Τεχνογνωσία από Άμστερνταμ και Λονδίνο θα περιλαμβάνει το νέο γήπεδο τένις στις Σέρρες!

Τεχνογνωσία από Άμστερνταμ και Λονδίνο θα περιλαμβάνει το νέο γήπεδο τένις στις Σέρρες!

Τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα, θα παρουσιαστούν στα ΜΜΕ και το κοινό των Σερρών, τα σχέδια και οι μακέτες από το νέο γήπεδο τένις στην περιοχή της κοιλάδας. Το σπουδαίο έργο που κατατέθηκε τον Γενάρη του 2017 στις αρμόδιες υπηρεσίες και εντάθηκε στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο, τελικά εγκρίθηκε στο να υλοποιηθεί στις 21 Νοέμβριου, του προηγούμενου έτους και υπογράφηκε σύμβαση ύψους 73.000 €, μεταξύ του δήμου Σερρών και του υφυπουργού αθλητισμού.

Οι εργασίες για το νέο στολίδι της πόλης των Σερρών, που αναμένεται να γίνει το κέντρο της αντισφαίρισης στην βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου το ερχόμενο καλοκαίρι. Πριν από αυτές όμως, με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την παρουσίαση των σχεδίων και του φωτογραφικού υλικού, για την μελέτη και το αρχιτεκτονικό master plan.

Οι άνθρωποι που έτρεξαν όλο το project και κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα οικονομικά κονδύλια, ώστε οι Σέρρες, επιτέλους, μετά το προάστιο του Λονδίνου στο Wimbledon και το γήπεδο του Roland Garros, στο Παρίσι, να αποκτήσουν ένα κεντρικό court αντισφαίρισης όπως αυτό αρμόζει στα ταλέντα και την παράδοση ετών της περιοχής μας στο τένις, βλέπουν τα όνειρα τους να γίνονται σύντομα πράξη.

 

Οι πληροφορίες που έχουμε αντλήσει, μετά το ρεπορτάζ του ‘’SSN’’, για το πώς θα είναι το νέο γήπεδο τένις της πόλης μας, λένε πως τα ταξίδια σε Λονδίνο, Άμστερνταμ και όχι Βερολίνο, έδειξαν τον δρόμο για το πως θα αξιοποιηθούν τα 73.000 € από την σύμβαση του 2017, συν κάτι ψιλά που περίσσεψαν από την προηγούμενη ανακαίνιση του 2015, ύψους 98.150 €, στον χώρο του προπονητηρίου αντισφαίρισης.

Το ιστορικό Hurlingham club στην περιοχή Φούλαμ του Λονδίνου, και το νέο Hurlingham Racquet Hall, που ολοκληρώθηκε το 2016, καθώς και το νέο Red Tennis Clubhouse στο ανατολικό Άμστερνταμ, κατασκευής 2015, αποτέλεσαν τα πρότυπα, ώστε να κατασκευαστεί με παρόμοιους τρόπους το νέο σύγχρονο κέντρο αντισφαίρισης των Βαλκανίων. Η τελική απόφαση θα δοθεί από τους Σερραίους πολίτες, που θα έχουν την δυνατότητα για 30 ημέρες να ψηφίζουν στα social media και τη νέα πανάκριβη και φανταστική… ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΣ και του αθλητικού οργανισμού, ενώ οι κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο, θα συνεχίσουν την παράδοση και θα είναι εκτός νομού Σερρών, με την Φινλανδική MetsaWood και την Πολωνική MVRDV, να έχουν το προβάδισμα.  

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr