Φουλάρει το ”1st VOREIA BEER Serres Trail” προλαβαίνεις τις εγγραφές στο καφέ-μπαρ «Βόλτα stories»!

Φουλάρει το ''1st VOREIA BEER Serres Trail'' προλαβαίνεις τις εγγραφές στο καφέ-μπαρ «Βόλτα stories»!

Το νεοσύστατο τμήμα ”ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ”, με την μεγάλη όμως εμπειρία των ανθρώπων του, που αγαπούν τις μεγάλες αποστάσεις εκτός γηπέδου και φροντίζουν, ώστε να παρασύρουν και όλους τους Σερραίους στο δρομικό κίνημα, δημιούργησαν κάτι τρομερά δυνατό, για το φινάλε του καλοκαιριού!

Οι Γιώργος Θεοχάρης, Κώστας Αγγειοπλάστης και Στέργιος Σαπαρδάνης, μετά την επιτυχία του ”Voreia Sirris Challenge” φέρνουν στον πεζόδρομο της Μεραρχίας και με εκκίνηση στην πλατεία Κρονίου (καφέ-μπαρ ”Βολτα Stories”), το 1st VOREIA BEER Serres Trail 2019, απόστασης 12,5χλμ στη 1 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται-Αυτό είναι το σημερινό πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8
9:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (εγγραφές κ παραλαβές bibs).
9:00 ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
18:00 “ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” για τους μικρους μας φιλους!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9
7:30 ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (εγγραφές κ παραλαβές bibs)
10:00 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
10:30 ΕΚΙΝΝΗΣΗ VOREIA BEER SERRES TRAIL
12:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΝΙΚΗΤΩΝ
13:00 ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ
14:00 ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εγγραφές συνεχίζονται στη σελίδα του τμήματος dromeis-panserraikou.gr και αυτοπροσώπως στο καφέ-μπαρ «Βόλτα stories»

Αναλυτικά η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής:

Το τμήμα του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ,προκηρυσσει και διοργανώνει αγωνα δρόμου με την επωνυμία “Voreia Beer SERRES TRAIL 2019″ υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ με τους παρακάτω όρους.

1st VOREIA BEER Serres Trail
Απόσταση 12,5χλμ
Θετική υψομετρικη 350μ
Εκκίνηση τερματισμος:Πλατεία Κρονιου
Ημερομηνία:1 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα εκκινησης:10:00
1η βολτα για παιδιά στους πεζόδρομους της πολης
Απόσταση 600μ

Εκκίνηση ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Πλατεία Κρονιου
Ημερομηνία:31 Αυγούστου 2019
Ώρα εκκινησης:18:30
1st VOREIA BEER Serres Trail
Το 1ο SERRES TRAIL VOREIA BEER των Σερρων είναι ένας πανέμορφος αγώνας που διεξάγεται στη πόλη των Σερρώνκαι την καταπράσινη κοιλάδα της. Η απαράμιλλη ομορφιά τον μονοπατιών της κοιλάδας που διασχίζουν το μικρό ποτάμι αλλά και την τέχνητη λίμνη θα συνεπάρει αθλητές και θεατές αλλά και τα τεχνικά κομμάτια του αγώνα θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 1st VOREIA BEER Serres Trail
Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία Κρονίου και το κέντρο της πόλης των Σερρων με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας και τα συντριβάνια της, συνεχίζοντας και αφού διασχίσουμε κάθετα την Εθνικής Αντιστάσεως φτάνουμε στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της πολης,μια διαδρομή περίπου 300μ. Στην συνέχεια συνεχίζουμε για περίπου 900μ σε ασφάλτινη διαδρομή και διασχίζουμε την όμορφη περιοχή Καλλιθέα παίρνοντας μπροστά από την ιστορικό ναό των Αγίων Θεοδωρων,τον ναό της Αγίας Παρασκευής αλλά και τον ναό του Τίμιου Προδρόμου για να φτάσουμε στην μοναδική κοιλάδα τωνΣερρών.

Σε αυτό το σημείο αφήνουμε την άσφαλτο και στο ύψος της τσιμεντένιας πεζογέφυρα μπαίνουμε στα μονοπάτια του αγωνα, ξεκινάει σε επίπεδη επιφάνεια για 600μ παράλληλα με το ποτάμι, στο ύψος της Βαλέριας στρίβουμε δεξια στη ξύλινη πεζογέφυρα και μόλις την περάσουμε αμέσως άριστερα για να φτάσουμε μετά από 50μ στα πρώτο χωμάτινο τεχνικό μονοπάτι της διαδρομής,θα κινηθούμε σε αυτό για 400μ περίπου με χαρακτηριστικό του μια απότομη ανηφοροκατηφόρα. Στο τέλος του μονοπατιού στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε παλι σε μονοπάτι τεχνικο και ανηφορικό για 1100μ περίπου. Στο τέλος του μονοπατιού συναντάμε τον πρώτο σταθμό όπου μπορούμε να πιούμε νερο ή υλεκτρολύτη σε ποτηράκι και φεύγουμε αριστερά στο δασικό πλέον δρόμο για περίπου 1000μ.Στο τέλος της κατηφόρας συναντάμε το μικρό ποτάμι της κοιλάδας το οποίο και περνάμε κάθετα.Σε αυτό το σημείο φεύγουμε δεξιά για 2000μ περίπου για την τεχνίτη λίμνη οπου και την διασχίζουμε δεξιόστροφα.

Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι, αφού ανέβουμε μια μικρή απότομη ανηφόρα στρίβουμε δεξιά για να φτάσουμε μετα από 400μ περίπου στον 2ο Σταθμό που μπορούμε να πιούμε νερο σε ποτηράκι.Σε αυτό το σημείο κ αφού περάσουμε την ξύλινη πεζογέφυρα συνεχίζουμε ανηφορικά στο μονοπάτι για περίπου 800μ.Στο τέλος της ανηφόρας μπαίνουμε για 50μ δεξιά στην άσφαλτο και συνεχίζουμε κατηφορικά πλέον για 900μ μέχρι τον 3ο σταθμό όπου μπορούμε να πιούμε
νερο κ υλεκτρολύτη. Η κατηφορική διαδρομή σε μονοπάτι συνεχίζετε για περίπου 1100μ και καταλήγει στο ποτάμι που θα διασχίσουμε για ακόμη μια φορά καθετα. Συνεχίζουμε πλέον δεξιά για 400μ περίπου μέχρι την ξύλινη πεζογέφυρα,αφού την περάσουμε σε 700μ περίπου φτάνουμε στην τσιμεντένια πεζογέφυρα και την διασχίζουμε.

Ο αγωνας φτάνει σιγά σιγά στο τέλος μια και μας έχουν απομείνει μόλις 1200μ,τρέχουμε πλέον ανάποδα την ασφαλτινη διαδρομή της Καλλιθέας μέχρι την Ιερά Μητρόπολη Σερρων όπου και στρίβουμε αριστερά για την πλατεία Ελευθερίας και τον τερματισμό στη Πλατεία Κρονιου.

Σήμανση διαδρομης:Η διαδρομή του αγώνα στα μονοπάτια θα σημαίνεται με άσπρη-κόκκινη ταινία καθώς και με εθελοντές στις διακλαδώσεις τον μονοπατιών που θα σας δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.
Απορρίμματα: Απογορεύετε αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής,όπως πλαστικά μπουκάλια η οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας Στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητες στη διάρκεια τουαγώνα.Σε κάθε σταθμό υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τους εγγεκριμένους χώρους εναπόθεσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης βόλτας για παιδιά στους πεζοδρόμους της πολης
Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία Κρονίου μετα από 100μ περίπου περνάμε μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου της πολης,στη συνέχεια στρίβουμε αριστερά στον πεζόδρομο της οδού Ν.Σταυριδη και περνάμε μπροστά από το Μουσείο της πολης,στη συνέχεια στρίβουμε παλι αριστερά και αμέσως δεξιά στον πεζόδρομο της οδού Κουντουριωτου μετα από 150μ. περίπου στρίβουμε αριστερά στον πεζόδρομο της οδού Σκρα. Μολις διασχίσουμε κάθετα την Ερμού μπαίνουμε στον πεζόδρομο της οδού Παναγη Τσαλδαρη και σε 100μ περίπου φτάνουμε στην γραμμή του τερματισμού.

Ώρα προσέλευσης:Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης 30′ λεπτά τουλάχιστον πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν. Θα πρέπει να τοποθετήσουν τους σάκους, με τα ειδικά και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εχει ορίσει η οργανωτική επιτροπή.
Χρονικό όριο
12,5χλμ: 2ώρες και 30 λεπτά
500μ: χωρίς όριο
Όριο συμμετοχών:για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων γι αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα.
1st VOREIA BEER Serres Trail :200 δρομείς
1ο βολτα στους πεζόδρομους:300 μαθητές
Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχης:

Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει την Παρασκευή 30-9 από 17:30 εως 21:00,Σάββατο από
10:00 εώς 21:00 και Κυριακή από 8:00 εώς 9:30 στη πλατεία Κρονιου μπροστά από το ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ βόλτα Stories.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι κάτοικοι των Σερρων θα πρέπει να παραλάβουν τα πακέτα τους τις 2 πρώτες μερες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΠΑΚΕΤΟ SERRES TRAIL 12 ΕΥΡΩ κ περιλαμβάνει ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ
ΠΑΚΕΤΟ KIDS 5 ΕΥΡΩ κ περιλαμβάνει ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ
Τρόποι εγγραφης:
1.Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα των ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ www.dromeis-panserraikou.gr από τις 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019.
2.Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ σε
κατάστημα της Εθνικής Τραπεζας με ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:46554425838
3.Αυτοπροσωπως στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ βολτα stories στην πλατεία Κρονίου.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ-ΑΘΛΗΤΗ
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας τον ονοματεπώνυμο σας θα
εμφανιστεί σε 5 εργάσιμες στην λίστα με τους συμμετέχοντες.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στον αγώνα των 12,5 μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.Αθλητές κάτω των 18 χρόνων θα πρέπει να έχουν την εγγραφή συγκατάθεση των γονέων
τους. Στη βόλτα στους πεζόδρομους της πολης μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 εως 12 χρόνων,επιτρέπεται και η συνοδεία από τους γονείς.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με τη χρήση chip.Εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.Ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες δρόμου,τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων καθώς και να τους διαγράψουν από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις ,ηλεκτρονικό κ οπτικό υλικό.
Ιατρική εξεταση:Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη.Οι διοργανωτές δεν έχουνε καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατα τη διάρκεια του αγωνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη ιατρικού ελέγχου,οι αθλητες κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη:Την ιατρική κάλυψη του αγωνα θα αναλάβουν εθελοντές
ιατροί,εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.Επίσης θα υπάρχουν ασθενοφόρα
στη διαδρομή του αγώνα.

Ασφάλεια:Οι διοργανωτές φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλήτων με
την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού αλλά και τον εθελοντών.Θα βρίσκονται
σε ετοιμότητα σε όλα τα κομμάτια της διαδρόμης.Ο κάθε αθλητής οφείλει να
είναι προσεκτικός στην κίνησή του κατά τη διαδρομή,παραχωρώντας τη
σείρα του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να
προσπεράσουν.Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πεζογέφυρες αλλά και
την στιγμή που διασχίζουν το ποτάμι.
Αποποίηση ευθύνης:Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για το
θάνατο,τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη υγείας των αγωνιζομένων,οι
οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής,δηλώνουν ότι γνωρίζουν
τους κινδύνους στο αστικό κ ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η
κατάσταση της υγείας τους είναι καλή κ τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Η
επιτροπή αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική
ακεραιότητα των αθλητών,οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν
υπεύθυνα σε σημεία διαδρομής οπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή
μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
Βραβεύσεις-Κατηγοριες Αθλητών:Η οργανωτική επιτροπή εχει θεσμοθετήσει
τις παρακάτω κατηγοριες αθλητών-αθλητριών για τον αγωνα Serres Trail
12,5km
1)Γενική κατηγορια
2) Άνδρες-Γυναίκες 18-35
2)Άνδρες-Γυναίκες 35-50
3)Άνδρες-Γυναίκες 50+
4) Θα βραβευτεί ο καλυτερος αθλητης κάτω των 18
5)Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα.

Για όλες τις κατηγορίες ισχύει η απαίτηση της παρουσίας τουλάχιστον 5
αθλητών για την νομιμοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι αθλητές
και αθλήτριες εμπίπτουν στην προηγούμενη κατηγορία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η «Γενική Κατηγορία» αναφέρεται σε αθλητές ανεξαρτήτως
φύλου. Οι αθλητές και αθλήτριες θα βραβευτούν διπλά αν είναι νικητές στη
Γενική αλλά και στην Ηλικιακή τους κατηγορία.
Σημαντικό:Όσοι αθλητες διακρίθηκαν και απουσιάζουν από τις απονομές
δεν θα παραλαμβάνουν το βραβείο τους.
Ώρα έναρξης απονομών:12:30μμ
Προσωπικα δεδομένα: Η Διοργάνωση δεσμεύεται να μη γνωστοποιήσει σε
τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση
συμμετοχής, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική
υποχρέωση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους.
Ανακοινώσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας
και η ηλικία

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr