Τα αστέρια του μέλλοντος στο Μπάντμιντον έλαμψαν στο Σιδηρόκαστρο

Τα αστέρια του μέλλοντος στο Μπάντμιντον έλαμψαν στο Σιδηρόκαστρο

Στο επίκεντρο του παγκοσμίου μπάντμιντον βρέθηκε για τέσσερις μέρες το Σιδηρόκαστρο που φιλοξένησε με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το Διεθνές τουρνουά μπάντμιντον Youth u11, u13, u15 και Junior u19. Οι κορυφαίοι του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες, συνολικά 250 αθλητές στο youth και 100 στο junior πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Σιδηροκάστρου, στη «μέκκα» του μπάντμιντον στην Ελλάδα. Οι αγώνες είχαν και αγωνιστική επιτυχία με τους Έλληνες αθλητές να κατακτούν αρκετά μετάλλια και να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.

 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Μάριος Μπουλίος και η Παντελία Μπάρτζου στο μικτό διπλό U19 στο Διεθνές τουρνουά Μπάντμιντον που διεξήχθη στο Σιδηρόκαστρο και συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης και ο Δήμος Σιντικής. Οι Έλληνες διεθνείς βγήκαν νικητές από τον «εμφύλιο» με αντίπαλους τους Μιχάλη Παναγιώτου και Ελένη Μουτεβελίδου και μετά από ένα συναρπαστικό προημιτελικό επικράτησαν με 2-1.
Στα ημιτελικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους πανίσχυρους Τούρκους αθλητές Σονμέζ – Οζενγκούλ, που στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό δίδυμο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και διεξήχθησαν πολλά μεγάλα ράλι, αλλά στο τέλος οι Τούρκοι επικράτησαν με 2-0. Αυτή ήταν η Ελληνική διάκριση στο U19 ενώ στις μικρότερες κατηγορίες οι Έλληνες αθλητές ανέβηκαν πολλές φορές στο βάθρο.

 

πηγή και περισσότερα στο www.ert.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr