spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Εντυπωσιακός και…«καρυδάτος»…Πανσερραϊκός λύγισε και την Παναχαϊκή 5-2 παρ. (2-2 κ.α. )

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

«Πεντάστερος» Πανσερραϊκός στο φινάλε, σκόρπισε τα όνειρα της σκληροτράχηλης Παναχαϊκής και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς που τα είχε όλα και κυρίως καρδιά…απο τα «λιοντάρια»! Απο το 1-0 του Σαΐντ με πέναλτι, στο 1-2, των Μπουρλάκη και Μυτίδη, με «λυτρωτή» τον Παντεκίδη, που με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση! Στο έξτρα ημίωρο οι Μούργος, Κατσαντώνης και Σοφιανός, έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στη νίκη πρόκριση του Πανσερραϊκού!


Ο Πανσερραϊκός δείχνει… την ψυχή του και τις φετινές ικανότητες του, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, στον θεσμό του κυπέλλου! Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα φέτος και το έδειξαν ξανά, κόντρα σε μια ψυχωμένη Παναχαϊκή, που ήρθε στις Σέρρες για την ζημιά. Τα «λιοντάρια» έχουν ποιότητα και βάθος στο ρόστερ τους, έχουν παίκτες που μπορούν να έρθουν απο τον πάγκο και να γυρίσουν τα ματς και κυρίως έχουν πλάνο και ορθολογιστική τακτική στο παιχνίδι τους, που κάποια στιγμή βγαίνει και εντυπωσιάζουν. Ο ρυθμός λείπει και είναι λογικό, αφού και φέτος το πρωτάθλημα…τα πρόκοψε και δεν ξεκίνησε ποτέ στην ώρα του αλλά τα «προσεχώς» του Πανσερραϊκού θα είναι απολαυστικά, για έναν κόσμο που διψά για μεγάλες Σερραϊκές επιτυχίες και μια διοίκηση που τις αξίζουν πολλά, με ΟΛΑ όσα υπέροχα κάνει, στα πιο δύσκολα χρόνια…

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, επέλεξε σε τακτική 4-2-3-1, τον Γιαννίκογλου κάτω απο τα δοκάρια, τους Δεληγιαννίδη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας, με τους Παπάζογλου και Παντεκίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πιο μπροστά τους ως εξάρια οι Νάτσος και Σιόντης με προωθημένο επιτελικό χαφ τον Στίνα και στις δυο πτέρυγες τον Μούργο δεξιά και τον Κανίς αριστερά. Κορυφή στην επίθεση έπαιξε ο Σαΐντ.

Ο Νάτσος επιχείρησε την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο παιχνίδι με σουτ, που πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Κολοβούρη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 10′, με μια επικίνδυνη σέντρα του Λιποράσε αλλά ο Γιαννίκογλου, που παρακολουθούσε την φάση, μπλόκαρε την μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μούργος έκανε την επέλαση, όμως πριν γίνει απειλητικός, ο Αργεντίνος στόπερ Λαρέα τον έκοψε. Στο 16′ ο Γιαννίκογλου ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, αποσοβώντας τον κίνδυνο σε διπλή προσπάθεια των Καράκλαϊτς και Λιποράσε.

Ο Πανσερραϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα και με γρήγορες μεταβιβάσεις, έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Η Πατρινή ομάδα, προσπαθούσε με σουτ έξω απο την περιοχή να γίνει απειλητική, χωρίς όμως να προβληματίζει την άμυνα του Πανσερραϊκού.

Στο 4ο’ οι «κόκκινοι» συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον Μούργο να χορεύει την αντίπαλη άμυνα, που τον ανέτρεψε, με τον Τακίδη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο μόνιμος εκτελεστής Αχμέντ Σαΐντ, δεν αστόχησε παρά την προσπάθεια του Κολοβούρη και ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Λίγο έλειψε ο Στίνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να γράψει και το 2-0 αλλά το δυνατό αριστερό σουτ, που επιχείρησε, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Ημίχρονο Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 1-0

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, βρήκε τον Πανσερραϊκό δυνατά και πάλι στην επίθεση, με τον Ανάκογλου να αντικαθιστά τον Σιόντη.

Στο 50′ ο Μούργος εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Κολοβούρης ήταν στην σωστή θέση και απέτρεψε το γκολ.

Τα «λιοντάρια» μετά τις αλλαγές του Σούλη Παπαδόπουλου στην μια ώρα αγώνα αποσυντονίστηκαν και η Παναχαϊκή μέσα σε τέσσερα λεπτά, κατάφερε να αιφνιδιάσει και να κάνει την ανατροπή στο σκορ. Αρχικά στο 60′ με κοντινό πλασέ του Μπουρλάκη μέσα απο την μικρή περιοχή, μετά απο σέντρα του Στεργίδη, ισοφάρισαν οι Πατρινοί σε 1-1 και στο 65′ ο Μυτίδης, μετά απο αρκετή δόση τύχης, έγραψε το 1-2.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο 69′, έκανε την αλλαγή του Κατσαντώνη με τον Στίνα. Ο Κύπριος επιθετικός με την είσοδο του στον αγώνα, έδωσε επιθετική πνοή στον Πανσερραϊκό και στο 70′ έχασε ένα μοναδικό τετ-α-τετ απέναντι στον Κολοβούρη.

Ο επιθετικός μονόλογος του Πανσερραϊκού συνεχίστηκε μέχρι το 90′, με την Παναχαϊκή να βρίσκει όμως, τις λύσεις. Σε πέσιμο του Σαΐντ στην περιοχή, ο ρέφερι Τακίδης, καταλόγισε νέο πέναλτι στον Πανσερραϊκό, όμως μετά απο συνεννόηση που είχε με τον βοηθό του, πήρε πίσω την υπόδειξη και υπήρξαν έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες απο τον πάγκο των «κόκκινων».

Οι καθυστερήσεις άγγιξαν το 100′ λεπτό (90’+10′), όπου ο λυτρωτής Παντεκίδης, μετά απο εκτέλεση φάουλ του Μούργου, με ανεπανάληπτη κεφαλιά, ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση και τον Πανσερραϊκό στα ουράνια!

Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 2-2

Με την έναρξη της παράτασης ο Πανσερραϊκός ήταν μόνιμα στην αντίπαλη περιοχή και έσφιγγε τον κλοιό για το γκολ της νίκης.

Στο 102′, ο Κωνσταντόπουλος, σώθηκε απο το αυτογκολ, αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Όμως δυο λεπτά αργότερα ο Μούργος σημείωσε με καρφωτή κεφαλιά το 3-2, μετά απο εξαιρετική μεταβίβαση του Πεταυράκη, επιστρέφοντας τα χαμόγελα στους «κόκκινους».

Ημίχρονο παράτασης Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 3-2

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, στο β΄μέρος της παράτασης, έκαναν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν, πετυχαίνοντας δυο ακόμα γκολ. Στο 110′ με τον Κατσαντώνη που σημείωσε με ωραίο τρόπο το 4-2 και τον νεαρό Σοφιανό στο 115′  που έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-2.

Τελικό αποτέλεσμα Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 5-2

Πανσερραϊκός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννίκογλου, Δεληγιαννίδης (80’ Σοφιανός), Παπάζογλου, Παντεκίδης, Πεταυράκης, Νάτσος (80’ Ζέρης), Σιόντης (46’ Ανάκογλου), Μούργος, Στίνα (69’ Κατσαντώνης), Κάνις, Σαΐντ.

Παναχαϊκή (Σούλης Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Λιποράσε, Στεργίδης, Λαρέα, Τσακμάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Καράκλαϊτς Π. (59’ Καρακλάιτς Ν.), Τσιάρας, Κέρη (88’ Νιλντίνιο), Αλεξόπουλος (46’ Μυτίδης).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img