spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-Μακεδονικός 2-0: Νίκησε Μακεδονικό και βροχή με ωραία μπάλα!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη εντός έδρας επιτυχία του, στην φετινή Super League 2! Οι «κόκκινοι» επικράτησαν του Μακεδονικού, 2-0 χάρη στα γκολ των Κανίς και Σοφιανού, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, για σχεδόν 80 λεπτά αγώνα.

 

Με ηρεμία στο παιχνίδι του και αποφασιστικότητα, παρά το «χαμένο» -ξανά- πρώτο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός, πήρε μια πολύτιμη νίκη, κόντρα στον Μακεδονικό και δείχνει οτι πατάει καλά. Το γλιστερό τερέν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, στην γρήγορη ανάπτυξη, αφού και οι δυο ομάδες είχαν το νου τους, περισσότερο στην αποφυγή κάποιου αμυντικού λάθους, παρά στην παραγωγή φάσεων. Κι όμως ο άριστος αγωνιστικός χώρος, που δεν κράτησε νερό αλλά και η τακτική προσήλωση των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη, έδωσαν στον Πανσερραϊκό, σταδιακό ανέβασμα στην διάρκεια του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα το γρήγορο γκολ στο β’ ημίχρονο και την ορθή διαχείριση μέχρι το φινάλε και το 2-0. Σωστές μεταβιβάσεις, μυαλωμένες αμυντικές ενέργειες, ηρεμία κάτω απο τα δοκάρια και πείσμα για το γκολ, ήταν μερικά απο τα στοιχεία που έδωσαν οι παίκτες και εντός έδρας, απο το νέο Πανσερραϊκό του Δερμιτζάκη.

Έτσι ξεκίνησε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα με σχήμα 4-2-3-1, με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Καρασαλίδη και Παντεκίδη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν, ο Σιόντης με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Στίνα. Στις δυο πτέρυγες έπαιξαν, ο Μούργος δεξιά και ο Κανίς αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σαϊντ.

Ενός λεπτού σιγή, για τον αδικοχαμένο Βασίλη!

Πριν την σέντρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής και μνήμης, για την πρόωρη και άδικη απώλεια του μικρού μαθητή Βασίλειου-Μάξιμου. Το αντίστοιχο έγινε και σε όλους τους αγώνες, των τμημάτων υποδομής του Πανσερραϊκού, Κ15 και Κ19.

Υπεροχή…υπό καταρρακτώδη βροχή!

Η ομάδα του Πανσερραϊκού, μπήκε δυναμικά, στο παιχνίδι και πρέσαρε απο νωρίς στην πρώτη πάσα των παικτών του Μακεδονικού, καταφέρνοντας έτσι να έχει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί συνεχόμενες επιθέσεις. Η καταρρακτώδης βροχή, μετά την σέντρα του πρώτου ημιχρόνου, δυσκόλεψε και τις δυο ομάδες, ώστε να αγωνιστούν με άνεση, ακόμα κι αν ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ, φροντίζει να δαπανά, πολλά…για το χορτάρι του Δημοτικού γηπέδου. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν κυρίως απο τα άκρα να βρουν τον Σαΐντ, ο οποίος ήταν κινητικός μεν αλλά δεν βρήκε την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Στο 12΄ο Σαΐντ ξέφυγε απο δυο αντιπάλους και κυνήγησε μια ωραία κάθετη πάσα του Στίνα απο τα αριστερά. Ο Ιταλός πάτησε περιοχή αλλά ο Γουναρίδης, αντιλήφθηκε γρήγορα τον κίνδυνο και βγήκε μπλοκάροντας την μπάλα, μπροστά απο τα πόδια του, πριν γίνει απειλητικός.

Στο 14′ ο Τσιλιγγίρης με ένα χλιαρό σουτ, έκανε την πρώτη σημαντική επίθεση για τους φιλοξενούμενους, χωρίς να ανησυχήσει τον Γιαννίκογλου.
Στο 21′ ο Σαΐντ δέχθηκε ένα σπρώξιμο μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Κατσικογιάννης, το θεώρησε αμελητέο και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.
Στο 24′ ο Παναγιωτούδης πάλι απο μακριά, επιχείρησε ένα σουτ αλλά ο Γιαννίκογλου ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 42′ ο Μιλισάβλιεβιτς, βρήκε τον χώρο και σούταρε με δύναμη έξω απο την περιοχή, με την μπάλα να αναπηδά μπροστά απο τον Γιαννίκογλου, λόγω βροχής αλλά ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού μπλόκαρε με ασφάλεια.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πανσερραϊκός άσκησε μεγαλύτερη πίεση και κράτησε τον Μακεδονικό στα καρέ του, με συνεχόμενα γεμίσματα, που απέφεραν στημένες μπάλες. Σε μία απο τις τελευταίες φάσεις τους αγώνα, ο Μούργος εκτέλεσε ένα φάουλ απο αριστερά, με τους αμυντικούς να διώχνουν προσωρινά και τον Κανίς να υποδέχεται ωραία, στο ημικύκλιο της περιοχής, σουτάροντας με δύναμη αλλά την μπάλα να προσκρούει πάνω στα σώματα και στην επαναφορά το νέο σουτ που έκανε ο Ιταλός, κόντραρε ξανά, με τον Κατσικογιάννη να σφυρίζει την λήξη του ημιχρόνου 0-0.

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός –  Μακεδονικός 0-0

2-0…αντί για 4-ο και πρώτη εντός έδρας νίκη!

Η υπεροχή του Πανσερραϊκού ανταμείφθηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κανίς να σημειώνει το πρώτο τέρμα του για φέτος στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2, ξεκλειδώνοντας έτσι την συμπαγής διπλή άμυνα ζώνης του Μακεδονικού. Η διαχείριση του ματς και η διάθεση των γηπεδούχων για γκολ, φάνηκε μέχρι το φινάλε και το γκολ του Σοφιανού, με τον Στίνα να είναι εξαιρετικός αλλά άτυχος, αφού η κούραση τον πρόδωσε, χάνοντας την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Στο 49΄ο Πεταυράκης, βρήκε χώρο και ανέβηκε απο τα αριστερά, σεντράροντας γλυκά μέσα στην περιοχή, με τον Σιόντη να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ, πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη.

Δυο λεπτά αργότερα, μετά την προειδοποιητική φάση του Πανσερραϊκού, στο 51′, ο Κανίς πανηγύρισε το γκολ για τα «λιοντάρια», μετά απο φάση διαρκείας. Ο Μαροκινός, χωρίς να το σκεφτεί, σούταρε με δύναμη έξω απο την περιοχή, μόλις του στρώθηκε η πάσα απο τον Σαΐντ και την έστειλε συρτά στην αριστερή γωνία του Γουναρίδη, για να γράψει το 1-0, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Στο 59′ ο Μακεδονικός με ωραίο συνδυασμό του Τσιλιγγίρη και τελικό αποδέκτη τον Μιλισάβλιεβιτς εντός μικρής περιοχής, κατάφερε ο τελευταίος να σουτάρει με δύναμη αλλά και πάλι ο Γιαννίκογλου έδιωξε σίγουρα σε κόρνερ αυτή την φορά.

Στο 65′ ο Θυμιάνης πήρε τα μέτρα και σούταρε ωραία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ενώ στο 67′, η κάθετη πάσα απο τον Σιόντη, βρήκε τον Στίνα μόνο, ο οποίος, έκανε μερικά μετρά πριν βρεθεί απέναντι απο τον Γουναρίδη, με τον πρώην τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, να αλλοιώνει τόσο-όσο το πλασέ του Στίνα, στερόντας το δεύτερο γκολ των «λιονταριών».

Στο 69′ ένα γέμισμα του Μακεδονικού, έδωσε την ευκαιρία στον Σιμόνι απο το ύψος του πέναλτι να πιάσει την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά αλλά ο Γιαννίκογλου με υπερέκταση μπλόκαρε την μπάλα.Ένα λεπτό αργότερα ο Κανίς, παραλίγο να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν σε σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής, η μπάλα γλίστρησε απο τον Γουναρίδη λόγω της βροχής και ενώ κυλούσε προς τα δίχτυα, την έσωσε τελευταία στιγμή.

Στο 78′ ο Παναγιωτούδης βρήκε λίγο χώρο στην μεσαία γραμμή και σούταρε δυνατά απο τα 40 μέτρα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Πανσερραϊκός χτύπησε στις αντεπιθέσεις και έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 με τον Στίνα στο 87′ όταν ο Μολδαβός έφυγε με άνεση στην κόντρα αλλά δεν ήταν ψύχραιμος ξανά απέναντι απο τον Γουναρίδη που του είπε ξάνα στοπ. Όπως συνέβη και στο σούτ του Ζέρη σχεδόν στο ίδιο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σοφιανός που είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Μούργου, κατάφερε μετά απο ωραία πάσα του Ανάκογλου, να μπει απο πλάγια θέση στην περιοχή του Μακεδονικού και με ψύχραιμο πλασέ να νικήσει αυτή την φορά τον Γουναρίδη, σημειώνοντας το 2-0, υπογράφοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη των «κόκκινων».

Τι ακολουθεί;
Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανσερραϊκός, ταξιδεύει στην Βέροια για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, την Δευτέρα 19/12. Λίγες μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 16/12 τα «λιοντάρια» υποδέχονται τον Απόλλωνα Πόντου στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών, για την πρώτη αγωνιστική της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Με το «μάτι» του Serres Sport:

Ο Πανσερραϊκός έπεισε με την εμφάνιση του και σήμερα, οτι είναι μια απο τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Το άσχημο ξεκίνημα, για πολλούς και διάφορους λόγους, αποτελεί παρελθόν και η ομάδα με αγωνιστική συμπεριφορά, όπως η σημερινή και κυρίως με νίκες όπως αυτή κόντρα στον Μακεδονικό, δείχνουν οτι αρχίζει να χτίζει το προφίλ της, που θα πρέπει να ανταπεξέλθει στον μαραθώνιο του πρωταθλητισμού. Κίνηση χωρίς την μπάλα, πρεσάρισμα στην αντίπαλη δημιουργία, γεμίσματα χωρίς φόβο, ουσία απο τις τοποθετήσεις του σέντερ φορ (με ή χωρίς την μπάλα), αυτοπεποίθηση απο κάθε παίκτη και ορμή για να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή (πολλά σουτ, πολλές σέντρες, καλές μεταβιβάσεις, ταχύτητα στις αντεπιθέσεις) και κυρίως ευκαιρίες. Ο κόσμος των «λιονταριών» έφυγε γεμάτος απο το γήπεδο σήμερα και δεν…σιχτίρισε για το βροχερό μεσημέρι του, σε ένα αχαρακτήριστο γήπεδο, που ακόμη περιμένει να εκσυγχρονιστεί. Φρόντισε για αυτό η ομάδα, που έβαλε δυο γκολ, έπαιξε ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες και στο τέλος χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια της. Μπορεί το κύπελλο να μην αποτελεί προτεραιότητα για τα «λιοντάρια» και είναι απολύτως λογικό, αφού στο βάθος παραμονεύει η ΑΕΚ αλλά το να αγωνιστείς κόντρα στην «Ένωση» και να διεκδικήσεις τις πιθανότητες σου, ώστε να γράψεις ιστορία, στον θεσμό των εκπλήξεων, δίνει ένα ιδιαίτερο κίνητρο στον Πανσερραϊκό, για να κερδίσει με μεγάλο σκορ, το συνονθύλευμα της Καλαμαριάς, την Παρασκευή 16/12 στις Σέρρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Ζέρης, Θυμιάνης, Σιόντης (84′ Δημητρίου), Στίνα (89′ Ανάκογλου), Κανίς (89′ Γιανναράκης), Μούργος (84′ Σοφιανός), Σαΐντ (68′ Κατσαντώνης).

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Λισγάρας, Τσουκάνης, Λεωνιδόπουλος, Παναγιωτούδης, Τσιλιγγίρης (78′ Τσιφτσί), Γαρύφαλλος, Μιλισάβλιεβιτς (63′ Ζαννάκης), Μπρατσιάνι, Σιμόνι (78′ Σαραντίδης).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img