Τσανάκας: Ένας έμπειρος οδηγός στο τιμόνι των «λιονταριών»!

Τσανάκας:  Ένας έμπειρος οδηγός στο τιμόνι των «λιονταριών»!

Μια καλή ομάδα χρειάζεται πάντοτε έναν καλό «οδηγό» μέσα στο γήπεδο. Για τον λόγο αυτό, ο προπονητής και η διοίκηση του Τμήματος Μπάσκετ Ανδρών του Πανσερραϊκού επέλεξαν έναν έμπειρο καλαθοσφαιριστή στη νευραλγική θέση του «point guard» για να οδηγήσει τα «λιοντάρια» στο ερχόμενο Πρωτάθλημα της Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.ΑΘ.
Ο Δημήτρης Τσανάκας (1.84 μέτρα) γεννήθηκε στις Σέρρες τον Οκτώβριο του 1985 και η πρώτη του επαφή με το μπάσκετ έγινε σε ηλικία μόλις 4 ετών. Η πλούσια αθλητική του δράση τα τελευταία 16 έτη ξεκίνησε το 2001 ως βασικός παίκτης στο εφηβικό και ανδρικό τμήμα της Α.Ε.Σ. όπου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.Μ.Α.Θ. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο κατέλαβε με την ομάδα των Ικάρων την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Το 2003 φόρεσε για πρώτη φορά την «κόκκινη φανέλα» αγωνιζόμενος για τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ στην Γ’ Εθνική, κάτι που επανέλαβε 10 χρόνια μετά στο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην «Ένωση Καβάλας», ενώ το 2005 επέστρεψε στους Ικάρους για να γευτεί το 2008 την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Μετά από ένα πέρασμα δύο (2) ετών στο Ρούπελ Σιδηροκάστρου, επιστρέφει το 2010 στους Ικάρους συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ως το 2012. Στον ΟΡΦΕΑ Ν. ΣΚΟΠΟΥ αγωνίστηκε τέσσερα (4) συνολικά έτη. Τα τρία (3) τελευταία (2014–2017) μάλιστα, οδήγησε την ομάδα στην Γ’ Εθνική.
Καλωσόρισες, και πάλι, Δημήτρη στη μεγάλη οικογένεια του Πανσερραϊκού!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr