spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Θέλει…δεν «θέλουν» ο Πανσερραϊκός θα σωθεί!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός βαδίζει στο δύσκολο μονοπάτι την φετινή σεζόν, αφού μπλέχτηκε χωρίς να το καταλάβει, στην παγίδα της αλλαγής νοοτροπίας! Η ομάδα συνεχίζει να «ψηλώνει», σταδιακά και μεθοδικά, όμως η διοικητική ετοιμότητα, δεν αντικατοπτρίζεται στο αγωνιστικό γκρουπ! Οι λόγοι πολλοί.

Είναι πανεύκολο να βρεις «καφενειακά»… τις αιτίες που η Σερραϊκή ομάδα, δεν κέρδισε τα αποδιοργανωμένα Τρίκαλα. Είναι όμως πραγματικά δύσκολο να αντιληφθείς, τι συμβαίνει στον φετινό Πανσερραϊκό και σε άλλες 16 ομάδες του Βορείου Ομίλου της Super League 2 και να στηρίξεις το σταθερότατο εξωαγωνιστικά οικοδόμημα των «Λιονταριών» αλλά ασταθές στο γκρούπ των αποδυτηρίων.

Όλη μέρα μπορούμε να συζητάμε αυτά…

«Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική φάση σε κάθε ματς και δεχόμαστε ένα γκολ με οποιονδήποτε πιθανό και απίθανο τρόπο»

«Η ομάδα δεν εκμεταλλευόταν τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούσε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και δεν εκμεταλλεύεται, ούτε τώρα, τις ελάχιστες που θα της δοθούν, μέσα στα παιχνίδια.»

«Οι παίκτες του Πανσερραϊκού είναι λιγόψυχοι και δεν βγάζουν το απαιτούμενο πάθος για να κερδίσουν, υποδεέστερους αντιπάλους».

Φράσεις που ακούμε και συζητάμε καθημερινά με πολλούς φίλους του Πανσερραϊκού, όλη την σεζόν, που και εμείς οι συντάκτες του SSN, προσπαθούμε να αναλύσουμε, προκειμένου να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, εάν ο Πανσερραϊκός αξίζει να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος ή οχι. Όλα τα παραπάνω έχουν βάσει όταν συμβαίνουν μια φορά. Όταν είναι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν και σε άλλους παράγοντες.

Super League 2…Το αλλοιωμένο πρωτάθλημα 2021/22

  • Ο Πανσερραϊκός (και σχεδόν όλες οι ομάδες), αναγκάστηκε να πορευτεί το καλοκαίρι, με την ποινή της μη αδειοδότησης, απο ένα καπρίτσιο του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου, την στιγμή που έγινε αναδιάρθρωση και έπρεπε οι φάκελοι όλων των συμβιβαζόμενων ομάδων να ελεγχθούν την σωστή χρονική στιγμή και όχι να θεωρηθεί εκπρόθεσμη η διαδικασία. Θυμίζουμε οτι ο Πανσερραϊκός είχε πλήρη φάκελο αλλά δεν γινόταν δεκτός, διότι οι έλεγχοι γίνονται σε άλλη χρονική περίοδο. Εννοείται με βάση τις μεταγραφικές κινήσεις του Τάσου Καζία, όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα θα πήγαινε σε πλουραλισμό ηλικιακών μεταγραφών, εάν υπήρχε η αδειοδότηση και όχι σε παίκτες με ικανότητες μεν αλλά χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία της κατηγορίας.
  • Η ομάδα κυνηγήθηκε και κυνηγιέται…ακόμη απο την διαιτησία, επειδή σε κάποιους δεν αρέσει, που ο Πανσερραϊκός, απέχει, απο τις «ομορφιές» της κατηγορίας.
  • Ποιος διαφωνεί οτι μια ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός, που πήρε προπονητή εγνωσμένης ποδοσφαιρική αξίας απο την Ηβηρική και έκανε σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι, εάν το πρωτάθλημα ξεκινούσε στην ώρα του τον Σεπτέμβριο και όχι μετά απο 12 αναβολές… τον Νοέμβριο, δεν θα έκανε αντίστροφη πορεία απο αυτή που κάνει τώρα στο πρωτάθλημα; Εμείς που ζούμε απο κοντά το ρεπορτάζ της ομάδας, προσυπογράφουμε με τα δύο χέρια!
  • Είναι δυνατόν να γίνεται δυο φορές κλήρωση του πρωταθλήματος, με διαφορετικό αριθμό ομάδων, και διαφορετικούς κανόνες μεταξύ των ομάδων; Είναι. Είναι το ίδιο πράγμα, οι ανταγωνιστές σου, να παίρνουν ξεκούραστα τους βαθμούς, απέναντι σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και το ίδιο απέναντι σε επαγγελματίες; Φυσικά και όχι. Αυτό δημιουργεί ανισορροπίες; Δημιουργεί.
  • Είναι δυνατόν να γίνει αξιόπιστο πρωτάθλημα, με τον μισό γύρο κάθε αγωνιστικής περιόδου, να κρίνεται ανα τρείς ημέρες, την στιγμή που υπάρχουν τα προβλήματα του covid-19 και καμία ομάδα σε κανένα πρωτάθλημα του προηγμένου κόσμου, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αρμονική φυσική κατάσταση; Κι όμως στην Ελλάδα γίνεται κι αυτό. Ο Πανσερραϊκός έδωσε σε 20 ημέρες 6 παιχνίδια (5 εκτός έδρας και ένα εντός) διανύοντας οδικώς 3.οοο χλμ. Παρομοίως και οι υπόλοιπες ομάδες.
  • Πόσες ομάδες θα συνεχίσουν άραγε μέχρι το φινάλε χωρίς…εξωαγωνιστικές «αναθυμιάσεις» και δεν θα γίνουν οι νέες ερασιτεχνικές σε επαγγελματικό περιβάλλον, διαμορφώνοντας ξανά αλλιώς την κατηγορία; Γνωστό-Άγνωστο.

Κόντρα σε όλα αυτά και έχοντας να αντιμετωπίσει την καθημερινή μέτρια αγωνιστική του εικόνα, ο Πανσερραϊκός καλείται να τα ξεπεράσει με ραβδάκι… και να σωθεί, χθες! Αυτό δεν γίνεται! Θα σωθεί, θέλουν… δεν «θέλουν» και θα παλεύει, μέχρι την τελευταία αγωνιστική μόνος του!

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img