Χατζημιχαηλίδης: “Να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή της ομάδας μέχρι το τέλος”!

Χατζημιχαηλίδης: "Να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή της ομάδας μέχρι το τέλος"!

 

Σε δηλώσεις του στο ΔΙΚΤΥΟ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Χατζημιχαηλίδης, μίλησε για την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Ερασιτέχνης για να βοηθήσει την ΠΑΕ Πανσερραϊκός να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Football League έτσι ώστε στο τέλος να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την παραμονής της στην κατηγορία. Αναλυτικά:

«Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην ομάδα και αν υποβιβαστεί, πράγμα που το απευχόμαστε όλοι μας, θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδούμε… ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Έχουμε το ποσό των 328.000 Ευρώ στον Στέβιτς, συν αυτά που χρωστάει η ΠΑΕ σε εφορία, παίκτες, ΙΚΑ και με βάση τα πρόστιμα που θα έρθουν από την Football League, καταλαβαίνετε ότι συγκεντρώνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό και δε νομίζω ότι θα υπάρξει επενδυτής και θα βάλει πλάτη για να ανέβει ο Πανσερραϊκός ξανά. Όμως κάτι πρέπει να κάνουμε. Εμείς ως Ερασιτέχνης έχουμε λόγω ως προς το 10% έχοντας έναν εκπρόσωπό μας στην ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και να μπούμε ανάμεσα σε αυτόν που βάζει τα χρήματα και έχει το 90%».

Για τον Δημήτρη Χειρίδη και για πιθανό υποβιβασμό της ομάδας:

«Το όνομα αυτό το ακούω εδώ και μία-δυο βδομάδες. Τον κύριο αυτόν δεν το ξέρω. Γνωρίζουμε ως Ερασιτέχνης ότι έγιναν κάποιες συμφωνίες το καλοκαίρι αλλά από εκεί και πέρα δεν επεμβαίνουμε. Όμως τώρα αυτό που προέχει είναι να κάνουμε ενέργειες έτσι ώστε να μην… σκάσει η ομάδα. Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρχει πρόβλημα και με τους μετόχους και με τους διατελέσαντες προέδρους. Και σύμφωνα με το Νόμο όσοι κατέχουν από 10% και πάνω, εξαιρείται ο Ερασιτέχνης, οφείλουν σε ΙΚΑ και εφορία οπότε θα έχουν πρόβλημα όπως και για το θέμα Στέβιτς».

Για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα:

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να συνεχίσει η ομάδα μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα της Football League. Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι γίνεται με αυτό το χρέος με τον Στέβιτς. Σαν Ερασιτέχνης θέλουμε να μην υποβιβαστεί η ομάδα και να μην έχει αυτά τα χρέη ή αν στο χειρότερο σενάριο πέσει, να πέσει χωρίς το πρόβλημα του Στέβιτς και των χρεών. Αυτή την στιγμή λοιπόν, όλοι όσοι αγαπάμε τον Πανσερραϊκό και θέλουμε να υπάρχει επόμενη μέρα για τον Πανσερραϊκό, να κοιτάξουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα, όπως και τα έξοδα για τα εκτός έδρας ματς (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Θέλουμε εδώ να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι δεν υποκαθιστάμε τη διοίκηση και δεν μπαίνουμε να κάνουμε πράξη διαχείρισης εκεί μέσα. Εμείς ως Ερασιτέχνης, μπαίνουμε και βοηθάμε επικουρικά βλέποντας πως η ομάδα κινδυνεύει να χαθεί και να πέσει ξανά στα χέρια μας. Αν για παράδειγμα τώρα μαζευτούν 1.000 άτομα και δώσουν από 50 Ευρώ είναι 50.000 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζουμε μέχρι το τέλος τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς τα χρήματα αυτά μπορεί να τα συλλέγει ο Ερασιτέχνης και να τα δίνει εκεί που πρέπει. Αυτή τι στιγμή έχει εξασφαλιστεί η μετάβαση και η διαμονή της ομάδας στην Καρδίτσα. Επίσης θα δοθεί και ένα ποσό – βοήθημα προς τους παίκτες. Ανάλογα με το τι θα συγκεντρώνουμε αυτό θα πηγαίνει στα άτομα της ομάδας. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό μπορεί είτε είναι απλός φίλαθλος, είτε κάποιος επιχειρηματίας.Θέλω όμως εδώ να πω και κάτι και στον κ. Χειρίδη και στους μετόχους. Αυτή τη δουλειά που κάνουμε είναι δικιά σας, δικό σας είναι το μαγαζί και εάν μας πουν αύριο ότι ξεκινούν και αναλαμβάνουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, εμείς σταματάμε κατευθείαν. Η βοήθειά μας είναι επικουρική».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr