spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Ας παίξει μπάλα η Διοίκηση! Παίκτες και προπονητές να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Γράψαμε για ομοψυχία, γράψαμε για ηρεμία, γράψαμε για ενωτικό κλίμα! Γράψαμε για εμπιστοσύνη, για ατυχία, για διαιτησία και για παρασκήνιο. Γράψαμε για τους πονηρούς αντιπάλους και για τους κακούς αγωνιστικούς χώρους! Τώρα όμως θα γράψουμε για τον κακό μας τον καιρό!

Είναι το λιγότερο αστείο και το περισσότερο επικίνδυνο, να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι τι συμβαίνει στον Πανσερραϊκό τα τελευταία χρόνια! Είναι κομψά φαιδρό…το φετινό ανάθεμα, για το αγωνιστικό γκρούπ, που ναι, δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα αλλά αυτό συμβαίνει και θα ξανασυμβεί και εδώ και σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Τα λόγια στέρεψαν. Πλέον θέλει μόνο πράξεις. Η διοίκηση έχει ευθύνες και το αναλύουμε παρακάτω. Όμως έχουν όλοι ευθύνες, στον φετινό ποδοσφαιρικό Πανσερραϊκό.

Πόσες ομάδες έχουν τις ανέσεις και την ποιότητα των παικτών του Πανσερραϊκού; Κι όμως βουλιάζουμε!

Αν αυτό το ρόστερ, που στην διάρκεια της προετοιμασίας πετούσε φωτιά και όπου πήγαινε να αγωνιστεί, όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια, αποφάσισε να κάνει αυτοχειρία…καήκαμε! Η ομάδα δεν βουλιάζει μόνο, επειδή δεν βάζει ή δέχεται γκολ. Η ομάδα βουλιάζει στην απελπισία, επειδή δεν έχει ψυχικά αποθέματα και καλείται με κάποιον τρόπο να τα βρει. Όταν έχεις όλα τα γύρω-γύρω λυμένα, οφείλεις να παίζεις για την αφοσίωση σου στην ομάδα, για το κοινό που πληρώνει να σε δει, για το ταλέντο σου και να βάζεις την αξιοπρέπεια σου πάνω απο τον συμπαίκτη σου (οτι στραβό και να κάνει) και πάνω απο τον όποιο προπονητή, που δεν σου κάνει.

Η φετινή ντροπή είναι, οτι οι μισές ομάδες θα ήθελαν τα 2/3 του ρόστερ του Πανσερραϊκού κι εμείς υποβιβαζόμαστε…

Η παραδοχή οτι δεν μπορείς, είναι το πρώτο βήμα προς την σωτηρία!

Αν όλο το προπονητικό επιτελείο πιστεύει, οτι η ατυχία φταίει που χάνουμε ή δεν κερδίζουμε και οι προσωπικότητες των παικτών είναι τέτοιες, που δεν υπάρχει μέλλον…καήκαμε! Το να παίζεις με συγκεκριμένο τρόπο, αμυντικό ή επιθετικό και να χάνεις, είναι πρόσκαιρο και κάποια στιγμή θα ρολάρεις. Το να μην παίζεις τίποτα με μέθοδο και να φταίνε πάντα οι άλλοι, είναι πρόβλημα, που χρήζει άμεσης λύσης. Δούλεψε, άλλαξε, παρουσίασε αποτελέσματα και εξέθεσε με τον σωστό τρόπο, οτι συνέβαινε πριν. Ακόμα και η αλλαγή ψυχολογίας, σε ρόστερ χωρίς ταλέντο ή προσωπικότητα, μπορεί να κάνει θαύματα, αρκεί να έχεις την εν συναίσθηση…με ποιον τρόπο να την αλλάξεις!

Η διοίκηση έχει πάντα την ευθύνη και ευτυχώς ο Πανσερραϊκός… έχει διοίκηση!

Πάντα οι ευθύνες βαραίνουν την διοίκηση και αυτό είναι γνωστό σε κάθε μετερίζι. Ακόμα και για τις ιδανικές εξωαγωνιστικές συνθήκες, που  ζει τώρα ο Πανσερραϊκός, με το γκρουπ όμως, να μην μπορεί να συνέλθει, ενώ έχει τα πάντα (πληρωμένοι έπαιξαν ΚΑΙ στον Απόλλωνα), η διοίκηση έχει την ευθύνη.

Μικρή ή μεγάλη, σημαντική ή ασήμαντη, η διοίκηση έχει πάντα την ευθύνη!

Ευτυχώς ο Πανσερραϊκός τα τελευταία χρόνια και μετά τον Θεοδωρίδη, έχει ξανά διοίκηση, για να αναζητηθούν ευθύνες, για να διορθωθούν λάθη και για να απογειώσουν τον σύλλογο, όπως συμβαίνει μεθοδικά, οικονομικά και με επίπονη δουλειά, κόντρα σε όλα (μέχρι πανδημίες και πολέμους ζούμε), τα τελευταία 4 χρόνια.

Μάλλον στους διοικούντες αρέσει να επενδύουν…και να χάνουν συνέχεια!

Δεν λιβανίζουμε κανέναν. Δεν το έχουν ανάγκη. Όλοι επιτυχημένοι είναι στον κλάδο τους και το μόνο που κάνουν, είναι να επενδύουν στην καψούρα τους…την μπάλα! Απορούμε με όσους πιστεύουν οτι δεν παράγει έργο η διοίκηση, επειδή μια αγωνιστική χρονιά κρίνετε (εως τώρα) αποτυχημένη. Μάλλον δεν θυμούνται ή αγνοούν επιδεικτικά, τις χρονιές (της τελευταίας δεκαετίας) που η ομάδα έπαιζε απλήρωτη, αμαύρωνε…τις αξίες των «λιονταριών», διαλυόταν τα Χριστούγεννα, ξεπουλούσε ταλέντα και δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο!

Ναι η διοίκηση φέτος έχει ευθύνες στην επιστροφή της, στην αναδιαρθρωμένη Super League 2 που… ενώ ο Πανσερραϊκός κατέθεσε πληρέστατο φάκελο αδειοδότησης, κάποιοι παράγοντες, εμπόδισαν την ετεροχρονισμένη εξέταση, ως όφειλαν, για τις ομάδες της Football League. Έχει ευθύνη που πίεσε την πολιτεία και ετοιμάζει τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου, μετά απο 50 χρόνια, έχει ευθύνη που αγόρασε εγκαταστάσεις για να στεγάσει τις Ακαδημίες, έχει ευθύνη που με ίδιους πόρους αναμορφώνει τα γήπεδα της ΕΠΣΣ (ακόμα κι αυτά που δεν χρησιμοποιεί) και φυσικά έχει τεράστια ευθύνη που προετοιμάζει, χωρίς οικονομική επαιτεία, το προπονητικό κέντρο της ομάδας, σε αγαστή συνεργασία με τον ερασιτέχνη.

Δεν κρυφτήκαμε και γράψαμε για τις ευθύνες του καλοκαιριού, με την επιλογή ενός προπονητή-κόσμημα αλλά χωρίς επαφή, με την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ή για την επιλογή παικτών με εξέλιξη, που φάνηκαν ασυνεπείς, στο ραντεβού με την πρόοδο τους.

Θα γράψουμε και τώρα, που έγιναν ακριβές…διορθώσεις με εμπειρία και ποιότητα και με την προσθήκη ενός προπονητή που ξέρει το DNA της ομάδας αλλά και της κατηγορίας. Όμως η Δ΄Εθνική προ διετίας, απέχει έτη φωτός με την SL2 και τα θετικά αποτελέσματα δεν έρχονται.

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img