Το «όχι» στη Νικόπολη Πρεβέζης και η άρνηση της ΑΕ Κομοτηνής στην ΕΟΚ οριστικοποίησαν το σκηνικό των 15 ομάδων στη Β’ Εθνική

Το «όχι» στη Νικόπολη Πρεβέζης και η άρνηση της ΑΕ Κομοτηνής στην ΕΟΚ οριστικοποίησαν το σκηνικό των 15 ομάδων στη Β’ Εθνική

Εδώ και μέρες γνωρίζαμε την αιφνιδιαστική απόφαση της ομάδας από την Κατερίνη, του Πιερικού-Αρχέλαου ότι δεν θα κατεβεί φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και έτσι θα συνεχίσει την πορεία του, στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, ήταν με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο, όπου αγωνίζονται και οι Ίκαροι. 15 τελικά θα είναι οι ομάδες, με 7 αγώνες αντί για 8 να διεξάγονται κάθε αγωνιστική και μια ομάδα θα έχει ρεπό. Η πρώτη είναι η Γέφυρα.

Το ιστορικό και το σκεπτικό, πριν την απόφαση της ομοσπονδίας

Η Νικόπολη είχε καταθέσει αίτηση προκειμένου να πάρει τη θέση της, με τους διοικούντες της ομάδας να έχουν προβεί σε αυτή την ενέργεια εδώ και περίπου 20 ημέρες, όμως τελικά η αίτηση τους απορρίφθηκε, με την ΕΟΚ να “πατάει” στον κανονισμό ότι για να πάρει μία ομάδα της θέση αυτής που υποβιβάζεται οικειοθελώς, θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε αγώνα μπαράζ. Η ομάδα της Πρέβεζας λόγω θέσης (4η την περασμένη σεζόν στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής), δεν συμμετείχε σε μπαράζ ανόδου, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η άνοδος της.

Η ομοσπονδία, απέστειλε πρόσκληση ενδιαφέροντος στην ΑΕ Κομοτηνής αλλά οι Θρακιώτες με επίσημο έγγραφό της διοίκησης της «ΑΕΚ» απάντησαν αρνητικά στο ενδεχόμενο να καλύψουν το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Πιερικού Αρχέλαου από την Β’ Εθνική. Την ύστατη ώρα με το μπάτζετ προϋπολογισμένο και το ρόστερ κλεισμένο με δεδομένα Γ΄ Εθνικής και όχι Β΄, προφανώς ήταν οι λόγοι, που ανάγκασαν την ομάδα από την Κομοτηνή να αρνηθεί την άνοδο.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με δεδομένο ότι δεν είχαν γίνει άλλοι αγώνες μπαράζ στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε ο 2ος  Όμιλος της Β’ Εθνικής, να διεξαχθεί με μια ομάδα λιγότερη και οι ομάδες να έχουν ρεπό όταν καλούνται βάσει της κλήρωσης να παίξουν με τον αποχωρήσαντα Πιερικό Αρχέλαο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά την αποχώρηση του Σωματείου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος) και τη μη αποδοχή κάλυψης της θέσης από το σωματείο ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που είχε προτεραιότητα ανόδου από του αγώνες κατάταξης, στο ως άνω Πρωτάθλημα, με την υπ’ αριθ. 45/02-10-2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. η θέση θα μείνει κενή και οι ομάδες που αγωνίζονταν με το ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ θα έχουν ρεπό».

Το ρεπό των Ικάρων θα γίνει την 11η αγωνιστική στις 17 Δεκεμβρίου, όπου ήταν και η τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έτσι λοιπόν η Σερραϊκή ομάδα θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στις 10/12 στο ντέρμπι με τον «Χαρίλαο Τρικούπη» Μεσολογγίου στο ΔΑΚ Σερρών και θα έχει μπροστά της ένα μήνα σχεδόν, για ανασύνταξη και προετοιμασία, καθώς θα επιστρέψει στα παρκέ στις 7 Γενάρη, ξανά στο κλειστό της κοιλάδας με αντίπαλο την «Ευρώπη 87» Πευκοχωρίου.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr