Το Σιδηρόκαστρο στην Γ΄ Εθνική πάμε για αναδιάρθρωση κατηγοριών στην ΕΠΣ Σερρών!

Το Σιδηρόκαστρο στην Γ΄ Εθνική πάμε για αναδιάρθρωση κατηγοριών στην ΕΠΣ Σερρών!

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ανασταλούν οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ. και να επικυρωθούν οι βαθμολογίες για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων και να προβιβαστούν οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21, αλλάζει άρδην, τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού Σερρών.

Το www.serressport.gr έψαξε και σας ενημερώνει οτι μετά τις σημερινές αποφάσεις που θα ανακοινώσει ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης και μόλις επικυρωθούν οι χθεσινές εξαγγελίες της ΕΠΟ και σταλούν σε κάθε ένωση της χώρας, θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο για να συζητηθεί το αύριο του τοπικού ποδοσφαίρου. Μαθαίνουμε οτι υπάρχει η πρόθεση αναδιάρθρωσης των τοπικών κατηγοριών, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες κυρίως στο θέμα των υποβιβασμών. Πλέον τα χέρια είναι λυμένα για την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων, βάση της τελευταίας τροπολογίας από την πλευρά της κυβέρνησης και περιμένουμε τις εξελίξεις απο την επόμενη εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι συγκεκριμένες ομάδες δεν επηρεάζονται και προβιβάζονται, πάμε να τις δούμε αναλυτικά ανά κατηγορια.

Επίλεκτη κατηγορία ΕΠΣΣ:

Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου είναι η ομάδα που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή της Ε.Π.Σ Σερρών της περιόδου 2019-20 και παίρνει το εισιτήριο ανόδου στη Γ εθνική κατηγορία. Οι «μπλέ» ήταν στην πρώτη θέση της Επίλεκτης και είχαν 11 βαθμούς ενώ είχε παιχτεί μία αγωνιστική των play off. Στον όμιλο ήταν μαζί με Χρυσό (4), Ανατολή/1800(3), Χείμαρρο(1), Νεοχώρι(1) και Άνω Μητρούσι(ο).

Ανώτερη κατηγορία ΕΠΣΣ:

Από τους δυο ομίλους των play off της Ανώτερης, προβιβάζονται σίγουρα στην Επίλεκτη, το Μεγαλοχώρι(15) απο τον Α’ όμιλο και το Άγιο Πνεύμα(10) απο τον δεύτερο. Να θυμίσουμε οτι είχαν παιχτεί 2 αγωνιστικές ενώ θα αποφασιστεί τι θα γίνει για το μπαράζ της πέμπτης ομάδας.Θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το μπαράζ της τρίτης ομάδας, ανάμεσα στην Ρόδοπολη και τον Δραβίσκο.

Β’ κατηγορία ΕΠΣΣ:

Από τους δυο ομίλους της Β΄κατηγορίας, προβιβάζονται σίγουρα στην Ανώτερη, τα Καλά Δένδρα(45) και η Αναγέννηση(34) απο τον Α’ όμιλο και το Σκούταρι(40) με την Μονόβρυση (37) απο τον δεύτερο. Θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το μπαράζ της πέμπτης ομάδας, ανάμεσα στην Ηράκλεια 1928 και τον Πανσουλιακό.

Σχετικά με το θέμα του τοπικού κυπέλλου, όπου στο νομό μας είχαμε φτάσει, στον τελικό όπου μετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους η Δόξα Κάτω Καμήλας και η Ανατολή / Serres 1800 , θα διενεργηθεί κλήρωση για την ανάδειξη του φετινού κυπελλούχου, κάτι που ήδη δεν αρέσει στις ομάδες…αλλά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς αφού αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην μπει «παύλα», καθώς ο κάτοχος, θα διεκδικήσει την έξοδο του στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδας.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr