Το «θέατρο του παραλόγου» στα συμβούλια της SL2 & FL…ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά…

Το «θέατρο του παραλόγου» στα συμβούλια της SL2 & FL...ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά...

Αυτά τα απίθανα και Ελληνικά γίνονται μόνον εδώ…τρία πρωταθλήματα διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του covid-19 και όχι για πλάκα…και τα συμβούλια των αντίστοιχων ενώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα και το μόνο που τους νοιάζει είναι τα μικροσυμφέροντα και τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν για κανέναν τη νέα χρονιά.

Αυτό που ψηφίστηκε σήμερα στο συμβούλιο της Super League 2/Football League για την δημιουργία νέας αναδιάρθρωσης είναι τραγελαφικό, διότι εξ ορισμού δεν μπορεί να δημιουργηθεί πλειοψηφία απο την FL. Η εν λόγω κατηγορία, εκπροσωπείται μόνο με 3 ψήφους ενώ ισχύει το φοβερά «δημοκρατικό» να μην έχει δικαίωμα ψήφου κάθε ομάδα, όπως συμβαίνει στην SL2. Παρόλα αυτά η ψηφοφορία ήταν υπέρ της αναδιάρθρωσης και της δημιουργίας μιας ενιαίας κατηγορίας με ψήφους 10-5 αλλά…δεν υπάρχει η ισχυρή πλειοψηφία των 3/4, μετά την φετινή τροποποίηση Αυγενάκη, επομένως δεν ισχύει.

Αλλά…τι ισχύει;

Η απόφαση για αναδιάρθρωση αλλά μόνο για την Super League 2!! Απορρίφθηκε δηλαδή η πρόταση της ενιαίας κατηγορίας λόγω των 3/4  και παραμένει σε ισχύ η αρχική πρόταση της λίγκας για αύξηση των ομάδων σε SL, SL2, FL και πιο συγκεκριμένα σε 18,16 και 16 αντίστοιχα. Δηλαδή το αυτονόητο για τους ”8” της Γ’ Εθνικής, να προβιβαστούν χωρίς μπαράζ στην Football League που αντι για 14 ομάδες θα έχει 16 του χρόνου και η Super League 2 να έχει 16 ομάδες αντί για 12…προκείμενου να προβιβαστούν έξτρα ομάδες στην Super League 1…που εκεί φυσικά οι διαδικασίες είναι άκρως «δημοκρατικές» και αποφασίζουν τελείως μόνοι τους.

Η ΕΠΟ…

Με αυτά ως παρακαταθήκη… πήγε η Ένωση, στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδριάζει ακόμα και φυσικά το θέμα πήρε αναβολή, αφού έμμεσα όλοι οι παράγοντες της ΕΠΟ εδώ και καιρό, είχαν μεταφέρει στην κοινή γνώμη με δηλώσεις τους, οτι θα έχουμε μια ενιαία κατηγορία και τώρα είδαν αδιέξοδο εκ των έσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης SL2 & FL:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr