spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η κατοχή μπάλας δεν κερδίζει κανέναν! Έχασε μια σημαντική μάχη ο Πανσερραϊκό!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός έκανε βήματα προς τα πίσω, με την ήττα, απο την Καλαμαριά. Μια ομάδα δυο φορές χειρότερη, απο την Σερραϊκή ομάδα, πανηγύρισε έξαλλα την δεύτερη νίκη της, στο ίδιο πρωτάθλημα, κρατώντας έτσι χαμηλά τον Πανσερραϊκό. Η κατοχή μπάλας δυστυχώς δεν κερδίζει κανέναν…με τους παίκτες του Άγγελου Διγκόζη, να μην ξέρουν τι να την κάνουν στην τελική προσπάθεια, με το άγχος να τους λυγίζει πριν το γκολ.

Άδικη ήττα, ναι. Απο μια φάση κλασσικά ναι. Ποδοσφαιρικά όμως, εφόσον δεν μπορείς να σκοράρεις, είσαι υποχρεωμένος να μην χάσεις, απο έναν χειρότερο αντίπαλο, που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους με εσένα. Ο Πανσερραϊκός είχε την μπάλα στα πόδια του για 80΄λεπτά, έκανε 20 γεμίσματα, και δεν δημιούργησε παραπάνω απο 2 κλασσικές ευκαιρίες. Το γεγονός οτι η άμυνα ζώνης της Καλαμαριάς, όπως και της Βέροιας προχθές, ή και σε άλλες περιπτώσεις, βραχυκυκλώνουν τους παίκτες του Διγκόζη, είναι κάτι που προβληματίζει την ομάδα απο την έλευση του τον Γενάρη κι έπειτα. Βέβαια και οι ποδοσφαιριστές των «λιονταριών» έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, αφού πρέπει να πάρουν επάνω τους κάποιες φάσεις…και να μην «πατάνε τα κορδόνια τους» όταν η μπάλα καίει. Κι απο εδώ και πέρα μόνο καυτή θα είναι!

Έτσι ξεκίνησε ο Διγκόζης:

Ο Άγγελος Διγκόζης ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό σε διάταξη 3-5-2 με τον Κατσίκα, κάτω απο τα δοκάρια, τους Ζέρη δεξιά και Πίντο αριστερά ως ακραία φουλ μπακ. Τους Καρασαλίδη, Γιανναράκη και Κασμερίδη, στα στόπερ, τον Κρητικό με βάθος στην μεσαία γραμμή και του Στίνα, Ανάκογλου μπροστά του. Οι Κανίς και Κόντσι αγωνίστηκαν ως επιθετικό δίδυμο.

Κόντρα στην ροή του αγώνα το 1-0 της Καλαμαριάς!

Ο Πανσερραϊκός είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να εγκλωβίσει την Καλαμαριά στο μισό γήπεδο, χωρίς να δημιουργήσει καμία ουσιαστική ευκαιρία, εκτός απο το γκολ, που είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου, όμως! Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη, ξέμεινε πάλι απο φαντασία στον επιθετικό τομέα, που δημιουργικά ήταν προβληματική, χωρίς να φτιάξει χώρους για σουτ ή να σπάσει την διπλή άμυνα ζώνης των γηπεδούχων, με κάθετες πάσες ή πλαγιοκοπήσεις με νόημα! Τα αυτονόητα… δηλαδή μιας κανονικής ομάδας.

Σε αυτό το κρίσιμο ματς, η ομάδα του Πανσερραϊκού είχε άγχος και στα πρώτα λεπτά ήταν νευρική μέχρι να πάρει τον έλεγχο του κέντρου, μάλιστα σε ένα λάθος στο κέντρο η Καλαμαριά βρήκε την μοναδική της αντεπίθεση στο πρώτο μέρος, με τον Κουάγκου να φεύγει απο τα πλάγια και να σεντράρει συρτά με το πλασέ του Εσουμά να περνά άουτ, δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσίκα.

Απο το 10′ και μετά ο Πανσερραϊκός, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ανάκογλου στο 14′ να σεντράρει ιδανικά απο την δεξιά πλευρά, βλέποντας μόνους τους, Κανίς και Κόντσι, όπου εξ επαφής δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Πίτκα να απλώνει το χέρι του και να διώχνει σε κόρνερ. Απο το κόρνερ, η μπάλα βρέθηκε και πάλι στην μικρή περιοχή του Σερραίου γκολκίπερ της Καλαμαριάς, με τον Καρασαλίδη να βρίσκει την μπάλα, αυτή να περνά ψηλά απο το κάθετο δοκάρι, άουτ.

Η κατοχή της μπάλας συνέχισε να δίνει στον Πανσερραϊκό την δυνατότητα να είναι έξω απο την περιοχή του Πίτκα αλλά μέχρι εκεί. Στο 22′ ο Πίντο βρέθηκε εντός περιοχής απο πλάγια θέση και σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, τιμώρησε τον Πανσερραϊκό, με την Καλαμαριά να κερδίζει ένα κόρνερ στο 36′, η μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Ενομό αρχικά και στην συνέχεια στα πόδια του Πάθυ, που εξ επαφής την έσπρωξε στα δίχτυα, για το 1-ο, κόντρα στην ροή του αγώνα.

Στο 41′ ο Καρασαλίδης, που είχε προωθηθεί σούταρε απο το ύψος της μεγάλης περιοχής με δύναμη αλλά ο Πίτκας είπε όχι, στην τελευταία επιθετική προσπάθεια του Πανσερραϊκού για το πρώτο μέρος.

www.serressport.gr

Ημίχρονο: Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός 1-0

Ανελέητο σφυροκόπημα αλλά εαν δεν σε θέλει…

Ο Πανσερραϊκός τα έδωσε όλα για την ανατροπή στο β΄ημίχρονο, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα με τίποτα, στις ευκαιρίες που έγιναν, έστω και ανορθόδοξα. Η Σερραϊκή ομάδα είχε καθολική υπεροχή στο β΄μέρος αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με κανέναν τρόπο. Η πίεση που άσκησε απέναντι στον Απόλλωνα ήταν μεγάλη μεν αλλά χωρίς τις μεγάλες συγκινήσεις, αφού δεν έγιναν σουτ και όποια γεμίσματα δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τον Πανσερραϊκό.

Στο 54′, ο Πίντο σέντραρε ιδανικά και βρήκε τον Κανίς, που έπιασε την κεφαλιά αλλά φάτσα με το γκολ, ο Πίτκας του είπε όχι διώχνοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 64′, ο Ντίαζ βρέθηκε μια ανάσα απο το γκολ αλλά και πάλι η άμυνα της Καλαμαριάς απομάκρυνε τον κίνδυνο και κράτησε το μηδέν, για του «πόντιους».

Ο Πανσερραϊκός μέχρι και το 70΄δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να βγει μπροστά και να διεκδικήσει κάτι. Η μπάλα παιζόταν στο μισό τερέν του Απόλλωνα, με τους «κόκκινους» να γυρίζουν την μπάλα προσπαθώντας με γεμίσματα φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Πίτκα που ήταν πολύ καλός για ακόμη μια φορά απέναντι στον Πανσερραϊκό!

Προς το τέλος του αγώνα, ο Απόλλωνα βρήκε κενούς χώρους και δημιούργησε δυο καλές αντεπιθέσεις αλλά η άμυνα του Πανσερραϊκού είχε γυρίσει γρήγορα και ο Κατσίκας ήταν σε καλή θέση μπλοκάροντας στην μία περίπτωση το σουτ του Φράγκου.

Στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων, ο Στίνα μέσα απο την μικρή περιοχή σούταρε ισχνά με τον Πίτκα να μπλοκάρει, ενώ σε ένα απο τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο Πανσερραϊκός, ο Ντίαζ σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι για να σκοράρει.

Τι ακολουθεί;

Η Σερραϊκή ομάδα αγωνίζεται με την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 14:45, για την 28η αγωνιστική.

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Ο Πανσερραϊκός μπορούσε το 6ποντο σήμερα, κόντρα σε μια χειρότερη ομάδα απο τα «λιοντάρια» αλλά μια ψυχωμένη ομάδα στην κατηγορία, που διεκδικεί κάθε ματς με οτι δυνάμεις έχει. Ο Πανσερραϊκός όφειλε να μην χάσει απο Καλαμαριά και Πιερικό, ενώ με νίκες σε αυτά τα ματς, θα είχε τον πρώτο λόγο στην παραμονή στην κατηγορία. Δυστυχώς σε ένα παιχνίδι με ψυχολογική πίεση και επιθετική τακτική για να διασπάσεις την διπλή άμυνα ζώνης του Καλαϊτζίδη, οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, των Σερρών, έπιασαν οριακά την βάση, αφού η τύχη δεν καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Με τέτοια κατοχή, έπρεπε να φύγεις με το 0-3 και να κάνουν στην Θεσσαλονίκη τον σταυρό τους… Τον οποίο έκαναν πάλι αλλά με μεγάλη απορία πως κέρδισαν αυτόν τον ποιοτικό Πανσερραϊκό. Η ομάδα χρειάζεται ξανά ένα ηλεκτροσοκ…για να κάνει τουλάχιστον 5/7 και να σωθεί αλλιώς χανόμαστε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Πάθυ, Καλαϊτζίδης (75′ Τσιμίκας), Ρούνεϊ, Ενομό, Αμπουντού (83′ Φράγκος), Καλογερής, Κουάκου (86′ Σουντουρά), Αμαραντίδης, Εσουμά.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Κατσίκας, Καρασαλίδης, Γιανναράκης (46′ Ντίαζ), Κασμερίδης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός (61′ Μαρκιόνι), Ανάκογλου (68′ Έππας),  Κόντσι, Κανίς.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img