spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Δύσκολη χρονιά για τις ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Playoff, play out και πολλοί υποβιβασμοί. Τι αναφέρει η προκήρυξη !

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά για τις περισσότερες αν όχι όλες τις ομάδες των Εθνικών πρωταθλημάτων. Πλέον, υπάρχει μια νέα τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό μπάσκετ, η οποία θέλει να επαναφέρει τις κατηγορίες στα προ κορονοϊού επίπεδα (2 όμιλοι στην Β’, 4 όμιλοι στην Γ’) σε βάθος διετίας. Για να συμβεί αυτό η φετινή και η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολες, αφού περίπου οι μισές ομάδες θα υποβιβαστούν.

Η προκήρυξη της Β’ Εθνικής ήταν η αναμενόμενη, με την διαφορά των playoffs και play outs. Η Προκήρυξη της Γ’ Εθνικής ωστόσο είναι πολύ πιο δύσκολη, καθώς υποβιβάζονται πολλές περισσότερες ομάδες κάτι που δεν είναι καλό χαρμόσυνο για την ομάδα του Ρούπελ, που πανηγύρισε την άνοδο του στα εθνικά πρωταθλήματα 13 χρόνια μετά.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πλέον τα playoffs για την άνοδο και τα playouts για τον υποβιβασμό. Αυτό που ισχύει ωστόσο σύμφωνα με τις προκηρύξεις, που βγήκαν χθες είναι ότι θα δημιουργηθούν ζευγάρια ανάλογα με την κατάταξη και η πρόκριση θα κρίνεται στις 3 νίκες. Οι ομάδες θα μεταφέρουν μάλιστα και τα αποτελέσματα των μεταξύ τους παιχνιδιών στην κανονική περίοδο, κάτι που είναι θετικό καθώς πλέον δεν θα υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι. Οι χαμένοι θα υποβιβάζονται, οι νικητές θα παίζουν και άλλο γύρο κλπ.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον Πανσερραϊκό και το Ρούπελ…

Για την ομάδα του Πανσερραϊκού θα χρειαστεί να υπάρχει σταθερότητα για να μην αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Στο καλύτερο σενάριο που καταλάβει μια από τις πρώτες 4 θέσεις, τότε θα παίξει playoffs ανόδου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν βρεθεί στις θέσεις 5-6 έχει σωθεί, ενώ αν τερματίσει στις θέσεις 7-10 θα παίξει playout (3 νίκες, μεταφέρει αποτελέσματα κανονικής διάρκειας κλπ.). Οι νικήτριες ομάδες μένουν στη κατηγορία, ενώ οι 3 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται. Ο 4ος όμιλος που μετέχει ο Πανσερραϊκός, ρίχνει μια ομάδα απευθείας (την 11η) και άλλες δυο την ακολουθούν στην Γ’ Εθνική.

Για την νεοφώτιστη ομάδα του Σιδηροκάστρου θα χρειαστεί να κάνει “πρωταθλητισμό” για να μην υποβιβαστεί. Αν τερματίσει στις θέσεις 1-4, τότε θα παίξει playoffs ανόδου. Αν τερματίσει 5η για παράδειγμα θα παίξει με τον 12ο (3 νίκες, μεταφέρει αποτελέσματα κανονικής διάρκειας κλπ.) με πλεονέκτημα έδρας αυτός που τερμάτισε πιο ψηλά. Αν περάσει ξαναπαίζει και πρέπει πάλι να κερδίσει για να καταφέρει να σωθεί. Με απλά λόγια, ο 13ος πέφτει κατευθείαν και παίρνει μαζί του στα τοπικά άλλες 6 (!!!) ομάδες. Σύνολο ομάδων υποβιβασμού του 6ου ομίλου της Γ’ = 7 !!!!

Πολλά παιχνίδια, πολλοί “τελικοί”… Αλλαγές σε φανέλες, διαφημιστικές πινακίδες κ.α…

Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν μεγάλο αριθμό αγώνων και θα χρειαστούν πολύ περισσότερο κόπο για να πετύχουν τους στόχους τους. Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στις φανέλες, στις διαφημίσεις και σε άλλα τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στις προκηρύξεις.

*Περισσότερα στο site της ΕΟΚ…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img