Τσεσμετζής: “Υπήρχε οξυμένο κλίμα για Γκυρίνη μετά την καταγγελία του Κυριακίδη”

Τσεσμετζής: "Υπήρχε οξυμένο κλίμα για Γκυρίνη μετά την καταγγελία του Κυριακίδη"

Η ξαφνική αλλαγή προέδρου στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Σερρών μετά από σχεδόν 21 χρόνια δημιούργησε απορίες, τις οποίες και έλυσε με τις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών ο νέος πρόεδρος Σίμος Τσεσμετζής ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους. Μία στοχοποιημένη, όπως λέει, καταγγελία του πρώην αρχιδιαιτητή Δημήτρη Κυριακίδη που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, αλλά και μία λάθος ενέργεια του τέως πλέον προέδρου Χρυσάφη Γκυρίνη, έφεραν ούτε λίγο, ούτε πολύ την… καθαίρεση του τελευταίου και δημιούργησαν τον χαμό λίγο πριν τις εκλογές.

Για την δική του παρουσία στην προεδρία:

“Τα συναισθήματα είναι χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας. Μέσα από τα γήπεδα ως διαιτητής και τα τελευταία χρόνιας ως παράγοντας της διαιτησίας είναι μία τιμή και μία καταξίωση προς το πρόσωπο μου και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος προς όλους”.

Για το αν είναι προσωρινή η θητεία του:

“Περίπου σε 1,5 μήνα λήγει η θητεία του τωρινού Δ.Σ μετά από τρία χρόνια και θα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., δηλαδή είμαι υπηρεσιακός και ανέλαβα να οδηγήσω στις διαδικασίες εκλογών ομαλά γιατί έχουν οξυνθεί κάποια πράγματα τον τελευταίο καιρό και πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και να μην έχουμε εντάσεις”. 

Για τις επικείμενες εκλογές:

“Θα θέσω υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ, αλλά δεν έχω κάποιον σκοπό να συνεχίσω ως πρόεδρος. Παράθυρα υπάρχουν πάντα, αλλά ποτέ δεν ήμουν εραστής της καρέκλας και επειδή κάποιοι άλλοι προηγούνται με περισσότερα χρόνια προσφοράς και πιθανόν λίγα, σε σχέση με εμένα μελλοντικά, πρέπει να είναι αυτοί. Είναι ένα-δύο άτομα, αλλά καλύτερα να το πούνε οι ίδιοι”.

Για το γεγονός που οδήγησε στην όλη διαδικασία:

“Έγιναν κάποια γεγονότα τα οποία όξυναν την ατμόσφαιρα. Εδώ και 15 ημέρες ένα μέλος του συνδέσμου, ο Δημήτρης Κυριακίδης, πρώην αρχιδιαιτητής, έκανε μία καταγγελία όσον αφορά τέσσερα άτομα και την έκανε στοχοποιημένα. Σε εμένα και τα άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, στους κ.Παλάζη, Ιωαννίδη και Φωτιάδη. Η καταγγελία ήταν. Με την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου όλοι οι διαιτητές εν ενεργεία και μη, υπογράφουμε στην ΕΠΟ ένα διοριστήριο, πάντα σύμφωνα με την ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους διαιτητών και γενικότερα την οργανωμένη διαιτησία. Επειδή εμείς είμαστε και μέλη του Δ.Σ υπάρχει μία ασάφεια ή και παράβαση αν θέλει το πει κάποιος. Η ουσία όμως είναι ότι αυτό το σύστημα εφαρμόζεται παντού και σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή διαιτησίας. Υπάρχουν μέλη που είναι και παρατηρητές και στην επιτροπή διαιτησίας και στο Δ.Σ του συνδέσμου. Παντού υπάρχει και είμαστε έτοιμοι να προσκομίσουμε στοιχεία. Τόσο καιρό προς καλή πίστη η κάθε ποδοσφαιρική αρχή, ανεξάρτητα με το τι λέει η ΟΥΕΦΑ, έκανε τα στραβά μάτια και ήρθαμε στις Σέρρες για πρώτη φορά να κυνηγήσουμε να εφαρμόσουμε το νόμο που δεν εφαρμόζεται πουθενά. Για αυτό λέω στοχοποιημένα, γιατί ο κ.Κυριακίδης έχει κάποιες πικρίες. Σίγουρα έχει βάση η καταγγελία, αλλά από εδώ και πέρα θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και θα δημιουργηθεί ζήτημα σε εθνικό επίπεδο. Δικαίωμα του βέβαια. Η καταγγελία έγινε και στην ποδοσφαιρική αρχή και στην ΕΠΟ”.

Για το πως εμπλέκεται ο κ.Γκυρίνης και έγινε αλλαγή:

“Ο κ.Κυριακίδης έπρεπε να πάει συντεταγμένα και ομαλά. Ήθελε το έγγραφο για να κάνει καταγγελία και έπρεπε να υποβάλει αίτηση, θα εξεταζόταν από το Δ.Σ και αυτό θα λάμβανε απόφαση έγκρισης. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να μην την εγκρίνουμε. Δεν έγινε. Από μόνος του ο κ.Γκυρίνης, γιατί έκανε ένα έγγραφο προς τον πρόεδρο, έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόταν για να γίνει η καταγγελία, χωρίς να ρωτηθεί το Δ.Σ. Στο τέλος ενημερωθήκαμε, όταν είχε κινήσει τις διαδικασίες, όταν έφαγε το κράξιμο ακόμη και από τους δικούς του. Για αυτό προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση του Δ.Σ, επειδή υπήρχε οξυμένο κλίμα για τον πρόεδρο. Και έτσι στο Δ.Σ που κάναμε ο κ.Ιωαννίδης πρότεινε αναδιάρθρωση, ρώτησε ποιος θέλει να μπει πρόεδρος, προτάθηκα εγώ, ενέκριναν και οι υπόλοιποι τέσσερις και με ψήφους 5 εγκρίθηκε να είμαι ο υπηρεσιακός πρόεδρος”. 

Για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση:

“Φυσικά θα δώσουμε συνέχεια, γιατί υπάρχει μία πράξη που νομικά δεν είναι σωστή και ενδεχομένως να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Θα κάνω το παν για να πάμε ομαλά στις εκλογές και θα βοηθήσω. Με λυπούν αφάνταστα κάποια γεγονότα, αλλά προχωράμε μπροστά”.

Για την περίπτωση τιμωρίας:

“Σίγουρα θα υπάρχουν συνέπειες. Δεν θα είμαστε στους πίνακες παρατηρητών και εκπαιδευτών διαιτησίας, όσοι εμπλεκόμαστε. Ουσιαστικά παρανομούσε όλη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για όλους τους ορισμούς. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Μπορεί να τιμωρηθούμε και διαφορετικά. Δεν ξέρω. Έχουν αιφνιδιαστεί όλοι. Υπάρχει το γράμμα του νόμου, αλλά υπάρχει και το πνεύμα. Και φυσικά θα αντιδράσουμε αν γίνει και θα κινηθούμε για τους υπόλοιπους συναδέλφους, αλλά δεν γίνεται έτσι δουλειά”.

Για τον επόμενο πρόεδρο:

“Υπάρχει μία προφορική συμφωνία για κάποιο πρόσωπο που δεν μπορώ να αποκαλύψω”.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr