Χατζημιχαηλίδης: “Πρόσκληση ενδιαφέροντος μέχρι τις 16 Ιουλίου για Πανσερραϊκό”

Χατζημιχαηλίδης: "Πρόσκληση ενδιαφέροντος μέχρι τις 16 Ιουλίου για Πανσερραϊκό"

Στα χέρια του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού βρίσκεται πλέον μετά τον υποβιβασμό της η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου. Πέντε χρόνια μετά, το ίδιο έργο, με τον Ερασιτέχνη να καλείται να βρει τον επενδυτή που θα έχει όραμα, θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο που βρέθηκε από τους κακούς χειρισμούς αυτών που είχαν την τύχη της στα χέρια τους και θα τη οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Το έργο δύσκολο όπως και η αναζήτηση του κατάλληλου επενδυτή που θα αναλάβει την ομάδα. Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός Βασίλης Χατζημιχαηλίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

«Εμείς θα εκδώσουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος όπου καλούμαι όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει εγγράφως πρόταση στο e-mail ή στο φαξ ή αυτοπροσώπως να την καταθέσει, μαζί με το πλάνο που έχει για την ομάδα , θα δώσουμε προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου. Επίσης, σαφώς ζητούμε διασφαλίσεις. Διασφάλιση ότι δεν θα χρεωθούμε ως Ερασιτέχνης. Αυτός δηλαδή που θα «τρέξει» το τμήμα δεν θα αφήσει χρέη, που θα κληθεί να τα πληρώσει ο Ερασιτέχνης και δεν θα αφήσει την ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Αυτό το είχαμε κάνει και την προηγούμενη φορά και διασφαλίζεται με κάποια εγγυητική τραπέζης, γενικά με διάφορους τρόπους εγγύησης. Πάντα το ζητάμε αυτό και τότε πριν πέντε χρόνια αυτοί που είχαν αναλάβει μας είχαν δώσει εγγυήσεις. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι εγγυητική τραπέζης».

Μάλιστα άμεσα εκδόθηκε και η σχετική πρόσκληση η οποία αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου της Football League 2017-18 και τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964, το τμήμα του ποδοσφαίρου περιέρχεται αυτοδίκαια στη δικαιοδοσία του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός καλεί όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, να εκδηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον του μέχρι την Δευτέρα 16/7/2018 και ώρα 14:00

Τρόποι επικοινωνίας
Τηλέφωνο και fax: 2321025401
E-mail: paserron@otenet.gr

-Για τις εγγυήσεις που θα δώσει ο Ερασιτέχνης στον επενδυτή:

«Να δούμε τις εγγυήσεις που θέλει και ο επενδυτής. Αν είναι κάποιος ο οποίος πληροί τα κριτήρια μας θα του διασφαλίσουμε ότι θα έχει την ομάδα για τρία χρόνια και θα το δούμε αν είναι και μεγαλύτερο διάστημα. Εξαρτάται βέβαια και από την πορεία της ομάδας. Στο πλάνο μέσα θα αναφέρεται και η πορεία. Στο πλάνο πρέπει να αναφέρονται τα έσοδα, η πορεία, η κάλυψη των εξόδων, η λειτουργία, υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να διευκρινισθούν είτε γραπτώς, είτε με τη συζήτηση που θα κάνουμε με τον καθένα ξεχωριστά. Καταρχάς, ας δούμε τις προτάσεις»

-Για το αν διασφαλισθεί ότι όταν ανέβει η ομάδα θα έχει αυτός ο επενδυτής την ΠΑΕ:

«Αυτό συνήθως το ζητάνε. Ασφαλώς θα το συζητήσουμε κι αυτό»

-Για το ενδιαφέρον του Χρήστου Καραθανάση:

«Κοιτάξτε αυτό ακούγεται. Θα δούμε αν θα κατατεθεί η πρόταση. Είναι η ώρα να μας πει ο καθένας αν ενδιαφέρεται ή όχι εμπράκτως όχι μόνο στις φήμες. Να δούμε ποιοι ενδιαφέρονται και με ποιο τρόπο ενδιαφέρονται. Με το καλό όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. και θα αποφασίσουμε για την καλύτερη πρόταση που θα έχουμε».

-Για το αν αυτή τη στιγμή έχει κάποια πρόταση:

«Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς, δεν έχω κάτι στα χέρια μου»

-Για το αν είναι αισιόδοξος:

«Εγώ, δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο, έχω μια αισιοδοξία. Ίσως από ένστικτο αλλά δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Θεωρώ όμως ότι οι Σερραίοι θα βοηθήσουν την ομάδα γιατί ξέρω ότι την αγαπούν, ξέρω ότι θα ξανάρθουν κοντά της, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος».

-Το ότι δεν επενδύουν πολλοί στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια:

«Είναι λογικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω όμως ότι θα ανατρέψουμε αυτό το κλίμα με την προσπάθεια που θα κάνει ο επενδυτής, ο οποίος πιστεύω ότι θα έρθει ορεξάτος, θα θελήσει να έχει όσον το δυνατόν περισσότερο κόσμο κοντά του στο γήπεδο γιατί και από τα εισιτήρια και από τον κόσμο μπορεί να έχει έσοδα».

-Αν μέχρι 16 Ιουλίου δεν βρεθεί επενδυτής. Αν υπάρχει plan B:

«Πάντα υπάρχει. Είμαστε άνθρωποι στον ερασιτέχνη που τόσα χρόνια δεν κάνουμε κάτι στην τύχη. Πάντα υπάρχει το plan B. Το εξετάζουμε τότε. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς όμως από μόνοι μας δεν μπορούμε να κρατήσουμε την ομάδα. Αν έχουμε βοήθειες από χορηγούς, από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να συνδράμουν οικονομικά, τότε το βλέπουμε»

Για το αν πρέπει να φοβούνται οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού μήπως δούνε την ιστορική αυτή ομάδα να υποβιβάζεται στο τοπικό:

«Εγώ το απεύχομαι. Πάντα υπάρχει ο φόβος για κάτι τέτοιο αλλά προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην γίνει αυτό. Για εμάς αυτό είναι το σημαντικότερο. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε.  Όλοι οι Σερραίοι πρέπει να σταθούν δίπλα μας για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτό το κακό. Ξέρω ότι τα περιθώρια στενεύουν, δυστυχώς πάλι φτάσαμε σε ένα σημείο να μην έχουμε χρόνο και να λειτουργούμε υπό πίεση. Όταν λειτουργείς υπό πίεση δεν παίρνεις πάντα καλές αποφάσεις αλλά δεν φταίμε κι εμείς αφού η επικύρωση της βαθμολογίας έγινε την προηγούμενη Παρασκευή. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Η ομάδα θεωρητικά  ήταν στη Β εθνική».

-Τι θα έλεγε σε έναν Σερραίο επιχειρηματία:

«Θα του έλεγα να έρθει στον Πανσερραϊκό. Να επενδύσει με όραμα και φιλοσοφία. Δυστυχώς, αυτό που έλειπε μέχρι τώρα ήταν το επιχειρηματικό όραμα και η φιλοσοφία. Για αυτό και δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Έχουμε ακαδημίες, έχουμε παιδιά, μπορούμε να βγάλουμε καλούς παίκτες από εκεί. Κάνω έκκληση προς κάθε επιχειρηματία. Κατά αρχάς από το Νομό Σερρών αλλά και εκτός Σερρών. Πιστεύω ότι είναι μια καλή επενδυτική ευκαιρία και δεύτερον ο επενδυτής θα ταυτίσει το όνομα του με μία ιστορική ομάδα. Αυτοί που ήταν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, τα ονόματα τους ήταν γνωστά πριν ασχοληθούνε με τον Πανσερραϊκό; Έγιναν γνωστοί από τον Πανσερραϊκό. Ακόμα και αυτοί που απλά έδειξαν ενδιαφέρον έγιναν γνωστοί χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Καταλαβαίνεται πόσο μεγάλη προβολή έχει ένας που ασχολείται με τον Πανσερραϊκό».

-Για τους παίκτες που έφυγαν χωρίς να κερδίσει η ομάδα χρήματα όπως πρόσφατα ο Κυριάκος Γιαξής στον ΠΑΟΚ:

«Αυτό ήταν ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης που τον έκαναν επαγγελματία και δεν φρόντισαν να σκεφτούν την επόμενη μέρα. Δεν σκέφτηκαν ποτέ τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό. Να σκεφτούν ότι αν πέσει η ομάδα να υπάρχει ένα χαρτί από πίσω. Στην πορεία θα πούμε πολλά. Για αυτό σας λέω χρειάζεται όραμα».

-Για το θέμα του Στέβιτς:

«Ασχολήθηκα με αυτό το θέμα κι έκανα διαπραγμάτευση. Μίλησα με τους ανθρώπους αυτή της ομάδας. Η ομάδα αυτή ανήκει στο Δήμο. Λόγω χρεών την πήρε ο Δήμος στο Κρακούγεβατς. Έστειλα ανθρώπους εκεί. Αυτό που λένε αυτοί, είναι ότι το χρέος δεν μπορούν να το διαγράψουν γιατί πλέον είναι ένα δημόσιο έσοδο. Αυτό που μπορούν να κάνουν όμως είναι να μας δώσουν πολλές δόσεις. Δηλαδή, μπορούν να μας δώσουν και τριάντα ετήσιες δόσεις. Άρα, ένας επιχειρηματίας που θα ήθελε να αναλάβει τον Πανσερραϊκό μπορεί να πληρώνει 10 με 15 χιλιάδες κάθε χρόνο. Οπότε είναι βιώσιμο χρέος. Από εκεί και πέρα «τα πάντα ρει». Μπορεί βέβαια να ανεβάσει την ομάδα και να κάνει και ο ίδιος διαπραγμάτευση μήπως πετύχει κάτι καλύτερο. Δεν πιστεύω ότι είναι αποτρεπτικό αυτό για έναν επενδυτή αν αναλογιστούμε και τις εξαγγελίες που έκανε ο Υπουργός για τα έσοδα που θα έχουν οι ομάδες της Football league. Ακούστηκε για 300 χιλιάδες η κάθε ομάδα».

-Για τα χρέη που έχει η ομάδα και θα πάνε σε αυτήν όταν ξαναγίνει ΠΑΕ:

«Αυτό θα σας το πω μετά την εκκαθάριση. Γιατί τα χρέη είναι και προσωπικά, πηγαίνουν και σε πρόσωπα. Η εκκαθάριση ξεκινάει μόλις αναλάβει ο επενδυτής. Δεν θέλω να πω νούμερο αλλά με την πρώτη εικόνα που έχω, δεν ξεπερνάνε τα 300 χιλιάρικα, με μια επιφύλαξη. Θα δούμε βέβαια τι θα ισχύσει και με τον Ηρακλή, τι θα ισχύει εκείνη την εποχή με τους νόμους για τα χρέη».

-Για αυτόν που έκανε αυτό το λάθος με τον Στέβιτς και «φόρτωσε» στον Πανσερραϊκό αυτό το ποσό:

«Περιμένετε να δούμε. Το πρώτο που μας καίει είναι να βρούμε επενδυτή για να μην πέσει ο Πανσερραϊκός. Θα το δούμε όμως νομικά»

-Για τα δελτία που αναζητούνται:

«Ζητήσαμε σήμερα τα δελτία των ποδοσφαιριστών της Κ20 και από την προηγούμενη διοίκηση, ο ένας μας έστελνε στον άλλον».

-Για το αν θα είναι μετά τις εκλογές της Πέμπτης και πάλι πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό:

«Θεωρώ ότι όπως δείχνουν τα πράγματα, εγώ θα συνεχίσω να είμαι πρόεδρος. Δεν θέλω να προκαταλάβω την ψήφο τους αλλά αν με τιμήσουν οι συνάδελφοι και πάλι εγώ θα είμαι πρόεδρος. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη υποψηφιότητα».

-Για το θέμα της γενικής συνέλευσης που αναφέρεται σε συγχωνεύσεις:

«Αυτό μπαίνει κάθε φορά γιατί θέλουμε να έχουμε πάντα ανοιχτή την πόρτα για συγχωνεύσεις. Δεν έχουμε κάτι κατά νου αυτή τη στιγμή αλλά αν παρουσιαστεί κάτι να μπορούμε να πάρουμε το πράσινο φως από το Δ.Σ.»

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr