Φ. Αραμπατζή: Στρατηγική επιλογή για τη ΝΔ η στήριξη του Αγροδιατροφικού Τομέα

Φ. Αραμπατζή: Στρατηγική επιλογή για τη ΝΔ η στήριξη του Αγροδιατροφικού Τομέα

Το σχέδιο της ΝΔ για την Αγροτική Ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Υπ. Βουλευτή της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή στον κύκλο των περιοδειών της ανά τον Νομό.

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει σε κάθε συνάντηση πως η στήριξη του Αγροδιατροφικού Τομέα αποτελεί στρατηγική και διαχρονική επιλογή για τη ΝΔ. Για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη στήριξη, οικονομική και ηθική των ανθρώπων που παλεύουν και μοχθούν.

Μάλιστα όπως τονίζει η Φωτεινή Αραμπατζή, η ανάταξη της Ελληνικής Γεωργίας από τις καταστροφικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία σήμερα, όσο ποτέ, και αποτελεί το στοίχημα της επόμενης μέρας.

«Ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής».

Με «όπλα» τη γενναία μείωση των φόρων, που «γονάτισαν» τον πρωτογενή τομέα (μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα από το αφορολόγητο μέχρι τις 10.000 ευρώ και 1.000 Ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί) τον εξορθολογισμό – μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα φορολογικά κίνητρα για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών. Κομβικό σημείο η πάταξη των ελληνοποιήσεων στο γάλα για την ανάταξη της κτηνοτροφίας και βεβαίως η αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και η διοχέτευσή τους στις ζητούμενες αγροτικές επενδύσεις και στην πραγματική οικονομία, η πρόσβαση στον δανεισμό από το Πακέτο Γιούνκερ.

Στην αγωνία των παραγωγών για τη βάσανο του ΕΛΓΑ η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ τονίζει την προγραμματική προτεραιότητα του κόμματος για τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου Κανονισμού του ΕΛΓΑ, την προσαρμογή του στα σύγχρονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, τον εξορθολογισμό των εισφορών.

Και βέβαια, μείωση του κόστους παραγωγής με αυτή την τιμή του αγροτικού πετρελαίου δεν νοείται, γι αυτό επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λάρισα για τη μέριμνα μείωσής του.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr