spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πανσερραϊκος-ΑΣΑ 2-0: Πρώτος, θριαμβευτής και καλοφωτισμένος!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός, θριάμβευσε και επι της Αναγέννησης Καρδίτσας με σκορ 2-0, για την 10η αγωνιστική της Betsson Super League 2 και συνεχίζει να παραμένει πρώτος και με διαφορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Σε ένα «φωτισμένο» απόγευμα…ένεκα και της ημέρας, τα «λιοντάρια» του Παύλου Δερμιτζάκη, πήραν με άνεση το κρίσιμο ματς με την ΑΣΑ και δίκαια ξεσηκώνουν τον κόσμο τους για την επιστροφή στην Super League σε λίγους μήνες.

Οι «κόκκινοι» συνεχίζουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, όπως τις σεζόν 2019-20 και 2020-21, που η Σερραϊκή ομάδα, ανέβηκε διαδοχικά κατηγορίες. Ο Πανσερραϊκός έχει πάρει φόρα και κερδίζει, έχοντας μια σταθερά στους αγώνες του. Την άμυνα. Έτσι και στον αγώνα με την σκληροτράχηλη Αναγέννηση Καρδίτσας, η υπομονή απέναντι σε έναν αντίπαλο, που ξέρει επίσης να κερδίζει, ήταν η καλύτερη τακτική. Μεσοαμυντικά ο Πανσερραϊκός έκλεισε όλους τους διαδρόμους, είχε αλληλοκάλυψη και οι τρεις φάσεις που δέχτηκε σε όλο το ματς, ήταν στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης στα μαρκαρίσματα της περιοχής. Το μηδέν παθητικό παρέμεινε στα πέντε απο τα 7 τελευταία ματς (το μοναδικό γκολ επι Δερμιτζάκη, ήταν αυτό της ΑΕΛ, το άλλο ήταν ένα πέναλτι στην Βέροια), με τον Πανσερραϊκό να κάνει ιδανική διαχείριση του υπερ του σκορ στο β’ μέρος. Στα συν οι αλλαγές, που πλέον η ποιότητα στον πάγκο, δεν λείπει.


Έτσι ξεκίνησε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παρέταξε την Σερραϊκή ομάδα με σχήμα 4-3-3 με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Καρασαλίδη και Παντεκίδη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν, ο Στίνα με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Σοφιανό. Στις δυο πτέρυγες έπαιξαν, ο Μούργος αριστερά και ο Κανίς δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σαϊντ.

Ανέβασε στροφές για 15 λεπτά και πήγε με σκορ στα αποδυτήρια!

Ο Πανσερραϊκός, μπήκε διαβασμένος στο πρώτο μέρος, κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και περίμενε τον αντίπαλο, χωρίς να φορτσάρει στα πρώτα λεπτά. Οι δυο ομάδες ήταν προσεκτικές στις άμυνες τους και επέλεξαν την τακτική των αντεπιθέσεων μέχρι το ημίωρο του αγώνα, όπου ο Πανσερραϊκός, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτιαξε φάσεις και ένα γκολ και επιβλήθηκε της Καρδίτσας, πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Στο 7’, ο Κλάους Αθανασιάδης έπιασε ωραία κεφαλιά εντός περιοχής, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στην μικρή περιοχή, με τον Γιάκο να γίνεται κάτοχος, σουτάροντας απευθείας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 29’, Σε μια παρόμοια φάση με το ξεκίνημα του αγώνα, Γιάκος βρέθηκε μόνος του στην μεγαλή περιοχή του Γιαννίκογλου, έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, αφού εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’, ο Σαΐντ υποδέχτηκε ωραία την μπάλα εντός περιοχής του Γκέκα, έκανε μερικά μέτρα απο πλάγια θέση και έκανε την συρτή σέντρα με τον Κανίς να παραμονεύει κλεισμένος όμως, χωρίς να μπορέσει να την στείλει στα δίχτυα εξ επαφής!

Στο 35’, ο Στίνα έκανε την κούρσα απο τα αριστερά και σέντραρε ιδανικά, για να βρεί το κεφάλι του Σαΐντ, με τον Γκανέζο, να την καρφώνει με δύναμη στα δίχτυα του Γκέκα, σημειώνοντας το 1-0 για τον Πανσερραϊκό.

Στο 36’, ο Πανσερραϊκός εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με τον Κανίς, που έστρωσε στον Σοφιανό υποδειγματικά αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκεκά, ενώ ο Σαΐντ που ακολουθούσε, κοντρόλαρε άψογα αλλα το γυριστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ξυστά απο το δοκάρι του Γκέκα.

Στο 38’, ο Κανίς ξέφυγε πάλι απο τον αντίπαλο του απο τα δεξιά και συνδυάστηκε άψογα με τον Σοφιανό αλλά η προσπάθεια των δυο μεσοεπιθετικών του Πανσερραϊκού, κατέληξε άουτ.

Στο 40’, ο Κοζορώνης, εκτέλεσε ένα φάουλ έξω απο την περιοχή του Γιαννίκογλου, που πέρασε άουτ, χωρίς καμία απειλή.


Ημίχρονο: Πανσερραϊκός – ΑΣΑ 1-0

Τιμήθηκε ο πρώτος αρχηγός των «Λιονταριών» Θεόδωρος Φραγκόπουλος!

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός κ. Καζίας, τίμησε για την προσφορά του στον Πανσερραϊκό, τον πρώτο αρχηγό των «λιονταριών» κ. Θεόδωρο Φραγκόπουλο, που είναι γεννημένος το 1938, αγωνίστηκε και στον Ηρακλή Σερρών, την μια απο τις δυο ομάδες που δημιούργησαν τον ιστορικό Πανσερραϊκό το 1964, ενώ έπαιξε και αντίπαλος της Σάντος του θρυλικού Βραζιλιάνου Πελέ, το 1961, σε έναν αγώνα επίλεκτων με ποδοσφαιριστές του τεως ΠΟΚ.

Διαχείριση αποτελέσματος…γκολάρα Ζέρη και 2-0!

Τα «λιοντάρια» στο β΄ημίχρονο, πάγωσαν τον ρυθμό, έδωσαν την μπάλα στην Αναγέννηση, χτύπησαν στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως τις μεγάλες ευκαιρίες και μετά το 70′, ανέβασαν στροφές, πίεσαν, φρεσκαρίστηκαν με τις αλλαγές, των νεοαποκτηθέντων και με την γκολάρα του Ζέρη στο 89′, επικράτησαν με 2-0.

Στο 75’, ο Κανίς βρήκε τον διάδρομο και σούταρε δυνατά έξω απο την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 83’, ο Κατσαντώνης πέρασε δυο αντιπάλους στην μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης και σούταρε απο πλάγια θέση, με τον Γκέκα, όμως να μην ανησυχεί.

Στο 89’, ο νεοεισελθώντας Δεληγιαννίδης, εκτέλεσε ένα φάουλ απο τα αριστερά, η μπάλα βρέθηκε μετά απο κόντρες στο ημίκυκλιο της μεγάλης περιοχής του Γκέκα και ο προωθημένος Ζέρης, σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας το 2-0, σφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεγάλη νίκη του Πανσερραϊκού!

Με το «μάτι» του Serres Sport:

Έχουμε και λέμε: Δυο γκολ παθητικό, το ένα με πέναλτι σε εφτά παιχνίδια και μάλιστα συνεχόμενα, ανά τέσσερις ημέρες κατά Μ.Ο. 15 γκολ ενεργητικό (12 πρωτάθλημα + 3 κύπελλο). Βασικές απουσίες αναντικατάστατων ποδοσφαιριστών, με ατυχίες χρονιάς και πολλοί τραυματισμοί, σε κομβικούς παίκτες. Ένα πρόγραμμα συμπυκνωμένο Δεκέμβρη και Γενάρη, γεμάτο ντέρμπι, με ζόρικες ομάδες εντός κι εκτός έδρας…

Με απολογισμό σε όλα τα παραπάνω, νίκες και προκρίσεις, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Πανσερραϊκός, συνεχίζει αθόρυβα, να παίζει το ποδόσφαιρο, για το οποίο προετοιμάστηκε το καλοκαίρι. Αυτό του πρωταθλητισμού. Που το παρουσιάζει, με ουσιαστικό τρόπο στο χορτάρι, εδώ και περίπου δυο μήνες. Είχε τον τίτλο του φαβορί και τον αποδεικνύει, όποια ημέρα της εβδομάδας…χρειαστεί να αγωνιστεί, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Η διοίκηση έπραξε τα δέοντα το καλοκαίρι, χτίζοντας μια δυνατή ομάδα. Έπραξε τα δέοντα, την πιο κρίσιμη ώρα, όταν η ομάδα αποσυντονίστηκε στο ξεκίνημα των αγώνων. Πράττει τα δέοντα και τώρα, φέρνοντας παιχταράδες για τα δεδομένα του φετινού ανταγωνισμού της κατηγορίας.

Ο Πανσερραϊκός, πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και μαζί με τον κόσμο του, που φέτος έχει ζεσταθεί για τα καλά και με υπομονή αγκαλιάζει και στηρίζει τον σύλλογο, να πορευτεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Στο τέλος του Γενάρη θα γίνει το πρώτο ταμείο…που είναι και το πιο σημαντικό αλλά ένα Μαγιάτικο βραδάκι…θα στείλει την ομάδα στην Α’ εθνική ξανά.

Τι ακολουθεί;

Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανσερραϊκός, ταξιδεύει στην Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Διαγόρα στις 15/1 (14:45).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Πεταυράκης, Στίνα (86? Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος (66′ Κατσαντώνης), Σοφιανός (66′ Κολομπίνο), Κανίς (86′ Δεληγιαννίδης), Σαΐντ (79′ Μπαΐροβιτς).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Σταμόπουλος, Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Δημόπουλος (79′ Γκόλιας), Κοζορώνης, Μπάλλας, Γιάκος, Κάρδαρης (79′ Ζάγκος), Βερνάρδος (26′ Πρίκας), Αθανασιάδης.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img