Όλες οι βασικές αλλαγές στον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών σωματείων

Όλες οι βασικές αλλαγές στον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών σωματείων

Σας παραθέτουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις που έγιναν στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών σωματείων και οι οποίες έχουν τεθεί άμεσα σε ισχύ:
* * * Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, γίνονται μέχρι και 4 (τέσσερις) από μέχρι 3 (τρεις) που ίσχυε μέχρι τώρα.
* * * Η παρουσία γιατρού στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι, πλέον υποχρεωτική σε οποιονδήποτε αγώνα κάθε κατηγορίας, ακόμα και Υποδομών. Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος ομάδα, που δεν έχει φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και θα της επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ (ανεβαίνει στα 1.000 για τη Γ’ Εθνική). Ο διαιτητής δεν θα επιτρέπεται να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού και στην περίπτωση που θα το κάνει θα ελέγχεται πειθαρχικά για την απόφασή του αυτή (πέραν των ανωτέρω ποινών για τις ομάδες που ισχύουν).
* * * Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες (και των 12 για τις γυναικείες), πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ή 12 ετών) και όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι τώρα.
* * * Όλα τα Ερασιτεχνικά σωματεία (και γυναικών) έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν στην εντεκάδα τους 7 (επτά) ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές εθνικές ομάδες ήπου έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή Ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο. Στα δελτία των αλλοδαπών πρέπει η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη να καλύπτει τη συμμετοχή τους, αλλιώς αυτή λογίζεται ως αντικανονική.
* * * Περιγράφονται περισσότερα κριτήρια που θα εφαρμόζονται στην περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες ομάδες.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων σωματείων, ισχύουν τα παρακάτω κατά σειρά:
α. Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες.
β. Διαφορά τερμάτων μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στους μεταξύ τους αγώνες.
γ. Καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες των εκ νέου ισοβαθμούντων.
δ. Διαφορά τερμάτων, των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος

ε. Καλύτερη επίθεση μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.
στ. Καλύτερη άμυνα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.
ζ. Αν από τις παραπάνω ισοβαθμίες προκύψει εκ νέου ισοβαθμία, τότε διεξάγονται αγώνες κατάταξης.
* * * Απαγορεύεται η είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών, οποιουδήποτε προσώπου, πλην των αρχηγών των διαγωνιζομένων σωματείων, οι οποίοι θα εισέρχονται μόνο για την υποβολή των ενστάσεων και υπογραφής του φύλλου αγώνα. Σε περίπτωση παράβασης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας.
* * * Στον αγωνιστικό χώρο θα μπορεί να εισέρχεται και ο γυμναστής του σωματείου, αν υπάρχει, με την επίδειξη της αστυνομικής ή επαγγελματικής ταυτότητας. Συγκεκριμένα, στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής επιτρέπει, βάσει των καταστάσεων που του παραδίδουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφ’ όσον του επιδείξουν την ταυτότητά τους (αστυνομική ή επαγγελματική) ή πιστοποιητικό, μόνο τα εξής πρόσωπα: α) Ο γιατρός του αγώνα κι ένας γιατρός κάθε ομάδας β) Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας γ) Ο φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας δ) Ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του. ε) Ο γυμναστής της ομάδας στ) Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας ζ) Ο διερμηνέας της ομάδας η) Δύο τραυματιοφορείς.
* * * Ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία, και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή και την τριταθλήτρια (αν δεν επιθυμεί ούτε η δευτεραθλήτρια).
* * * Στους αγώνες της Γ’ Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 (πέντε) ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών και όχι 3 (τρεις) που ίσχυε μέχρι τώρα. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία υπολογιζόμενοι ως άνω των 33 οι γεννηθέντες ΠΡΙΝ ΑΠΟ 01.01.1985.
* * * Στο φύλλο αγώνος θα αναγράφονται τα επιτευχθέντα τέρματα με: τον αριθμό φανέλας του ποδοσφαιριστή, της ομάδας του ποδοσφαιριστή, το λεπτό του αγώνα και τον τύπο του επιτευχθέντος τέρματος. (Άρθρο 15, παράγραφος 1, εδάφιο ζ)
* * * Τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής, επιθεωρεί τον αγωνιστικό χώρο. (Άρθρο 9, παράγραφος 4)
* * * Από την ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί, ή παραιτηθεί από αγώνα, ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές (δηλαδή λιγότερους από εννιά) για την έναρξή του, θα της αφαιρούνται 3 (τρεις) βαθμοί από τη βαθμολογία (αντί για 2). (Άρθρο 17, παράγραφος 2)

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr