Χειραγωγημένο το Πανσερραϊκός-Αστ.Τρίπολης του 2011 για την εισαγγελέα!

Χειραγωγημένο το Πανσερραϊκός-Αστ.Τρίπολης του 2011 για την εισαγγελέα!

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 και η εισαγγελέας Παγώνα Ζάκκα, στην αγόρευση της, πρότεινε να κριθούν ως χειραγωγημένα επτά από τα ματς που είναι στη δικογραφία, με την εμπλοκή σε αυτά αρκετών ανθρώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Μπέος, Κομπότης, Μπάκος, Μποροβήλος, Τσακογιάννης, Ζαβαντίας και πολλοί άλλοι. Παράλληλα όμως, έκρινε (κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην υπόθεση) ότι δεν στοιχειοθετείται η πράξη της «εγκληματικής οργάνωσης» για κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Μεταξύ των επτά ματς είναι και το Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 στις 27/2/2011, χωρίς βέβαια να είναι υπαίτιος κάποιος από την Σερραϊκή ομάδα, με τα “λιοντάρια” να υποβιβάζονται εκείνη την σεζόν μαζί με την ΑΕΛ και τον Ηρακλή(αντί του Αστέρα που βαθμολογικά έπρεπε να υποβιβαστεί).

Ο Ροτζέριο τότε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι είχε κάνει το 0-1, ενώ ο Πανσερραϊκός είχε χάσει πέναλτι με τον Λεοζίνιο σε εκείνο το ματς.

Αναλυτικά τα επτά ματς είναι…
-Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 για την Super League, με υπαίτιους τους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Μπάκο και και Γιώργο Μποροβήλο.

-Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Γεωρτσιάκο, Ρουτζιέρη, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Τσεκερίδη, Ταμπάση.

-Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Χάλκο, Νικολόπουλο και Κομπότης.

-Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Παντέλη, Χάλκος, Ν. Παπαδόπουλο, Αδαμάκη.

-Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Ζαβαντία και Δήμου.

-ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Σιδηρόπουλο και Τσεκερίδη.

-Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1, για την Γ’ Εθνική, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Αντωνιάδη.

Για άλλους 18 αγώνες, η εισαγγελέας εξέφρασε αμφιβολίες, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Πρόκειται για τους αγώνες: Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας 0-2, Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2, Ηλιούπολη-Εθνικός 0-0, Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας 1-0, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 1-0, Αετός Σκύδρας-Εθνικός Φιλιππιάδος, Δόξα Δράμας-Εθνικός 4-0, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Επανομής 1-3, Ιωνικός-Πανθρακικός 0-1. Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου 2-1, Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1, Ηλιούπολη-Ιωνικός 0-2, Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας 1-0, Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1.
Για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας (πλημμέλημα κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος), η εισαγγελέας της έδρας, Παγώνα Ζάκκα υπογράμμισε πως «δεν διακριβώθηκαν τα ποσά και δεν είναι δυνατόν σε αυτού του είδους τα εγκλήματα να διακριβωθεί. Είναι όμως βέβαιο ότι διακινήθηκαν χρήματα». Η αγόρευση της εισαγγελέως θα ολοκληρωθεί αργότερα, καθώς θα προτείνει αναλυτικά ενοχή ή αθώωση για κάθε έναν από τους 84 κατηγορούμενους.
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr