Χαραλαμπίδης: “Να υπερβάλλουμε όλοι εαυτούς για για να πετύχουμε τον στόχο”

Χαραλαμπίδης: "Να υπερβάλλουμε όλοι εαυτούς για για να πετύχουμε τον στόχο"

Στην ΕΡΑ Σερρών μίλησε ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού Απόστολος Χαραλαμπίδης για την δύσκολη αποστολή που να αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας και να σώσει τα “λιοντάρια”, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόκληση λόγω της ιστορίας και του μεγέθους της ομάδας, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ρόστερ και σημείωσε ότι πρέπει όλοι να υπερβάλλουν εαυτόν για να επιτευχθεί ο στόχος. Αναλυτικά:

“Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Δουλειά και να είμαστε τυχεροί να σώσουμε τον Πανσερραϊκό! Έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα, πολύ ιστορική που μπορεί να είχε κακό ξεκίνημα, αλλά ενισχύθηκε κατάλληλα και θα δουλέψουμε πολύ. Αντικαθιστώ έναν άξιο προπονητή που είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα και εύχομαι να συνεχίσω το έργο του και να σώσουμε την ομάδα, γιατί αξίζει ο Πανσερραϊκός να είναι και πιο ψηλά”.

Για το πως δέχθηκε την πρόταση του Θωμά Κυπαρίσση:

“Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο δεν μπορούσα να το σκεφτώ. Γνωρίζοντας ότι ο Πανσερραϊκός οργανώνετε κατάλληλα από το καλοκαίρι και έχει πάρει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές δεν μπορούσα να πω όχι. Είναι ένας νομός που αγαπάει πολύ τον Πανσερραϊκό και εύχομαι μέσα από την δουλειά μου να πετύχουμε τους στόχους, ο κόσμος να ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο και να σωθεί η ομάδα και βλέπουμε”.

Για την διάρκεια της συμφωνίας:

“Η συμφωνία είναι μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε. Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα βασικά, εκεί είναι το μυαλό μας”.

Για το αν είναι ρίσκο να αναλάβει την ομάδα έχοντας τον επόμενο μήνα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς με τις μεγάλες ομάδες:

“Σίγουρα το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορείς να πεις όχι στον Πανσερραϊκό. Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε. Για εμένα όλα είναι δύσκολα παιχνίδια. Όπως είναι ο ΟΦΗ, είναι και ο Καραϊσκάκης, είναι και η Βέροια, είναι και ο Παναιγιάλειος. Αν δουλέψουμε σωστά και με το ρόστερ το αξιόλογο που υπάρχει θα ανταπεξέλθουμε”.

Για τα πολλά νέα πρόσωπα και το αν είναι δύσκολο να υπάρξει συνοχή:

“Σίγουρα είναι δύσκολο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά να πατήσεις ένα κουμπί και να δέσεις την ομάδα. Μέσα από την δουλειά, θα βοηθήσουν και τα παιδιά, να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να δημιουργήσουμε ένα σύνολο δυνατό και ανταγωνιστικό”.

Για το αν θέλει πίστωση χρόνου:

“Μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά και πρέπει άμεσα να έρθουν τα αποτελέσματα, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου”.

Για το γεγονός πως κόντρα στην Παναχαϊκή ήταν το τελευταίο του ματς με την Βέροια και θα είναι και το πρώτο με τον Πανσερραϊκό:

“Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ξέρω καλά την Παναχαϊκή, έχει σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα, είναι πολύ οργανωμένη στο γήπεδο της, έχει ένα σύνολο πολύ καλό με νέους και έμπειρους παίκτες. Εμείς θα κοιτάξουμε την ομάδα μας, να πάμε να πάρουμε βαθμούς εκεί”.

Για το αν έχει δουλέψει ξανά με κάποιους παίκτες του Πανσερραϊκού:

“Έχω συνεργαστεί με τον Γκούρτσα στον Τύρναβο, με τον Ρούτση στην Δόξα Δράμας στην Α΄ Εθνική, με τον Ιωαννίδη παλιά όταν ήμουν στον Ηρακλή, με τον Σιάκκα λίγο στην Δράμα. Τα γνωρίζω καλά τα παιδιά”.

Για τους νέους παίκτες που ήρθαν με εμπειρίες από την Α΄ Εθνική:

“Ναι, ξέρω παιδιά όπως ο Ποζατζίδης, ο Ναζίμ, ο Κρητικός, ο Ορφανίδης. Θα πρέπει να μιλήσω με τα παιδιά. Όλοι να βάλουν ένα λιθαράκι, να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας, ώστε να δημιουργήσουμε γρήγορα ένα καλό και δυνατό σύνολο. Πρέπει από μόνοι τους να υπερβάλλουν εαυτούς, γιατί ο Πανσερραϊκός με το όνομα που έχει και το ρόστερ δεν αξίζει την θέση στην οποία βρίσκεται”.

Για τον κόσμο του Πανσερραϊκού:

“Ο Πανσερραϊκός έχει πολύ κόσμο, σίγουρα είναι πικραμένος και εύχομαι μέσα από την δουλειά να τον φέρουμε πίσω στο γήπεδο”.

Για το ότι του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές:

“Όντως και έμαθα ότι υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές και αυτό με χαροποίησε πιο πολύ. Έχω πάντα συνεργασία με την Κ20, πάντα το κάνω αυτό και αν δω κάποιον που μου κάνει κλικ δεν έχω δισταγμό να τον φέρω κατευθείαν στην πρώτη ομάδα”.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr