Το μοναχικό ταξίδι με τις θεραπευτικές ιδιότητες που… δοκιμάζεται έντονα!

Το μοναχικό ταξίδι με τις θεραπευτικές ιδιότητες που… δοκιμάζεται έντονα!

Η κοινωνία μας τα τελευταία 24ωρα δοκιμάζεται έντονα από την επιθετικότητα ενός αόρατου εχθρού που στο διάβα του δεν υπολογίζει τίποτα. Ένας εχθρός ωστόσο που είναι αντιμετωπίσιμος αν η ενότητα μας ως Έλληνες τεθεί σε αρμονία. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο φόβος για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγαλώνει. Πολλοί θα αναλογιστούν ότι μας παίρνουν το οξυγόνο, αφού μας “μαντρώνουν” στα σπίτια, αλλά χωρίς να παρουσιάσουν ένα καλό επιχείρημα.

Είναι όμως και αυτοί που “αναπνέουν” πραγματικά μέσα από τον αθλητισμό και το τρέξιμο, σε ένα μοναχικό ταξίδι που τους θεραπεύει από τα δεινά της καθημερινότητας και ενδεχόμενες ψυχικές ασθένειες. Ένα ταξίδι ευεργετικό που δεν θέλουν να χαθεί μπροστά στο φάσμα της παγκόσμιας επιδημίας. Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει σκληρά μέτρα και ορθά για την καταπολέμηση της έξαρσης του κορονοϊού, ωστόσο κάποιοι επιλέγουν να καταπατούν κάθε συμβουλή, τριγυρνώντας ανέμελα και δίχως άλλοθι στους δρόμους.

Μία κίνηση που μπορεί να οδηγήσει την ηγεσία της χώρας, βλέποντας τον μεγάλο βαθμό ανευθυνότητας από τους συμπολίτες μας, στην πλήρη “σφράγιση” κάθε δραστηριότητας εκτός σπιτιού. Τότε δημιουργείται ένα ανυπέρβλητο (αλλά σεβαστό αν έρθει) εμπόδιο για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το μοναχικό τρέξιμο-βάδην ως φάρμακο για τις “πληγές” τους.

Γιατί μπορεί για κάποιους ο υγιής ερασιτεχνικός αθλητισμός να αποτελεί μια αδιάφορη δραστηριότητα της καθημερινότητας, βρίσκοντας την… Ιθάκη τους στον “μαγικό” κόσμο των video games ή στις συναθροίσεις… τζόγου αλλά πρέπει να αναλογιστούν, ο καθένας με τον βαθμό ωριμότητας που διαθέτει, πως μη τηρώντας ευλαβικά τις συμβουλές των ειδικών, γίνονται ηθικοί αυτουργοί στην στέρηση του πραγματικού οξυγόνου για κάποιους συνανθρώπους τους.

Αποδεδειγμένα το τρέξιμο αποτελεί πνεύμονα ζωής για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μαζί με το διάβασμα σου δίνουν μια καλή παράταση και ένα μέλλον πιο ευοίωνο. Είναι ένα ακαταμάχητο μείγμα ικανό να ξεπεράσει σοβαρά εμπόδια που προκύπτουν στη ζωή μας. Τα δεδομένα υπάρχουν, ο καθένας όμως τα αποκωδικοποιεί με τον δικό του τρόπο. Ας αλλάξουμε τον κώδικα και τις κακές μας συνήθειες, βάζοντας στο περιθώριο τον εγωισμό μας και ενεργώντας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες για το καλό όλων μας. Δεν κυκλοφορούμε άσκοπα, βάζουμε το μοναχικό τρέξιμο στο πρόγραμμά μας –δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους- αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα (ή τουλάχιστον προσπαθούμε να μην γίνουμε ηθικοί αυτουργοί για την στέρηση αυτού από ανθρώπους που αποτελεί τρόπος ζωής), ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και την δημιουργικότητά μας λειτουργώντας πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο μέτωπο της καταπολέμησης της παγκόσμιας επιδημίας. Ένα αποφασιστικό βήμα από τον καθένα αρκεί για να επιστρέψουμε σε λίγες μέρες με χαμόγελο στους καθημερινούς μας… στίβους!

Παραθέτουμε στην παρακάτω πηγή το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα runningnews.gr και αποτέλεσε το καλύτερο ερέθισμα για την αποτύπωση ενός μέρους της αλήθειας (από την δική μας σκοπιά) με βάση κάποιες από τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου.

Πηγή: Διαβάστε εδώ

 

Share