Χωρίς κρατική βοήθεια, η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού…αχνοφαίνεται!

Χωρίς κρατική βοήθεια, η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού...αχνοφαίνεται!

Η άποψη των συντακτών του ‘SSN’, είναι οτι η πολιτεία με τα χρήματα που θα πάρει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του οικονομικού πλήγματος απο τον covid-19, πρέπει να συντάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασύνταξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενισχύοντας οικονομικά κυρίως την βάση, που είναι τα σωματεία κι έπειτα να φροντίσει να δώσει χορηγικά κίνητρα στους ιδιώτες που αγαπούν τα σπορ, ώστε να κρατήσουν ζωντανούς τους συλλόγους.

Απο την ιστοσελίδα μας, έχουμε τονίσει πολλές φορές, οτι είμαστε κατά του κρατικοδίαιτου αθλητισμού. Τις τραγικές συνέπειες αυτής της επιλογής της διαπιστώσαμε την επόμενη μέρα των Ολυμπιακών αγώνων, όπου μετά το «φαγοπότι» στις ομοσπονδίες, ήρθε νομοτελειακά το «λουκέτο». Η λύση όμως δεν είναι αυτή, εφόσον υπάρχουν ζωντανά κύτταρα σε διάφορα σπορ, που θέλουν να προσφέρουν στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας.

Η πανδημία του κορωναϊού, φυσικά και οδηγεί σε διάλυση τον ανοχύρωτο αθλητισμό. Το τρίμηνο επίσημο lockdown μέχρι στιγμής ή το 5αμηνο ανεπίσημο, διότι τόσο είναι κύριε Χαρδαλιά, εφόσον οι περισσότερες διοργανώσεις δεν συνεχίστηκαν ή οι προγραμματισμένες έγιναν με περιορισμούς, αποδεικνύεται καταστροφικό.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, εκτός απο την ψηφιοποίηση στο μητρώο, που ορθά έγινε, να βρει τεχνοκρατικά το επόμενο πλάνο, για το πως θα λειτουργήσουν οι ομοσπονδίες με στόχο τις επόμενες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr