Όχι” της ΕΠΟ στη SL2 για την ανανέωση συμβολαίων παικτών των ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν!

Όχι” της ΕΠΟ στη SL2 για την ανανέωση συμβολαίων παικτών των ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.

H Super League 2 είχε υποβάλλει αίτημα αντίθετο με τον ψηφισμένο Κανονισμό Αδειοδότησης με το οποίο ζητούσε από την ΕΠΟ τη λήψη απόφασης προκειμένου να επιτραπεί στις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν να μπορέσουν να ανανεώσουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών .Βάσει του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειοδότησης που ψήφισε η Ε.Ε. της ΕΠΟ μια από τις κυρώσεις που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτήθουν είναι η απαγόρευση ανανέωσης των υφιστάμενων συμβολαίων

Άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 έχουν πάρει οι Ξάνθη ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Βέροια, δηλαδή συνολικά μόλις τέσσερις ομάδες.

Κατά την υπ’ αριθμ. 8/2021 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, και οι εξής αποφάσεις:

  1. Εγκρίθηκαν αιτήματα της Super League 1 και της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους 2021-2022.
  2. Εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον όμιλο  Sportradar ως προς την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών.
  3. Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.
  4. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για ανανέωση της συνεργασίας με τον Grassroots Manager Χρήστο Σίσκο, καθώς και με τους εκπαιδευτές Futsal και αναπτυξιακών προγραμμάτων Γιώργο Βασσάλο, Στέφανο Σοϊλεμέ.

Οι ομάδες στην Ελλάδα, βιώνουν ακόμα τα «απόνερα» της πανδημίας και προσπαθούν να ορθοποδήσουν, με μια βελτιωμένη αναδιάρθρωση. Η ΕΠΟ όμως παραμένει αγκυλωμένη στους τύπους…και δεν δείχνει την απαραίτητη ευελιξία, ώστε οι σύλλογοι να δυναμώσουν και να παρουσίασουν κάτι καλό στο πρωτάθλημα αλλα και οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν επαγγελματικά για μήνες, να επιστρέψουν σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Μετά τον περιορισμό στις μεταγραφές σχεδόν σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος πλην τεσσάρρων…έρχεται ως «χαριστική βόλη» αυτή η απόφαση, οδηγώντας στην απόγνωση τους συλλόγους και στην απελπισία τους ποδοσφαιριστές!

Τελικά μαλλόν η Γ´ Εθνική θα είναι καλύτερη φέτος επειδή έτσι θέλουν κάποιοι…

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr