Το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ απο Πολίτη-Δοξάκη-Αστεριάδη

Το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ απο Πολίτη-Δοξάκη-Αστεριάδη

Μεγάλη συμμετοχή και απήχηση είχε το προπονητικό σεμινάριο της ΕΟΚ, στο περιθώριο του τουρνουά παίδων ΄΄Καπαγέρωφ΄΄ που διοργανώθηκε στο ΔΑΚ Σερρών, με την βοήθεια των Ικάρων. Οι προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων της χώρας μας, Θοδωρής Αστεριάδης, και Γιώργος Δοξάκης, πραγματοποίησαν εισηγήσεις πάνω στο άθλημα, δείχνοντας ασκήσεις και τακτικές, που εξελίσσουν το σπορ, ενώ πριν από κάθε ενότητα ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης και σπουδαία προσωπικότητα της προπονητικής, Κώστας Πολίτης, έδωσε την δική του «ματιά» πάνω σε όσα συζητήθηκαν για την εξέλιξη της καλαθοσφαίρισης από τις μικρές ηλικίες μέχρι τους επαγγελματίες αθλητές.

Σχεδόν όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με ομάδες μπάσκετ, στο νομό Σερρών, βρέθηκαν στο κλειστό της Κοιλάδας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα, ενώ δεν έλειψαν και άνθρωποι του χώρου, από τον Έβρο έως και την Θεσσαλία, που ταξίδεψαν στις Σέρρες, με σκοπό να επιμορφωθούν, πάνω στον τομέα τους, από τους εδικούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα των Ικάρων, διοργάνωσε μίνι δεξίωση με το πέρας τους σεμιναρίου προς τιμήν των καλεσμένων προπονητών αλλά και των εισηγητών, και ομοσπονδιακών προπονητών, ενώ παίκτες από τις ομάδες παίδων και εφήβων των «κυανοκίτρινων», βοήθησαν τους Αστεριάδη-Δοξάκη, προκειμένου να δείξουν ασκήσεις και τακτικές.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το τουρνουά ΄΄Καπαγερωφ΄΄, έβλεπες μόνο χαμόγελα και «πηγαδάκια» με θετικά σχόλια, από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, που έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι από την φιλοξενία των Ικάρων σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά, που Σερραϊκή ομάδα, καταφέρνει κάτι τόσο σημαντικό σε έξω-αγωνιστικό επίπεδο, δείχνοντας ότι αν υπάρχει θέληση και μεράκι, όπως αυτό των ανθρώπων που διοικούν τους Ικάρους, τότε ακόμα και χωρίς βοήθεια… μπορούμε να επιτύχουμε πολλά ως νομός στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr