«Τιμωρήθηκε» απο τον λαό ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης-Γ.Κεφαλογιάννης ή Κ.Κυρανάκης οι υποψήφιοι της ΝΔ!

«Τιμωρήθηκε» απο τον λαό ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης-Γ.Κεφαλογιάννης ή Κ.Κυρανάκης οι υποψήφιοι της ΝΔ!

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δεν εκλέχθηκε μιας και τερμάτισε 10ος στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Β3′ του Νότιου Τομέα Αθηνών. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ο άνθρωπος που έτρεχε το αρμόδιο Υφυπουργείο τα τελευταία χρόνια δεν μπήκε και στην επόμενη Βουλή.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κατέβηκε ως υποψήφιος στη Β3′ του Νότιου Τομέα Αθηνών, μια εκλογική περιφέρεια από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 4 βουλευτές. Ο Γιώργος Βασιλειάδης όμως έμεινε 10ος στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επανεκλεγεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι οι μεγάλοι νικητές των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται σε λίγη ώρα, να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τα ονόματα να δίνουν και παίρνουν λίγες ώρες, πριν την επίσημη ανακοίνωση του Μητσοτάκη.

Οι ζυμώσεις

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, με το όνομα του Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, να παίζουν δυνατά για τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Σύμφωνα με Κρητικές και Αθηναϊκές ιστοσελίδες οι νεαροί βουλευτές, είναι υποψήφιοι να αναλάβουν τον τομέα του αθλητισμού.

Επίσης πολλά λέγονται και γράφονται για το υφυπουργείο αθλητισμού στην νέα κυβέρνηση… από το ότι θα καταργηθεί και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΓΓΑ, μέχρι τα νεαρά πρόσωπα που γράψαμε παραπάνω!

Το φαβορί

Το πρώτο όνομα λοιπόν που ακούγεται για το υφυπουργείο Αθλητισμού της νέας κυβέρνησης είναι αυτό του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο βουλευτής Ρεθύμνου είναι ένα από τα… φαβορί για νέος υφυπουργός, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έλαβε τους 9.782 σταυρούς από τους 17.018 που πήρε συνολικά το κυβερνών κόμμα στο Ρέθυμνο.

Επίσης ο Κεφαλογιάννης είναι και ο μοναδικός της Νέας Δημοκρατίας που κέρδισε έδρα στην κρητική πόλη. Παράλληλα είναι ένας από τους νεαρότερους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και είναι δικηγόρος. Έχει γεννηθεί στις 18 Ιουνίου 1982 στο Ρέθυμνο, ενώ σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Νομικών Σπουδών με ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου της Βουλής, εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα με 226 ψήφους, ενώ είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Η έκπληξη

Στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, φαίνεται ως εκπληξη ομως να καταλήγει ο Κ. Μητσοτάκης για το υφυπουργείο Αθλητισμού, ο οποίος έχει βιογραφικό γεμάτο ζωή και δράση, είναι ΑΕΚ και οπαδός της Μπαρτσελόνα.

Εξελέγη βουλευτής στον Β3′ Νότιο Τομέα της Αθήνας, δεύτερος σε σταυρούς πίσω από τον Νίκο Δένδια. Τον φωτογράφισε ο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας  πως πιθανόν να είναι υφυπουργός ο νέος βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, χωρίς να ονομάσει Υπουργείο.

Αν δείτε το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του θα καταλάβετε πως πρόκειται για άλλη περίπτωση που μπορεί να εξαφανίσει τις άσχημες υφυπουργικές εντυπώσεις που άφησαν και οι δύο προκάτοχοι Κοντονής και Βασιλειάδης…

Το θέμα είναι ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν αναφέρονται και πολλά για την πολιτική που θα ασκηθεί στον αθλητισμό, μετά τις μεταβολές που επήλθαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το σίγουρο είναι ότι ο νέος πολιτικός ηγέτης των σπορ, θα έχει μπροστά του “παγίδες”, “καυτές πατάτες” και άλλα που… ίσως τον τρελάνουν ντάλα καλοκαίρι!

Η έναρξη των πρωταθλημάτων με τις ιστορίες συμβολαίων με ΕΡΤ και Βασιλειάδη, το VAR που μόνιμα είχε πρόβλημα στις… οπτικές ίνες και πρέπει να το πληρώσει το Κράτος, είναι από τα μόλις φαινομενικά ζητήματα. Γιατί μετά οι εμπλοκές των “μπλοκ” και των Big 4″ ευνότητα αλλάζουν στην ύφανση…

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr