να πρεσάρουν ψηλά, να κλέβουν τις πρώτες μπάλες και να ασκούν μια συνεχόμενη πίεση. Τα γεμίσματα και οι στημένες φάσεις…ελέω Γιουματζίδη, που τα έβλεπε όλα «λευκά» έβαλαν τον Πανσερραϊκό μέσα στην περιοχή του. Χωρίς καθαρό μυαλό και τακτικό πλάνο να κρατηθεί η μπάλα και να βγάλει αντεπιθέσεις με αξιώσεις, οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Η έντονη βροχόπτωση, βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο που έμεινε όμως σε καλή κατάσταση και στα 90 λεπτά. Βέβαια δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που δεν είχαν την δυνατότητα τεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γκουτζαμανίδης μόνο έτσι θα σκόραρε…

Είναι άδικο να υποτιμήσουμε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ που έκανε την προσπάθεια του και σκόραρε ακόμα και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο αλλά ανάμεσα σε 8 παίκτες ούτε ο Κριστιάνο σκοράρει, εκτός κι αν έχει απέναντι του τον Πανσερραϊκό! Έγινε κι αυτό δυστυχώς!

Στο 33′, μετά απο αδιάφορη εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν έφυγε απο τα καρέ του Πανσερραϊκού και κατέληξε στον Γκουτζαμανίδης, ο οποίος μετά απο αλλεπάλληλες προσποιήσεις, σούταρε μπροστά απο 8 παίκτες των «κόκκινων» και έστειλε την μπάλα κάτω απο τα πόδια του Καβουσάκη για να σημειώσει το 0-1.

Δυο λεπτά αργότερα, η άμυνα δεν ήταν συγκεντρωμένη και ο Μαυριάς, πλάσαρε τον Καβουσάκη αλλα η μπάλα κόλλησε στην λάσπη και την έδιωξε με δύναμη αμυνόμενος της ομάδας μας.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πανσερραϊκός – ΑΕΛ 0-1

Ο Στίνα τελικά…είναι καλός παίκτης!

Ο Πανσερραϊκός ήταν παθητικός μέχρι την είσοδο του Στίνα στο 59′, με την ομάδα συνολικά να μένει πίσω και να δέχεται χλιαρές φάσεις που ευτυχώς στο β΄μέρος αποκρούστηκαν απο την άμυνα σχετικά εύκολα! Θυμίζουμε πάντα την ευθύνη του Γιουματζίδη που με τα συνεχόμενα σφυρίγματα εναντίον του Πανσερραϊκού έγερνε το γήπεδο υπέρ της ΑΕΛ. Επίσης οι δυο επόπτες…άφησαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα μπροστά στα μάτια τους, ατιμώρητα!

Ο Βίκτορ Στίνα που αποκτήθηκε τον Γενάρη και δεν τον είχαμε δει να παίρνει σημαντικά λεπτά συμμετοχής, χθες μπήκε σε αυτό το δύσκολο ματς, με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και άλλαξε όλη την αγωνιστική εικόνα του Πανσερραϊκού. Κράτησε μπάλα, μοίρασε σωστά, συνεργάστηκε και παρέσυρε στον δικό του ρυθμό τους συμπαίκτες του και στο φινάλε είχε δοκάρι σε μια φάση που έφτιαξε μόνος του. Ο Μολδαβός ήρθε έτοιμος και με καλή σεζόν απο την χώρα του και ήταν απορία όλων γιατί δεν έπαιζε. Έπεσε πάνω στην αλλαγή προπονητή αλλά δεν γίνεται ένας αποδεδειγμένα ταλαντούχος παίκτης με συμμετοχές… και όχι στα λόγια, να μην μπορεί να βρει θέση σε αυτόν τον προβληματικό δημιουργικά Πανσερραϊκό του 2022.

Έπιασε τόπο η στοχοποίηση

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ πριν απο το ματς του Πανσερραϊκού, που ενέπλεκε την Βέροια και το διαιτητικό τρίο… υπο τον φόβο μήπως και αδικηθούν οι «βυσσινί», τελικά έπιασε τόπο αφού αδικήθηκε ο Πανσερραϊκός! Δικαιολογημένη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραικός μετά το τέλος του ματς εκφράζοντας την αγανάκτηση της για το φοβισμένο διαιτητικό τρίο… ενώ κανείς δεν κατάλαβε τελικά τι ήθελε να πει ο ποιητής, στις δυο διφορούμενες ανακοινώσεις της ΑΕΛ μετά!

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Όσο ο Πανσερραϊκος δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, θα γίνεται παθητικός στο παιχνίδι του, ειδικά με ομάδες καλύτερες απο αυτών, όπως η ΑΕΛ. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μην είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και οι παίκτες που έχει, να μην θαμπώνουν…όμως είναι οργανωμένη, ξέρει το ποδόσφαιρα της SL2 και με την φανέλα καθαρίζει πολλά ματς. Ο Πανσερραϊκός χθες στο πρώτο ημίχρονο, έμοιαζε ανήμπορος να αμυνθεί στην μεσαία γραμμή(και λόγω διαιτητή) και έτσι δέχτηκε πολλές φάσεις στην άμυνα και στην μία έγινε και το τσάφ για το γκολ. Επιθετικά δε, έπρεπε να μπει ο Στίνα στο ματς για να αιφνιδιάσει ευχάριστα άπαντες, με το παιχνίδι του. Μήπως ο Πανσερραϊκός πρέπει να δοκιμάσει και την τακτική με ένα εξάρι και δυο δημιουργικά οχτάρια όπως ο Στίνα και ο Ανάκογλου; Άλλωστε το πρέσινγκ και την διαρκή κίνηση, θα την θυμούνται απο το στυλ Σαραγόσα και δεν θα εκτίθενται αμυντικά, επομένως σε ματς που ο Πανσερραϊκός θέλει φάσεις, ίσως με αυτή την επιλογή, να δείξει κάτι παραπάνω, απο την επιθετική αδράνεια, ακόμα και σε ματς, όπως αυτό με τα Τρίκαλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Κεφαλάς, Καρασαλίδης, Πίντο, Βάντερσον (57′ Στίνα), Κόντσι, Μαρκιόνι, Κρητικός (67′ Έππας), Ανάκογλου (75′ Φουάσης), Ντίαζ, Κανίς.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδάνος, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γιάκος (69′ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (90+5′ Γλύνος), Ραμίρεζ (81′ Γαρυφαλιάς), Μαυριάς, Όγκμποε (90+5′ Κούστα).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img