Χρυσάφης: «Από αύριο το πρωί 5.000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά»

Χρυσάφης: «Από αύριο το πρωί 5.000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά»

Για τις επιπτώσεις του lockdown στις Σέρρες προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Από αύριο το πρωί 5.000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα υπάρχει ένα μούδιασμα – μια ανησυχία. Χτες είχαμε ένα σοκαριστικό νούμερο κρουσμάτων 158 περίπου το 10% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, άρα μιλάμε για μια μεγάλη διασπορά», σημείωσε.   Παράλληλα υπογράμμισε πως το υγειονομικό στοίχημα αυτές τις 15 ημέρες είναι να σωθούν όσο δυνατόν περισσότερες καταστάσεις υγειονομικά ενώ μίλησε για τις ευθύνες που έχουν και άλλες κοντινές περιοχές στην διασπορά του κορωνοιού.   Ανέφερε χαρακτηριστικά πως όταν μια περιοχή της οποίας το ωράριο κλείνει στις 3-4 το πρωί και μια διπλανή περιοχή έχει περιορισμό στις 00.00 είναι επόμενο να υπάρχει ροή από την μια (περιοχή) στην άλλη.

Ανάλογη ήταν και η ανησυχία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι οι μεγάλες συρροές κρουσμάτων εντοπίζονται σε βιομηχανίες τροφίμων και όχι στην κοινότητα.   Επισήμανε δε την ανάγκη και οι εργοδότες να διασφαλίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.   Οι λίγοι ανεύθυνοι είναι αυτοί που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα, σημείωσε ο κ Ελισάφ.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Σέρρες και Ιωάννινα βρίσκονται στο 4ο επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, δηλαδή στο «κόκκινο» επίπεδο.   Από τις 06:00 το πρωί σε αυτές τις δύο περιφερειακές ενότητες τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που προβλέπονται για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», όπου ήδη βρίσκονται η Κοζάνη και η Καστοριά.   Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το «κόκκινο» οδεύει και η Θεσσαλονίκη.   Έτσι από σήμερα μεταξύ άλλων, ισχύει απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας και αναστολή όλων των συναθροίσεων, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.   Επιπλέον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, ενώ υπάρχει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (00:30- 05:00), μέτρο που ισχύει και για τις περιοχές που είναι στο «πορτοκαλί».

Πηγή: lifo.gr / skai.gr

Share