Όλα τα σενάρια ανόδου στην Α2 για τους Ικάρους δυο στροφές πριν το φινάλε!

Όλα τα σενάρια ανόδου στην Α2 για τους Ικάρους δυο στροφές πριν το φινάλε!

Η νίκη του Τρικούπη στο κλειστό της Χαλκηδόνας, σήμανε παράλληλα και την άνοδο της ομάδας του Μεσολογγίου στην Α2, για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα ως πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου στην Β΄ Εθνική. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης αλλά και της τρίτης, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει σκαλοπάτι ανόδου και αυτή. Οι ομάδες που μάχονται για τον απευθείας προβιβασμό είναι τρεις, οι Ίκαροι, η Καβάλα και το Πευκοχώρι. Αυτή την στιγμή η κατάταξη έχει ως έξης:

2η Θέση: Καβάλα 46 (20-6)

3η Θέση: Ίκαροι 45 (19-7)

4η Θέση: Πευκοχώρι 45 (19-7)

Απομένουν δυο ακόμα αγωνιστικές, ενώ και οι τρεις διεκδικητές έχουν κάνει το ρεπό τους. Ας δούμε τις αγωνιστικές που απομένουν:

29η Αγωνιστική:

Παλαμάς-Ίκαροι

Καβάλα-Ερμής Λαγκαδά

Πευκοχώρι-Στρατώνι

30η Αγωνιστική:

Ίκαροι-Καβάλα

Χαλκηδόνα-Πευκοχώρι

Πάμε τώρα στα σενάρια που υπάρχουν με τα τωρινά δεδομένα και πως οι Ίκαροι θα μπορέσουν να πάρουν το απευθείας εισιτήριο για την Α2!

Σενάριο 1: Τριπλή ισοβαθμία

Νίκη των Ικάρων στον Παλαμά, νίκη της Καβάλας επί του Ερμή και νίκη του Πευκοχωρίου με το Στρατώνι, για την 29η αγωνιστική. Τότε, οι τρεις ομάδες, θα λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία Κυριακή του πρωταθλήματος, όπου εάν οι Ίκαροι επικρατήσουν της Καβάλας ακόμα και με ένα πόντο διαφορά και ταυτόχρονα το Πευκοχώρι περάσει από την Χαλκηδόνα, τότε θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στου 49 βαθμούς και θα μετράνε τα αποτελέσματα μεταξύ των τριών ομάδων.

2η Θέση: Ίκαροι 49 (21-7)/(3-1)

3η Θέση: Καβάλα 49 (21-7)/(2-2)(+19)

4η Θέση: Πευκοχώρι 49 (21-7)/(2-2)(+6)

Σενάριο 2: Διπλή ισοβαθμία με Καβάλα και +9

Νίκη των Ικάρων στον Παλαμά, νίκη της Καβάλας επί του Ερμή και ήττα του Πευκοχωρίου με το Στρατώνι ή την Χαλκηδόνα. Τότε οι Ίκαροι θα θέλουν νίκη επί της Καβάλας, την τελευταία αγωνιστική στο ΔΑΚ Σερρών με +9, για να προσπεράσουν την διαφορά των 8 πόντων, που ηττήθηκαν στο ματς του α’ γύρου (71-63), στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Σενάριο 3: Διπλή ισοβαθμία με Καβάλα και +8

Νίκη των Ικάρων στον Παλαμά, νίκη της Καβάλας επί του Ερμή και ήττα του Πευκοχωρίου με το Στρατώνι ή την Χαλκηδόνα. Τότε οι Ίκαροι θα θέλουν νίκη επί της Καβάλας, την τελευταία αγωνιστική στο ΔΑΚ Σερρών με +8, για να ισοφαρίσουν την διαφορά των 8 πόντων, που ηττήθηκαν στο ματς του α’ γύρου (71-63), στο κλειστό της Καλαμίτσας. Θα πάρουν αυτοί όμως το εισιτήριο ανόδου, μόνο εάν το πηλίκο επίθεσης/άμυνας είναι καλύτερο από της Καβάλας. Για να συμβεί αυτό το ακραίο σενάριο… θα πρέπει την προτελευταία αγωνιστική, η Καβάλα να υπολείπεται κατά ένα πόντο τουλάχιστον των ικάρων στο ενεργητικό/παθητικό πόντων. Δηλαδή να κερδίσει με +1 μόνο και οι Ίκαροι με +31 και ανάλογα!

2η Θέση: Ίκαροι 49 (21-7)/(235)

3η Θέση: Καβάλα 49 (21-7)/(234)

4η Θέση: Πευκοχώρι 48 (20-7)

Σενάριο 4: Μόνοι στην δεύτερη θέση

Νίκη των Ικάρων στον Παλαμά, ήττα της Καβάλας επί του Ερμή και ήττα του Πευκοχωρίου με το Στρατώνι ή την Χαλκηδόνα. Τότε οι Ίκαροι θα θέλουν νίκη επί της Καβάλας, την τελευταία αγωνιστική στο ΔΑΚ Σερρών με +1, για να βρεθούν μόνοι στην δεύτερη θέση.

2η Θέση: Ίκαροι 49 (21-7)

3η Θέση: Καβάλα 48 (20-7)

4η Θέση: Πευκοχώρι 48 (20-7)

Σενάριο 5: Διπλή ισοβαθμία με Πευκοχώρι

Νίκη των Ικάρων στον Παλαμά, ήττα της Καβάλας επί του Ερμή και νίκη του Πευκοχωρίου με το Στρατώνι. Τότε οι Ίκαροι θα θέλουν νίκη επί της Καβάλας, την τελευταία αγωνιστική στο ΔΑΚ Σερρών ανεξαρτήτως πόντων, εάν και το Πευκοχώρι επιβληθεί εκτός έδρας της Χαλκηδόνας. Οι Σερραίοι μετρούν 2 νίκες κόντρα στην ομάδα από την Χαλκιδική, επομένως θα πάρουν αυτοί την άνοδο στην Α2!

2η Θέση: Ίκαροι 49 (21-7)(2-0)

3η Θέση: Πευκοχώρι 49 (21-7)/(0-2)

4η Θέση: Καβάλα 48 (20-8)


Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr