Το «no money» της ΕΡΤ για την αναδιάρθρωση…ίσως φέρει εξελίξεις στον Πανσερραϊκό!

Το «no money» της ΕΡΤ για την αναδιάρθρωση...ίσως φέρει εξελίξεις στον Πανσερραϊκό!

Τα τελευταία 24ωρα ζούμε, οτι φανταζόταν κάθε κοινός νους… αυτής της χώρας, αντιλαμβανόμενος την εξάρτηση ΕΡΤ-Ποδόσφαιρο-Αναδιάρθρωση-ΣΥΡΙΖΑ! Τι θα συμβεί δηλαδή, εάν γίνουν εκλογές νωρίτερα απο τον Οκτώβρη, πολύ πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου! Και πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ, απο τον πολύπαθο νόμο -«μεταξύ μας-Μεταξά»- για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με την προσθήκη μιας κατηγορίας ακόμα… την ΕΡΤ χρυσό χορηγό και δεκάδες ομάδες στον αθλητικό «Καιάδα», υποβαθμισμένες απο του πουθενά, -χωρίς μάλιστα κρατική ανάληψη ευθύνης για διαφυγόντα κέρδη…- έρχεται το μπάχαλο με το «No money» του Ι. Δρόσου διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ.

Το «ντόμινο» των εξελίξεων έχει ως εξής, η αναδιάρθρωση βασίστηκε στην δέσμευση του υφυπουργού αθλητισμού οτι η ΕΡΤ θα έχει εγγυημένα συμβόλαια για τις άστεγες ομάδες της Supeleague 1, οτι θα εξυπηρετήσει τηλεοπτικά τη νέα κατηγορία των 12 ομάδων Superleague 2 για τουλαχιστον ένα χρόνο, συν οτι θα επιδοτήσει με ασάφεια και την Football League (άγνωστο εάν υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα ή απλά οδοιπορικά…).

Συνολικά το «κοστουμάκι» βγαίνει 26εκ. € για την πρώτη κατηγορία των 7 ομάδων, συν χρήματα για συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, αφού εντοπίζουμε το εξής στην δημόσια επιστολή της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά, «η υπό μή πληρωθέντες ακόμη όρους, από 25.6.19, αποδοχή της πρότασης αυτής από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Και μιλάει για διευκρινιστική αλληλογραφία που συνεχίζεται! Συν τα περίπου 12 εκ.€ για τις ομάδες της νέας κατηγορίας, και το 1 εκ.€ για τα ψίχουλα της Football League. Κάτι λιγότερο λοιπόν απο 5ο εκ.€ για θεάματα, συν το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ Sports, με μηδενική τηλεθέαση…

Σε όλα αυτά φυσικά, ήδη έχει ξεσπάσει κατακραυγή του κόσμου, για κρατικές σπατάλες, που πληρώνει ανταποδοτικά ο Έλληνας φορολογούμενος, για αθλητικά θεάματα, που στον προηγμένο πλανήτη, αφορούν, τον ιδιωτικό ανταγωνισμό και οχι τις κρατικές παρεμβάσεις και εξαρτίσεις που φτάνουν στα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού με την αγορά!

Χθες λοιπόν συνέβη το αναπάντεχο, μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές, και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την κυβέρνηση 2η… με τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και ενδεχομένως αυτοδύναμη, αλλά αυτά αφορούν τους πολιτικούς συντάκτες. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, είπε στον πρόεδρο της Superleague 2 και της Football League, οτι τα λεφτά για να τρέξουν τηλεοπτικά τις κατηγορίες, δεν υπάρχουν και να απευθυνθούν σε πολιτική λύση, προς τους κ.κ. Παπά και Τσακαλώτο!

Το νέο σοκ έρχεται και με σημερινό δημοσίευμα της Livesport, όπου είναι στον «αέρα» τα συμβόλαια έξι ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας. Και εάν ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στη λύση με την επιστροφή του στην Nova, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Άρη, Ατρόμητο, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικό. Οι προεδροι των ομάδων και των αντιστοιχων διοργανωσεων αρχισαν με την σειρα τους τις απειλες, οτι δεν θα τρέξει κανένα πρωτάθλημα του χρόνου εάν δεν λυθεί το θέμα…και πότε άραγε να γίνει αυτό; Πριν τι 7 Ιουλιου με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνηση που δημιούργησε όλο αυτό το μπάχαλο ή με τη Νέα Δημοκρατία, που αντί για να λύσει σημαντικότερα θέματα της χώρας, όπως η οικονομία και η εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να ασχολείται με τα τερτίπια της ΕΡΤ και τον αθλητισμό;

Κλείνουμε με τον Πανσερραϊκό, όπου η πληροφόρησή μας, λέει οτι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος, καταρτίζουν κανονικά τον προγραμματισμό τους, με κλειστά αυτιά, για τα γύρω-γύρω και έχουν εμπιστοσύνη στο ρόστερ και τον προπονητή, οτι όποια αλλαγή προς τα επάνω και αν έρθει αυτή είναι ευπρόσδεκτη, αφού η ομάδα κοιτά μόνο ψηλά και αυτά που προσπαθεί να χτίσει είναι για να επιστρέψει μόνιμα ο Πανσερραϊκός στην Superleague και μάλιστα χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις τρίτων.

 

 

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr