Τελευταία “στροφή”… καρμανιόλα στον α΄ όμιλο της Ανώτερης Κατηγορίας!

Τελευταία "στροφή"... καρμανιόλα στον α΄ όμιλο της Ανώτερης Κατηγορίας!

Το πρωτάθλημα της Ανώτερης Κατηγορίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει μόνο μία αγωνιστική στον α΄ όμιλο για να μάθουμε ποιες ακόμη τρεις ομάδες μετά τις Σκοτούσα, Νεοχώρι, Serres 1800, Κάτω Καμήλα, Ορεινή, θα πάρουν τον δρόμο προς τα χιαστί μπαράζ τα οποία δίνουν δύο εισιτήρια για την Επίλεκτη Κατηγορία. 

Πέρα από τον πρωταθλητή Άρη Σκοτούσας που θα αντιμετωπίσει τον Λαϊλιά Ορεινής,  οι άλλες τρεις θέσεις είναι ανοιχτές ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες, με τον Κεραυνό Μεγαλοχωρίου, τον Θρακικό Άνω Μητρουσίου, την Ελπίδα Προβατά και τον Διγενή Άνω Πορροϊων να παλεύουν ακόμη πιο δυνατά για να μάθουμε ποιος τελικά θα μείνει εκτός.

Το δυσκολότερο έργο σε αυτή την τελευταία αγωνιστική θεωρητικά το έχει η Ελπίς Προβατά που υποδέχεται την πρωτοπόρο Σκοτούσα και ίσως το Μεγαλοχώρι με το εκτός έδρας ματς στην Κερκίνη, αν και όλοι οι αντίπαλοι των ομάδων που έχουν ενδιαφέρον μέχρι τέλους… είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Σε περίπτωση που νικήσουν όλες οι ομάδες από τις θέσεις 2 ως 5, τότε ο Θρακικός είναι αυτός που μένει εκτός έχοντας στην τριπλή ισοβαθμία τους λιγότερους πόντους.

Η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου και το «SSN» σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων την τελευταία αγωνιστική όπως και κάποια πιθανά σενάρια ισοβαθμίας, αν και σίγουρα υπάρχουν και περισσότερα που έχουν να κάνουν και με… τριπλές ισοβαθμίες, όπως είναι και αυτή την στιγμή τα δεδομένα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Άρης Σκοτούσας 58 (Προβατάς εκτός έδρας)
  2. Κεραυνός Μεγαλοχωρίου 53 (Κερκίνη εκτός έδρας)
  3. Ελπίς Προβατά 52 (Σκοτούσα εντός έδρας)
  4. Διγενής Α.Πορροΐων 52 (Παλαιόκαστρο εκτός έδρας)
  5. Θρακικός Α.Μητρουσίου 52 (Βαλτερό εκτός έδρας)

*Ο Προβατάς έχει τοποθετηθεί στην 3η θέση, καθώς στην ειδική βαθμολογία μετά την τριπλή ισοβαθμία συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς.

Προβατάς…9

Ά.Πορόΐα…6

Ά.Μητρούσι…3

 

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ… ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ(3-0, 1-2)

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΡΟΒΑΤΑΣ… ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ(3-0, 3-0 αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα τώρα)

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ(1-1, 2-1)

ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ-ΠΡΟΒΑΤΑΣ… ΠΡΟΒΑΤΑΣ(0-1, 1-0)

ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ(0-3, 0-4)

ΠΡΟΒΑΤΑΣ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΠΡΟΒΑΤΑΣ(0-2, 0-3)

 

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες…

1)Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

2)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν,  [51] συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

3) Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα. 

4)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων. 

5)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

6)Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

7)Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:
α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (13) του παρόντος άρθρου.
β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων [52] κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται
με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.

Share
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr