Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες & βαριές καμπάνες!

Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες & βαριές καμπάνες!

Βαριές καμπάνες για τα γηπεδούχα σωματεία ακόμα και στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα προβλέπει ο νέος ΚΑΠ, εφόσον δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και θα της επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ (ανεβαίνει στα 1.000 για τη Γ’ Εθνική και πάμε σε 7.000 ως 40.000 ευρώ για τις επαγγελματικές διοργανώσεις).

Το σημαντικό είναι ότι με τον νέο ΚΑΠ καθίσταται απαραίτητη η παρουσία γιατρού στο γήπεδο και δεν θα έχουμε άσχημες καταστάσεις, όπως στο πρόσφατο παρελθόν .

Μάλιστα, θα ελέγχεται και ο διαιτητής σε περίπτωση που ξεκινήσει αγώνα χωρίς να υπάρχει γιατρός. Συγκεκριμένα, το άρθρο 16 παρ. 2 εδάφιο α του νέου ΚΑΠ αναφέρει:

“Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο”.

 

Θυμίζουμε πως η ΕΠΣ Σερρών προτίθεται να καλύψει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της αρμοδιότητάς της (πρωταθλήματος και κυπέλλου) με ιατρική μέριμνα. Για αυτό τον λόγο θα συγκροτηθεί ένα μητρώο ατόμων που θα ασκούν την ιατρική μέριμνα.

Έτσι λοιπόν, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα τυπικά προσόντα να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα έως 31/7/2017 και να καταθέσουν τον φάκελο με τα σχετικά έγγραφα (ταυτότητα, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και προσόντα) στα γραφεία της ΕΠΣ Σερρών που βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας 61, Σέρρες έως 3/8/2017.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2321059584.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω τυπικά προσόντα:
Πτυχίο Ιατρικής.
Πτυχίο Νοσηλευτικής (ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΕΠΑΛ).
Πτυχίο Φαρμακευτικής.
Διασώστες με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
Πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών.
Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου παροχής πρώτων βοηθειών σε ισχύ.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr